Ceny nowych motocykli
• Strona 1 z 1
Ceny nowych motocykli
Panowie jak to jest dokładnie z cenami w salonach suzuki
np mówimy o modelu GSX-R 1000
I będzie to wyglądało następująca cena na początku sezonu osiągnie pewno 45 tys mniej więcej
a w okresie jesiennym czyli gdzieś tak wrzesień, październik ceny opadną od 10-20% czyli jakieś
35 tys będzie kosztował gsx-r 1000 K9
i ta sytuacja jest taka sama lub podobna z innymi modelami
wychodzi mi na to ze najlepiej kupować motory w październiku ?
Mozę mnie ktoś oświecić ze to prawda czy są jeszcze jakieś inne okresy w których taniej można kupić motor ?
I czy to tylko teraz taka obniżka czy w następnym sezonie tez będzie taka ?
np mówimy o modelu GSX-R 1000
I będzie to wyglądało następująca cena na początku sezonu osiągnie pewno 45 tys mniej więcej
a w okresie jesiennym czyli gdzieś tak wrzesień, październik ceny opadną od 10-20% czyli jakieś
35 tys będzie kosztował gsx-r 1000 K9
i ta sytuacja jest taka sama lub podobna z innymi modelami
Mozę mnie ktoś oświecić ze to prawda czy są jeszcze jakieś inne okresy w których taniej można kupić motor ?
- MoskiT
- Świeżak
Re: Ceny nowych motocykli
MoskiT napisał(a):
Na to wychodzi. Motocykl nowy a zawsze tańszy od 5-8,9 tysiecy. Raczej jest to jedyny okres w którym nowe motocykle są tańsze. Importerzy chcą wysprzedać modele w bierzącego kończącego roku, podobnie jest też w przypadku samochodów, od pażdziernika ceny spadają aż do wyprzedaży ostatniego starego modelu w kolejnym roku.
-
adam_89 - Stały bywalec
A ta obniżka cen w suzuki , nie jest korektą na nowy kurs euro . Bo teraz trzeba przyznać żę wszystko potaniało samochody jak np toyota obniżyła ceny . No ale nie da sie ukryć że ceny motocykli suzuki są teraz bardzo atrakcyjne .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
To jest całkiem normalne, producenci chcą zapewnić sobie zbyt na ich produkt, więc aby był on jeszcze atrakcyjniejszy obniżają ceny, ze względu na to, że jest już "poza sezonem" no i ze względu na fakt że muszą sprzedać moto tegoroczne, aby nie stracić na wartości. Jak wspomniał ktoś wcześniej, z samochodami jest podobnie, tyle że tam nie dochodzi jeszcze aspekt "sezonowości" jeśli można to tak nazwać 

-
Movi - Moderator
No tak ale rok temu nie było takich obniżek nawet w suzuki po sezonie . Może producenci zrozumieli i wyrównali wreszcie ceny z zachodem jak zrobili to producenci samochodów . Oglądałem rynek niemiecki i tam w suzuki nie ma takich obniżek jak u nas .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Proponuje jeszcze odczekac ceny pojda ze wzgledu na kryzys jeszcze w dol.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Rzeczywiście jeżeli ktoś chce nowy motocykl, jest to dobry okres na zakupy, i napewno jeżeli wejdzie się do salonu z kasą to od cen wyjściowych coś jeszcze się uszczknie. Modele 2009 zapewne będą droższe ze względu na zmianę kursu euro, jak i dlatego że są 2009. Jednak wszystko reguluje popyt.
Pozdrawiam!!!!
Pozdrawiam!!!!
- Jakubzw
- Świeżak
Zakup
Październik i Listopad to najlepsze miesiące na zakup motocykla nowego z salonu, w grudniu są niedobitki modelowe, a po mowym roku to raczej tylko łud szczęścia i żadkie modele.
Co do ceny ... teraz importer opuścił i dealer opuszcza...
kolega kupił ostatnio CBR 1000RR 2008 za 39 000 i jeszcze pakiet ubezpieczenia mu dołożyli...
Więc kupuj
Powodzenia
Co do ceny ... teraz importer opuścił i dealer opuszcza...
kolega kupił ostatnio CBR 1000RR 2008 za 39 000 i jeszcze pakiet ubezpieczenia mu dołożyli...
Więc kupuj
Powodzenia
VFR - daje rade
-
WENICJUSZ - Świeżak
• Strona 1 z 1