Zobacz wątek - Opłaca się?
NAS Analytics TAG

Opłaca się?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Opłaca się?

Postprzez herman » 6/12/2008, 14:02

Dzisiaj byłem w sklepie i przymierzałem cały strój. Za buty Forma Terrain, spodnie foxa, koszulke foxa, ochraniacze na kolana ufo chcieli 1050zł. Coś takiego:
Obrazek (otwórz link)

i zastanawiam sie czy zamiast tego nie kupić tego:
http://moto.allegro.pl/item499627194.html

Prosze o pomoc
herman
Świeżak

Postprzez Gs-stefan » 6/12/2008, 14:16

ja bym wzial to co masz na aukcji .... na allegro wydaje sie lepiej uszyte chyba ze to zludzenie ze to na zdjeciu .... tamto miales ubrane a tego nie .... ja bym sie zastanowil powiedz gdzie mieszkasz u mnie w toruniu jest taki sklem salon suzuki polaczony z sklepem motocyklowym sa kombinezony rozne buty kaski rowniez ceny nie sa wygorowane ja za kombinezon na motur dla mnie owszem jest z tego materialu textylnego ale ma wszystkie wselkie pancerze na plecy lokcie itd zaplacilem 549 zl
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez herman » 6/12/2008, 14:20

Mieszkam w Warszawie, ten strój oglądałem w FreeFun
herman
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 7/12/2008, 00:00

W FreeFun jest średnio o 100PLN drożej niż w innych salonach.
Kilka rzeczy które tam oglądałem zakupiłem w innych sklepach.
A kupując coś z Allegro, często teoretycznie jest taniej bo nie masz gwarancji. Coś za coś.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kosta » 7/12/2008, 10:50

Raczek_6 napisał(a):W FreeFun jest średnio o 100PLN drożej niż w innych salonach.
A kupując coś z Allegro, często teoretycznie jest taniej bo nie masz gwarancji. Coś za coś.

no to faktycznie jest kwota za którą warto brać ryzyko tego że sie kupi przez intrnet g#$%o
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hefron » 7/12/2008, 11:21

Raczek_6 napisał(a):W FreeFun jest średnio o 100PLN drożej niż w innych salonach.

Buahahaha. No to trafiliśmy na typowego Polaka :D Pójść poprzymierzać w salonie i kupić przez internet 100 zł taniej :D Jak doliczysz przesyłkę i stracony czas + ryzyko uszkodzenia przy transporcie to gó%$* Ci się to opłaci.
Pamiętaj także, że na allegro mało kto Ci wystawi paragon (na tej aukcji nie widzę takiej opcji), więc jak dostaniesz cegłę w paczce to nic nikomu nie zrobisz, a w salonie możesz zwrócić, wymienić na inny bez podawania przyczyny. Czy na prawdę warto kupić to na allegro?
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez golw » 7/12/2008, 12:29

w salonie możesz zwrócić, wymienić na inny bez podawania przyczyny
No nie wiem to już zależy tylko od salonu, natomiast możliwość zwrotu towaru zakupionego przez internet jest zapewnione przez polskie prawo. Do tego sprzedaż internetowa to nie tylko allegro a i sklepy internetowe które tak samo nie mogą sobie pozwolić na utratę zaufania u klienta.
Wieczny Student...
golw
Świeżak

Postprzez Gs-stefan » 7/12/2008, 16:36

trohce daleko mieszkasz bo u mnie w toruniu naprawde za kombinezon placisz smieszne pieniadze ... masz i gwarancje i przymierzysz ....
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez hefron » 7/12/2008, 20:05

A w salonach to już polskie prawo nie obowiązuje? :shock:
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 7/12/2008, 23:43

hefron napisał(a):

Buahahaha. No to trafiliśmy na typowego Polaka :D Pójść poprzymierzać w salonie i kupić przez internet 100 zł taniej :D Jak doliczysz przesyłkę i stracony czas + ryzyko uszkodzenia przy transporcie to gó%$* Ci się to opłaci.
Pamiętaj także, że na allegro mało kto Ci wystawi paragon (na tej aukcji nie widzę takiej opcji), więc jak dostaniesz cegłę w paczce to nic nikomu nie zrobisz, a w salonie możesz zwrócić, wymienić na inny bez podawania przyczyny. Czy na prawdę warto kupić to na allegro?

Widzę że źle Mnie zrozumieliście.

Osobiście nigdy nic z ubioru na motocykl nie kupowałem i nie kupię przez Allegro, ale też nie zamierzam przepłacać w sklepie. Akurat tak się zdarzyło że we FreeFun mieli na miejscu coś co zamówiłem już w innym sklepie a tam przy okazji przymierzyłem bo akurat na miejscu mieli mój rozmiar.
Niestety tego co szukam nie mieli na miejscu.

Dzięki temu że swój poprzedni kombinezon nabyłem w sklepie, a nie na Allegro, i niestety kurtka okazała się wadliwa, bez problemów dostałem zwrot gotówki.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê