honda f4 sport vs. vtr sp1
• Strona 1 z 1
honda f4 sport vs. vtr sp1
Witam koledzy...
...pytanie właściwie krótkie, ale dla mnie ważne....co z powyższych moto będzie lepsze bądź ciekawsze do jazdy głównie po drogach....po torze na razie nie jeżdżę jeszcze....za mały staż jak oranżada gwarancji....miałem tylko jeden motor zzr600....teraz chce troche nowszy....oba są w tej samej cenie....oba 2001r. f4 w malowaniu rossiego natomiast vtr biało czarny(bardzo ładny) i jest od mojego kolegi z UK...
....z góry dzieki za podpowiedzi.
...pytanie właściwie krótkie, ale dla mnie ważne....co z powyższych moto będzie lepsze bądź ciekawsze do jazdy głównie po drogach....po torze na razie nie jeżdżę jeszcze....za mały staż jak oranżada gwarancji....miałem tylko jeden motor zzr600....teraz chce troche nowszy....oba są w tej samej cenie....oba 2001r. f4 w malowaniu rossiego natomiast vtr biało czarny(bardzo ładny) i jest od mojego kolegi z UK...
....z góry dzieki za podpowiedzi.
- tito76
- Świeżak
SP-1 to zupełnie inna bajka niż f4.
Zupełnie inne moto i zajebiście niewygodna pozycja do normalnej jazdy.
Ja właśnie z f4 wsiadłem na SP-1 i już wiem,że nie wytrzymałbym nawet godziny w mieście na tym moto.
Pozycja jest typowo racingowa.F4 jest duuużo bardziej uniwersalna.
Natomiast co do silników to SP-1 zrobiła na mnie duże wrażenie.Dźwięk mnie powala a siła ciagu tak samo
Zupełnie inne moto i zajebiście niewygodna pozycja do normalnej jazdy.
Ja właśnie z f4 wsiadłem na SP-1 i już wiem,że nie wytrzymałbym nawet godziny w mieście na tym moto.
Pozycja jest typowo racingowa.F4 jest duuużo bardziej uniwersalna.
Natomiast co do silników to SP-1 zrobiła na mnie duże wrażenie.Dźwięk mnie powala a siła ciagu tak samo

-
Pawcio415 - Świeżak
...zgadza sie tak tez słyszałem od kolegów ze f4 bardziej uniwersalna, wygodniejsza, itp......tyle że sami wiecie jak działa ochota posiadania czegos innego...jedynie mnie ta pozycja martwi...chociaz podobno do wszystkiego sie można przyzwyczaić....najgorzej że musze sie w tym tygodniu zdecydować....a nie ma teraz możłiwosci na droge wyjechac żeby porównać....chyba że zimówki:)
- tito76
- Świeżak
Jak sie potrafi jeździć to można wsiadać nawet na Y2K. Skoro jeździł ZZR600 który jest dość ciężkim w prowadzeniu sprzętem to VTR nie powinna go specjalnie zaskoczyć. Trzeba tylko pamiętać o paru drobiazgach podczas jazdy V-ką.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Re: honda f4 sport vs. vtr sp1
znam tylko Fs
i z reka na sercu nie moge powiedziec zlego slowa o tym motocyklu
wyglada dosc atrakcyjnie jak na dzieisiejsze czasy
w porownaniu z nowymi mozedlami nie wyglada jakos strasznie archaicznie
(poza wymiana napinacza jeszce na gwarancji w motocyklu nigdy nic zlego sie nie dzialo)
nie wiem w jakim stanie bedzie motocykl, jak w dobrym to smiem twierdzic, ze mocy Ci nie zabraknie w Fs
tym bardzij do latania po miescie z potencjalna pasazerka
uwielbiam ten motocykl i mimo, ze od dwoch lat wiekszosc czasu stoi w garazu (bo przerzucilismy sie na off road) to nawet przez mysl nie porzechodzi mi zeby sie z nim rozstac
mam wrazenie ze w plebiscycie na motocykl idealny Fs mimo ze wiekowa bylaby w czolowce

wyglada dosc atrakcyjnie jak na dzieisiejsze czasy

(poza wymiana napinacza jeszce na gwarancji w motocyklu nigdy nic zlego sie nie dzialo)
nie wiem w jakim stanie bedzie motocykl, jak w dobrym to smiem twierdzic, ze mocy Ci nie zabraknie w Fs

uwielbiam ten motocykl i mimo, ze od dwoch lat wiekszosc czasu stoi w garazu (bo przerzucilismy sie na off road) to nawet przez mysl nie porzechodzi mi zeby sie z nim rozstac
mam wrazenie ze w plebiscycie na motocykl idealny Fs mimo ze wiekowa bylaby w czolowce

- foamclene
- Świeżak
Abonic napisał(a):Bierz F4, rossi wymiata
Rossi tak ale nie F4 sorry....
do autora kolego f4 i VTR to zupełnie inna liga... nie wiem dlaczego rozważasz pomiędzy tymi dwoma motocyklami VTR lub RVT możesz porównać z TL1000R tudzież z RSV a nie z F4. przede wszystkim to zadaj sobie pytanie czy umiem jeździć na motocyklu tej klasy bo pomimo iż jest to motocykl duży ciężki i litrowy to weź pod uwagę że charakterystyka silnika jest tu zupełnie inna niż w rzędzie. Nie oszukujmy się V-kami trzeba umieć jeździć aby sprawiała nam przyjemność... zaś F4 to zwykły sportowo turystyczny motocykl klasy 600 najsłabszy osiągami ze wszystkich 600 plusem jest to że są dość wytrzymałe silniki i skrzynie. ale podejdź do sprawy w ten sposób że "czy umiem na nim jeździć i czy nie przerośnie mnie litr" a nie "kupię ten na którego będzie mnie stać" prób finansowy to zły doradca..... ja jeździłem wszystkim tu wymienionymi i tak jak pisałem to 100 razy napisze 101 raz na F4 kręcąc manetką do oporu usypiałem.... zaś VTR, RVT to po pierwsze inna moc inna waga inne gabaryty a po drugie silnik którego trzeba umieć używać.... tyle ode mnie pozdrawiam
-
YZF R1 - Moderator
...dzieki za powyższą podpowiedz......ale od razu Ci powiem że ja ich nie porównuje tylko sytuacja wymusza na mnie podjęcie takiej decyzji z uwagi na to że oba motory są od kolegów i jeden z nich chciałbym kupić....dlatego takie właśnie są tematem mojego zapytania....co do jazdy to masz racje ze finanse nie powinny nam dobierać motora....poza tym uważam że nie tylko staż jazdy na moto się liczy ale tez olej w głowie....miałem okazje sie przejechac pare razy vtr ale stormem i całkiem fajnie mi sie jechało....tyle że to podobno 2 różne motory z sp1........pozdr.
- tito76
- Świeżak
między VTR Firestorm a SP1 czy SP2 jest przepaść... jak masz kupować F4 to lepiej zainteresuj się jakąś R6 z tamtych lat bo widzę że lubisz sporty a F4 sportowego ma w sobie tylko naklejkę "sport".......
-
YZF R1 - Moderator
Ja bym brał SP jest niesamowity.Siedzi sie na niem jak na klocku drewnianym przed chwila wyciętym siekierą,ale ta moc i niesamowity dźwięk,moment obrotowy który miażdży jaja!!!
Jak byś go chciał nawet sprzedać to lepszy pieniądz chwycisz.
Jak byś go chciał nawet sprzedać to lepszy pieniądz chwycisz.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości