jaka kominiarka na zimÄ™?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No mi już przyszła i muszę wam powiedzieć że ciepło tak ale się w niej człowiek nie poci nawet jak jest z 18 stopni. Tylko mam pytanie czy wam otwór na usta pasuje idealnie bo mi jakoś nie? Rozmiarowo jest ok chyba mam nieforemna głowę.
- zdzich_15
- Świeżak
Czyli i te z Marko i te z Polandex-u sa tak samo dobre?
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Otwory na nos i gebofon sa na poczatku faktycznie nie tam gdzie trzeba. Z czasem kominiara rozejdzie sie ciut, przyzwyczaisz sie i bedzie cacy
PS: mnie bardziej wkurzalo, jak z kominiarki, a konkretnie z tych oblamowek na otworach jakis klaczek zaczynal laskotac w nos

PS: mnie bardziej wkurzalo, jak z kominiarki, a konkretnie z tych oblamowek na otworach jakis klaczek zaczynal laskotac w nos

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Jak juz pisalem mam polandexa i smigam dalej. Jak rano jade do pracy to bywalo juz 5-6 stopni i nawet ciut mnie nie przewialo
Te kominiary sa ciut grubsze od zwyklych, wiec jak ktos ma mocno dopasowany nocnik to zrobi mu sie ciut ciasniej
Mnie przez ciasne policzki w kasku, po dluzszej trasie zostaje glupkowaty usmiech

Te kominiary sa ciut grubsze od zwyklych, wiec jak ktos ma mocno dopasowany nocnik to zrobi mu sie ciut ciasniej

Mnie przez ciasne policzki w kasku, po dluzszej trasie zostaje glupkowaty usmiech

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Witam,
używam kominiarki Scott z windstopperem, polecam, choć jej cena nie zachęca ok 130zł. Wcześniej jeździłem w tej z Lidla i trochę się w niej człowiek poci. Nadmieniam kominiarki używam niezależnie od pogody, oczywiście latem używam bawełnianiej.
Pozdrawiam
używam kominiarki Scott z windstopperem, polecam, choć jej cena nie zachęca ok 130zł. Wcześniej jeździłem w tej z Lidla i trochę się w niej człowiek poci. Nadmieniam kominiarki używam niezależnie od pogody, oczywiście latem używam bawełnianiej.
Pozdrawiam
PIEL
GSX 1100F
Africa Twin
Varadero 1000
XT 660R
--------------------------------------------------------
Zagadka ludzkiego żywota nie polega, żeby tylko żyć, ale na tym, po co żyć.
GSX 1100F
Africa Twin
Varadero 1000
XT 660R
--------------------------------------------------------
Zagadka ludzkiego żywota nie polega, żeby tylko żyć, ale na tym, po co żyć.
-
piel - Świeżak
A czy ta kominiarka z Polandexu nie ma czasem wiekszej powierzchni ochronnej na klatke piersiowa niz ta z Marko?
Czy roznica w rozmiarowce miedzy L-ka a M-ka jest duza? Jestem sklonny kupic ta o mniejszych rozmiarach bo ew i tak sie rozejdzie anizeli miec luzna. Jesli zle rozumuje to mnie poprawcie ;p
Czy roznica w rozmiarowce miedzy L-ka a M-ka jest duza? Jestem sklonny kupic ta o mniejszych rozmiarach bo ew i tak sie rozejdzie anizeli miec luzna. Jesli zle rozumuje to mnie poprawcie ;p
-
s_extrem* - Świeżak
Jesli chcesz kominiare na chlodne dni do polecam jakakolwiek z dobrym windsoperem i koniecznie wez jakas z dluzszym tylem bo one luba wyskakiwac za kolnierz na karku i wieje potem po plecach!
Natomiast w cieplejsze dni ( a uzywam moto 365 dni w roku) jezdze w cienkich bawelnianych kominiarkach.Mam ich chyba z 10 i codziennie zmieniam jak skarpetki,Glowa sie nie poci,kask nie brudzi sie od wlosow i nie smierdoli wiec kominiarka ma same zalety.
Natomiast w cieplejsze dni ( a uzywam moto 365 dni w roku) jezdze w cienkich bawelnianych kominiarkach.Mam ich chyba z 10 i codziennie zmieniam jak skarpetki,Glowa sie nie poci,kask nie brudzi sie od wlosow i nie smierdoli wiec kominiarka ma same zalety.
-
Pawcio415 - Świeżak
Pawcio415 zgadzam sie w 101% - kominiarka to rewelacyjna sprawa
s_extrem* - polandexa kupilem "w ciemno" bez przymierzania, tylko na centymetr. Wybralem rozmiar idealnie, choc na poczatku mialem wrazenie, ze jest ciasnawo przy zakladaniu. Chodzilo glownie ten odcinek, ktory wypada na szyje
Z czasem rozciagnela sie delikatnie i jest cacy
Jak bedzie za luzna to moze byc dramat podczas zakladania nocnika.

s_extrem* - polandexa kupilem "w ciemno" bez przymierzania, tylko na centymetr. Wybralem rozmiar idealnie, choc na poczatku mialem wrazenie, ze jest ciasnawo przy zakladaniu. Chodzilo glownie ten odcinek, ktory wypada na szyje

Jak bedzie za luzna to moze byc dramat podczas zakladania nocnika.
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
ja kupiłem sobie kominiarke z coolmaxem i było dobrze
problem miełam że "śliniak" był za krótki i troche podwiewało Po dokupieniui kołnierza problem zniknął
razem za komplet cos ok 80 zł
problem miełam że "śliniak" był za krótki i troche podwiewało Po dokupieniui kołnierza problem zniknął

razem za komplet cos ok 80 zł
- yarccom
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości