Motor z włoch
• Strona 1 z 1
Motor z włoch
Witam wszystkim.
Mam takie pytanie bo mam okazje kupic za nieduze pieniadze aprilke rs 50. Problem jest taki ze ma ona zdjete podnózki dla pasazera (to nie problem dokupic) ale problem jest taki ze we włoskim dowodze rejestacyjnym (moto jest sciagniete z włoch) jest wbite jako motorower jednoosoboby (ponoc tam jes tak uregulowane prawnie ze mozna rejestrowac na jedna osobe). Wiem ze rejestrujac w polsce musze udac sie na przeglad zerowy. Powiedzcie mi czy mozna jakos tak zrobic by moto w polsce zarejestrowac na dwie osoby a nie na jedna....????
Szukalem na forum czy ktos ma podobny problem lecz nie znalazłem.
Prosze o pomoc sprawa jest dos pilna.
Dzieki
Mam takie pytanie bo mam okazje kupic za nieduze pieniadze aprilke rs 50. Problem jest taki ze ma ona zdjete podnózki dla pasazera (to nie problem dokupic) ale problem jest taki ze we włoskim dowodze rejestacyjnym (moto jest sciagniete z włoch) jest wbite jako motorower jednoosoboby (ponoc tam jes tak uregulowane prawnie ze mozna rejestrowac na jedna osobe). Wiem ze rejestrujac w polsce musze udac sie na przeglad zerowy. Powiedzcie mi czy mozna jakos tak zrobic by moto w polsce zarejestrowac na dwie osoby a nie na jedna....????
Szukalem na forum czy ktos ma podobny problem lecz nie znalazłem.
Prosze o pomoc sprawa jest dos pilna.
Dzieki
- wojtasmazi
- Świeżak
nie da się zmienic w dowodzie tzn w tłumaczeniach że jest to 2osobowiec??
a nawet jeśli zarejestrujes zna tą 1 osobę toż chyba norma że są to 2osobówki
nie wiem jak to sie ma do prawa jak by Cie złapali z pasażerem ale może da się cos przekombinować w tłumaczeniach i na przeglądzie że to 2osobowiec
a nawet jeśli zarejestrujes zna tą 1 osobę toż chyba norma że są to 2osobówki
nie wiem jak to sie ma do prawa jak by Cie złapali z pasażerem ale może da się cos przekombinować w tłumaczeniach i na przeglądzie że to 2osobowiec
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Moja rs przyjechalą od zabojadów i na umowie kupna francuskiej bylo ze 1 os,a już w w jakimś tlumaczeniu czy wyciagu/świadectwie chomologacji jest 2 os i w dowodzie tez tak mam...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
carma napisał(a):Słyszałem ze każdy skuter rejestrowany jest na jedno osobowy . Aczkolwiek może się mylę wiem na pewno ze u mnie i u paru znajomych tak jest
Każdy, bynajmniej nowy, skuter ma homologację na 2 osoby. No chyba, że nie ma tam miejsca dla pasażera, ale wtedy to oczywiste

@edit:
temat powinien się nazywac MOTOCYKL, bo 'motor' to silnik jest ;P
Ostatnio edytowano 9/12/2008, 23:09 przez wikples, łącznie edytowano 1 raz
-
wikples - Bywalec
Podczas przeglądu możesz prosić o wbicie że jest na 2 osoby, nie będzie raczej z tym problemów. Braciak tak Jeppa z 4 na 5 osób rejestrował to sądzę że z motorowerem też problemu nie będzie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Wikples- nawet doświadczeni użytkownicy mówią "motor" więc nie czepiajmy się tego. Zwał jak zwał, każdy wie o co chodzi.
Co do tematu do jak masz w dowodzie rejestracyjnym miejsce na jedną osobę to jedzie jedna i nie interesuje miśków że wejdzie 10 -.- :p
Co do tematu do jak masz w dowodzie rejestracyjnym miejsce na jedną osobę to jedzie jedna i nie interesuje miśków że wejdzie 10 -.- :p
-
Movi - Moderator
ale to i tak nadal nie wiem jak mam to zroic by byl na dwie osoby bo niechce zeby po kupnie okazalo sie ze nie mozna nic z tym zrobic
- wojtasmazi
- Świeżak
- wojtasmazi
- Świeżak
No to ja Ci pomoge
Poprostu musisz wziac moto do okregowej stacji kontroli pojazdow i powiedziec jak sprawa wyglada. Doczepia Ci podnozki i zrobia caly przeglad rejestrujac na 2 osobowy. Dokladnie nie wiem na czym to polega, ale raczej powinni zrobic tak jak mowie.

,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
- wojtasmazi
- Świeżak
• Strona 1 z 1