Trening wydolnościowy/kondycyjny i dieta!
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jeśli mam być szczery to dla mnie za drogi. Dla mnie bo z moim słomianym zapałem było by tak, że biegał bym z pulsometrem przez 2 - 3 tygodnie a później bym albo biegał i nie przestrzegał pulsu albo bym nawet nie zakładał. I dla mnie lepszym rozwiązaniem był by najtańszy za 30 zł. Nie ma gwarancji - tylko, że nie zdążył by się zepsuć. Ten jest bardziej profesjonalny, jest gwarancja itd. Jeśli chodzi o sam pulsomierz to ma on pokazywać puls i wg. kieszeni kierujesz się wyborem - no chyba, że chcesz z bajerami 

"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
No właśnie nie chodzi o bajery, tylko o to co jest najbardziej potrzebne, a wybrałem akurat ten, bo Sigma jest mi znaną firmą, a cenię sobie porządne gadżety. Fakt, faktem potrzebny mi tylko puls, godzina i stoper, to wszystko... żeby tylko jeszcze zbyt dużych przekłamań nie było przy mierzeniu pulsu, bo różnie z tym może być... a przynajmniej takie odnoszę wrażenie 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
ee ja jak biegam nie patrze na puls
patrze tylko na obciązenie i zmęczenie abym dał radę dobiec
czy siłka czy atmosfera wszystko jedno
zimą to i w krótkim rekawku potrafię śmigac
teraz jeżdze motorem w mrozy
jedyne czego sie boje to kolana;/ sqr niemam itp a zwykle ocieplane dresiki i kurtałka nie starczy :/
jak masz ochotÄ™ siÄ™ wykazac proponujÄ™ bieg na 2.5km stylem dowolnym offfroadowy
tzn las górki piach żwir i wysokie wzniesienia ;d
to dopiero Ci kondycha wzrośnie
patrze tylko na obciązenie i zmęczenie abym dał radę dobiec
czy siłka czy atmosfera wszystko jedno
zimą to i w krótkim rekawku potrafię śmigac
teraz jeżdze motorem w mrozy
jedyne czego sie boje to kolana;/ sqr niemam itp a zwykle ocieplane dresiki i kurtałka nie starczy :/
jak masz ochotÄ™ siÄ™ wykazac proponujÄ™ bieg na 2.5km stylem dowolnym offfroadowy

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
A nie lepiej zwrócić się z tym problemem do kogoś, kto się na tym zna?
Chcesz coś zrobić, to zrób to dobrze, szkoda czasu na stosowanie porad pseudo-fachowców...
To miło, że koledzy chcą Ci doradzić, ale...
A tak btw, to jak wyrobisz się z tym wszystkim, co zamierzasz (basen, siłownia, akrobatyka i co tam jeszcze..), to kondyche masz murowaną
, oby nie zabrakło Ci sił na sezon
Pozdrawiam wszystkich "TRENERÓW"
Chcesz coś zrobić, to zrób to dobrze, szkoda czasu na stosowanie porad pseudo-fachowców...
To miło, że koledzy chcą Ci doradzić, ale...

A tak btw, to jak wyrobisz się z tym wszystkim, co zamierzasz (basen, siłownia, akrobatyka i co tam jeszcze..), to kondyche masz murowaną

Pozdrawiam wszystkich "TRENERÓW"

Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
-
AnyaR6 - Świeżak
@up
To chyba nie tak źle, że wszyscy chcą pomóc. Taki kraj i każdy chce się swoimi refleksjami podzielić. Tak jestem doskonałym trenerem jak każdy z nas. I każdy może to powiedzieć, że najlepszym sposobem na lepszą kondycję jest bieganie codziennie szybkim tempem 8h. Organizm nie wytrzymał? No trudno widocznie się nie nadawałeś. I tą refleksją mogę się podzielić a, że ktoś nie wytrzyma to nie mój problem ja powiedziałem prawdę. I w ten cudowny wręcz sposób zostanę niedługo zasypany sogami na sfd...
To chyba nie tak źle, że wszyscy chcą pomóc. Taki kraj i każdy chce się swoimi refleksjami podzielić. Tak jestem doskonałym trenerem jak każdy z nas. I każdy może to powiedzieć, że najlepszym sposobem na lepszą kondycję jest bieganie codziennie szybkim tempem 8h. Organizm nie wytrzymał? No trudno widocznie się nie nadawałeś. I tą refleksją mogę się podzielić a, że ktoś nie wytrzyma to nie mój problem ja powiedziałem prawdę. I w ten cudowny wręcz sposób zostanę niedługo zasypany sogami na sfd...
"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
Ja moze nie jestem profesionalnym trenerem... ale wlasnie zrobilem "prowizoryczny" dyplom z planowania treningow... Mniej wiecej mam wiedze o tym wszystkim i tym co mam sie probuje podzielic... A to co kto zrobi z moimi radami to jego sprawa.
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, co by nie mówić bardzo mi pomogliście
Oczywiście, najlepszym sposobem byłoby ułożenie dla mnie całego planu treningowego i w dodatku diety przez osobę, która się tym dziennie zajmuje, jednak z tego co się orientowałem, taki w pełni PRO plan kosztuje często cenę za którą miał bym paliwa na pół sezonu
Z drugiej zaś strony nie jestem znowu jakimś mega świetnym sportowcem, żeby to od tego zależały moje wyniki, więc samo poprawienie kondycji wiele mi pomoże.
Tak właśnie biegam

Oczywiście, najlepszym sposobem byłoby ułożenie dla mnie całego planu treningowego i w dodatku diety przez osobę, która się tym dziennie zajmuje, jednak z tego co się orientowałem, taki w pełni PRO plan kosztuje często cenę za którą miał bym paliwa na pół sezonu

Bostorn napisał(a):jak masz ochotę się wykazac proponuję bieg na 2.5km stylem dowolnym offfroadowy![]()
Tak właśnie biegam

-
A mam jeszcze jedno pytanie co do biegania. Mianowicie, słyszałem, że nie należy biegać dzień w dzień, ponieważ nie pozwalamy się odbudowywać naderwanym włóknom mięśniowym, skutkiem czego nasz trening nie daje takich efektów, jak bieganie co drugi dzień - prawda czy mit?
-
- sebekmelior
- Świeżak
Prawda miesnie i caly organizm musza miec czas na regeneracje ,do tego co najmniej 8 godzin snu.
Dobrze jak bys sie zaopatrzyl w odzywki do dyscyplin wydilnosciowych najlepiej weglowodany ( CARBO ) i dolozyc do tego monohydrat Kreatyny .
Dobrze jak bys sie zaopatrzyl w odzywki do dyscyplin wydilnosciowych najlepiej weglowodany ( CARBO ) i dolozyc do tego monohydrat Kreatyny .
-
Manikotra - Świeżak
dla mnie to mit.
Jak trenowalem biegalem codziennie od poniedzialku do soboty wlacznie. Niedziela zwykle byla przeznaczona dla regeneracji. Na wszystkich obozach sportowych biegalo sie 2 razy dziennie. Trenujaca obok nas kadra Polski czasami wychodzila takze na trzeci trening. Jedynym zastrzezenim jest fakt, ze nie mozna kazdego treningu podciagac pod granice wytrzymalosci. Dlatego tez zwykle 2 dni trenuje sie mocniej, 3-ci dzien luzno, ale zeby nie biegac co drugi dzien - czegos takiego nie slyszalem. To nie przyniesie zadnych efektow. Jezeli ciezko bedzie Ci sie biegalo codziennie to proponuje pobiegac troche mocniej jednego dnia, a kolejnego wyjsc sobie potruchtac dla relaksu.
Jak trenowalem biegalem codziennie od poniedzialku do soboty wlacznie. Niedziela zwykle byla przeznaczona dla regeneracji. Na wszystkich obozach sportowych biegalo sie 2 razy dziennie. Trenujaca obok nas kadra Polski czasami wychodzila takze na trzeci trening. Jedynym zastrzezenim jest fakt, ze nie mozna kazdego treningu podciagac pod granice wytrzymalosci. Dlatego tez zwykle 2 dni trenuje sie mocniej, 3-ci dzien luzno, ale zeby nie biegac co drugi dzien - czegos takiego nie slyszalem. To nie przyniesie zadnych efektow. Jezeli ciezko bedzie Ci sie biegalo codziennie to proponuje pobiegac troche mocniej jednego dnia, a kolejnego wyjsc sobie potruchtac dla relaksu.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości