Najlepsi producenci
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
andy7 napisał(a):P.S. wiecie co jest zadziwiajace, ze nikt nie wspomnial o HD![]()
uzytkownicy HD nie przesiaduja pewnie na tego typu forach,a jesli nawet to w mniejszosci
w koncu "scigacz.pl" wiec coz sie dziwic
pewnie na forum motocyklistów jest ich troche wiecej
btw nikt rowniez nie wspomnial chocby o KTMie
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
andy7 napisał(a):... ale kolego prosze nie snuj herezji, poza ZX 10 R zaden model nie jest drozszy od zadnego innego motocykla. Kawasaki to taki zachodni FIAT. Cenione to jest BMW, Honda, Yamaha.
Muszę uściślić, że w poprzednim poście chodziło mi tylko i wyłącznie o ścigi, bo tylko takie są w moim kręgu zainteresowań.
I jeśli chodzi o ceny na zachodzie to w tym przypadku to już nie herezje...
Przytoczyłeś Yamahe jako cenioną markę, a ja powiem Ci, że jeśli np. chodzi o niemcy to się mylisz. Tam Yamaha jest właśnie "Fiatem", co ma odzwierciedlenie w cenach używek...
Ostatnio edytowano 22/11/2008, 23:14 przez mgDTH, łącznie edytowano 1 raz
- mgDTH
- Świeżak
A moja opinia jest taka, że jedni wolą ogórki, a drudzy ogrodnika córki
A i tak najgorzej jest mieć uprzedzenia.

A i tak najgorzej jest mieć uprzedzenia.
-
---Corleone--- - Świeżak
a ja mojego kopa jakiego dosnaje od 9-13tys obr w zx6r nie zamienił bym nigdy na nudne liniowe przyspieszanie np w cbr f3 i nawet jesli to zachodni FIAT. i zdania nie zmienie
ot co.

-
wszok - Świeżak
Leitho napisał(a):dlaczego HD nie pozdrawiaja sie na drodze? bo i tak wieczorem widza sie w warsztacie
Na ulicy do idÄ…cego chodnikiem chlopca podjedza facet na calkiem nowej maszynie i proponuje mu przejadzke. Chlopak odmawia. Facet zatem proponuje mu dodatkowo cukierki. Chlopak znow odmawia i przyspiesza kroku. Motocyklista go dogania i proponuje jeszcze procz cukierkow 50 zl. Zdenerwowany chlopak sie zatrzymuje po czym mowi:
- Tato kupiles Kawasaki, wiec musisz z tym zyc !!!

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
speedygonzales napisał(a):Moja bardzo subiektywna opinia jest taka. Najlepszym motocyklowym producentem jest:
- honda - bo zwykle silniki nie do zajechania, poza tym mam cbrke
Zapomniałeś o pękających blokach silnika w 954 i przetartych panewkach po których trzeba cały silnik wymienić.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
andy7 napisał(a):Kawasaki jest w sumie najmniejszym japońskim producentem. :
A to dobre. Ciekawe skąd pochodzi znakomity procent światowej produkcji maszyn budowlanych, części do samolotów, okrętów i maszyn okrętowych o innych dziedzinach działalności kawasaki nie wspomnę. Proponuję też poczytać historię rozwoju firmy....
Pękające bloki i ramy...
Dajcie mi na tydzień dowolny motocykl co to niby nic w nim nie pęka - nie tylko popęka ale też się połamie, powygina i rozpadnie. Jak zwykle bezsensowne dywagacje o niczym...
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Wombat napisał(a): Ciekawe skąd pochodzi znakomity procent światowej produkcji maszyn budowlanych, części do samolotów, okrętów i maszyn okrętowych o innych dziedzinach działalności kawasaki nie wspomnę. Proponuję też poczytać historię rozwoju firmy....
Wydawalo mi sie, ze w temacie rozmawiamy nie o maszynach budowlanych, okratach czy innych tylko o motocyklach a tych kawasaki produkuje znacznie mniej niz inne.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Wiecie co powiem tak: miałem Hondę - teraz mam Kawasaki i jestem bardzo zadowolony. Z żadnym motocyklem problemu nie miałem, bo po pierwsze były serwisowane w ASO a po drugie nie były katowane. A co do pękania ram to Was zaskoczę - pękają w większości motocykli - nie wierzycie ?
no to proponuje stelaż do 12 i walić kołem o asfalt i na pewno zmienicie zdanie. Zresztą nie trzeba się tak wysilać solidnie załadowany turystyk 1000km po ukraińskich drogach i kto wie co sie stanie z ramą. Naprawde różnie to bywa. Osobiście nie spotkałem się z tym żeby komuś pękła rama bez przyczyny zdarzają się wypadki i ramy pękają w
Yamaszkach, Suzi, Kawach i HD. Bądź z powodu nie naturalnych przeciążeń bądź też z powodu nadmiernych obciążeń i nierówności które napotkać można wszędzie. Opinie na temat nagminnie pękających ram w Kawasaki proponuję włożyć na półkę z Braćmi Green i Brzechwą
Moja Klasyfikacja
1. Kawasaki Bo mam
2. Yamaha Bo jeździłem
3. Honda Bo miałem
4. Suzuki bo tak
no to proponuje stelaż do 12 i walić kołem o asfalt i na pewno zmienicie zdanie. Zresztą nie trzeba się tak wysilać solidnie załadowany turystyk 1000km po ukraińskich drogach i kto wie co sie stanie z ramą. Naprawde różnie to bywa. Osobiście nie spotkałem się z tym żeby komuś pękła rama bez przyczyny zdarzają się wypadki i ramy pękają w
Yamaszkach, Suzi, Kawach i HD. Bądź z powodu nie naturalnych przeciążeń bądź też z powodu nadmiernych obciążeń i nierówności które napotkać można wszędzie. Opinie na temat nagminnie pękających ram w Kawasaki proponuję włożyć na półkę z Braćmi Green i Brzechwą

Moja Klasyfikacja
1. Kawasaki Bo mam
2. Yamaha Bo jeździłem
3. Honda Bo miałem
4. Suzuki bo tak

- twardy-99
- Świeżak
Najlepszy producent jest ten, który ma poważne podejście do swoich klientów. Cechy, które musi posiadać to rzetelna obsługa oraz cały system obsługi klienta po sprzedaży motocykla. Osoby, które mówią, że Kawasaki jest marną marką, tylko dlatego, że w ich motocyklach pękały ramy 10 lat temu, mają słabe argumenty. Nowe modele Kawasaki (sporty) od 2003 są już na dobrym poziomie. W licznych testach trzymają się mocno czołowki. Choć można przyczepić się do sieci sprzedaży, oczywiście w Polsce, bo na zachodzie wygląda to dobrze. Ale wiadomo, każdy kieruje się swoimi kryteriami i to co dla jednego jest dobre, nie musi oznaczać że drugiemu przypasuje.
Ostatnio edytowano 24/11/2008, 09:40 przez desmoRR, łącznie edytowano 3 razy
DUCATI DESMOSEDICI RR
- desmoRR
- Świeżak
desmoRR napisał(a):...że w ich motocyklach pękały ramy 10 lat temu, maja słabe argumenty.
Czlowieku o czym Ty mowisz podalem przeklad z ZZR 1400 z roku Anno 2008 wiec jakie 10 lat temu, i kumpel ktoremu poszla rama wcale nie gumuje. Kawa miala, ma i najprawdopodobniej bedzie miala problemy z ramami, tylko jek ktos zakochany jest w Kawasaki to do iego to nigdy nei dojdzie. Zgodze sie calkowicie z tym, ze jak uzywasz do gumowania to pojdzeie wszystko - rzecz czasu, niemniej inne firmy jakos przy normalnej jezdzie nie maja z ramami takiego problemu, a te wszystkie historie same chyba sie nie wymyslily i nie powstaly, cos przeciez bylo.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
w giexerach tez pekaly......w 954 blok pekal.......w r6 r1 skrzynie padaja..... itp..... kazda marka ma swoje wady!!
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Też się z tym zgadzam. Nie ma motocykla bez wad.
1. Kawasaki - bo dzięki niej zainteresowałem się motocyklami
2.honda, suzuki, yamaha
3. MZ - szacun
1. Kawasaki - bo dzięki niej zainteresowałem się motocyklami
2.honda, suzuki, yamaha
3. MZ - szacun

-
pablomotors - Świeżak
andy7 napisał(a):desmoRR napisał(a):...że w ich motocyklach pękały ramy 10 lat temu, maja słabe argumenty.
Czlowieku o czym Ty mowisz podalem przeklad z ZZR 1400 z roku Anno 2008 wiec jakie 10 lat temu, i kumpel ktoremu poszla rama wcale nie gumuje.
Nie chodzi mi tylko o Twoją wypowiedż na ten temat. Ogólnie wiadomo jest, że motocykle tej marki, kilka lat temu miały problem z pękającymi ramami. A to, że Twojemu koledze przydarzył sie ten problem w ZZR 1400 z 2008 roku to pewnie jednostkowy przypadek. W Suzuki też były takie problemy. Koledzy mają NINJE i są zadowoleni. Na zachodzie Kawy są cenione. Kwestia podejścia do producenta. Kawasaki napewno wyciągnęło błędy z przed kilku lat. Nie ma motocykli i samochodów bezawaryjnych.
DUCATI DESMOSEDICI RR
- desmoRR
- Świeżak
Re: Najlepsi producenci
owczarzMT napisał(a):Cześć,
jaki jest Waszym zdaniem najlepszy, najsilniejszy etc. producent motocykli ?
Dlaczego tak często spotykana jest opinia że Kawasaki to najgorsze motory i mało kto poleca je innym ?
dlatego kolego że pękały ramy w modelu 98 i tak to sobi nasi specjaliści i amatorzy kwaśnych jabłek wzięli do serca że każdy pier...oli że kawasaki to najgorsze czołowe marki są na tym samym poziomie i tyle a każdy ma prawo do własnego zdania. zadając pytanie najlepszy nie potrafię Ci odpowiedzieć musisz sprecyzować o co pytasz najlepszym można być pod wieloma względami...

-
YZF R1 - Moderator
palgumeniedusze napisał(a):w giexerach tez pekaly......w 954 blok pekal.......w r6 r1 skrzynie padaja..... itp..... kazda marka ma swoje wady!!
Właśnie dlaczego nikt nie wypomina wadliwych skrzyń r1 i r6, a wielu ludzi rozwaliło se z tego powodu silnik ... btw kawasaki w stanch np. jest najpopularaniejszą japońską marką wśród japońskiej stawki. U nas Yamaha i może dlatego ikt się nie czepia

>>>Perłowy Dukat 848<<<

-
Lone - Świeżak
-
Dominik_YZF - Bywalec
Dominik_YZF napisał(a):albo " nie kupuj Ducatti, bo sie w ogole cały rozpadnie"![]()
Cos w tym jest skoro w rankingu na 50 000 km duc 999 zajmuje ostatnie miejsce. Dlaczego ? Bo wymieniono w nim wlasciwie wszystko co mozna bylo wymienic

- andy7
- Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości