IRC
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
IRC
Po długich i ciężkich staraniach [całe 20min] uruchomiłem IRCa scigacz.pl
Narazie to typowa prowizorka [nawet bota nie ma], ale jak znajde czasu to coś tam pokombinuje. Mam też nadzieje, że zaawansowani userzy wspomogą mnie przy pracach nad IRC-em.
Namiary na kanał:
serwer: ChatSociety
kanał: #scigacz.pl
Polecam do ircowania bardzo prosty pogramik mIRC
Konfig:
Wchodzimy w opcje [Tools -> options]. Wyświetla nam się okienko 'connect'
Nickname: Twój nick
Alternative: nick zastępczy [w razie gdyby pierwsy był zajęty]
Zaznaczamy opcje "Invisible mode"
Następnie obok przycisku "Connect to server" mamy takie słoneczko -> klikamy.
IRC network: [wybieramy z listy]
Chatsociety
IRC server:
Chatsociety:Random server
Teraz klikamy ok
następnie w oknie głównym mamy connect [pierwsza ikonka po lewo z takim piorunem]
Wyświetla się kolejne okienko gdzie wpisujemy nazwe kanały czyli "#scigacz.pl"
Enjoy
PS. mam nadzieje, że administracja i moderacja scigacz.pl nie zdenerwuje się, ani nie poda mnie do sądu za nadużycia czy coś w tym stylu
IRC ma służyć nieco luźniejszym rozmowom, dzięki czemu forum może nie będzie tak zaśmiecane.
Zapraszam do zabawy
Narazie to typowa prowizorka [nawet bota nie ma], ale jak znajde czasu to coś tam pokombinuje. Mam też nadzieje, że zaawansowani userzy wspomogą mnie przy pracach nad IRC-em.
Namiary na kanał:
serwer: ChatSociety
kanał: #scigacz.pl
Polecam do ircowania bardzo prosty pogramik mIRC
Konfig:
Wchodzimy w opcje [Tools -> options]. Wyświetla nam się okienko 'connect'
Nickname: Twój nick
Alternative: nick zastępczy [w razie gdyby pierwsy był zajęty]
Zaznaczamy opcje "Invisible mode"
Następnie obok przycisku "Connect to server" mamy takie słoneczko -> klikamy.
IRC network: [wybieramy z listy]
Chatsociety
IRC server:
Chatsociety:Random server
Teraz klikamy ok
następnie w oknie głównym mamy connect [pierwsza ikonka po lewo z takim piorunem]
Wyświetla się kolejne okienko gdzie wpisujemy nazwe kanały czyli "#scigacz.pl"
Enjoy

PS. mam nadzieje, że administracja i moderacja scigacz.pl nie zdenerwuje się, ani nie poda mnie do sądu za nadużycia czy coś w tym stylu

IRC ma służyć nieco luźniejszym rozmowom, dzięki czemu forum może nie będzie tak zaśmiecane.
Zapraszam do zabawy

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
ni no to moze i dobry pomysl ale
po pierwsze dla niektorych to jest za trudne
po drugie bedzie tam czat malolatow, i beda pytac jak podrasowac Hayabuse

po pierwsze dla niektorych to jest za trudne
po drugie bedzie tam czat malolatow, i beda pytac jak podrasowac Hayabuse

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
. Nie będzie czatów PTB, bo jak sam zauważyłeś, to za trudne :] Trupów zaś się nie powinno wygrzebywać z ziemi. No chyba, że ten chat ma być taki bardziej socjalny. Coś jak ten fkur***** mnie przy każdym wznowieniu temat: "Tylko do starych forumowiczów". Choć jakoś kiepsko widzę ten social. Za mało jednak ludzi aż tak aktywnych.
. Swoją drogą, to mogłeś już ten kanał założyć na jakimś rozsądnym serwerze. Rozsądnym czyli polskim i z rejestracją kanałów oraz nicków.
. Swoją drogą, to mogłeś już ten kanał założyć na jakimś rozsądnym serwerze. Rozsądnym czyli polskim i z rejestracją kanałów oraz nicków.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Mówiłem, że narazie to jest prowizorka, nicki da sie rejestrować wystarczy wpisać komende
/msg NickServ register hasło mail
PTB_PL - chodzi też o to żeby nie zaśmiecać forum zbędnymi gadkami. IRC nie został stwożony po to, żeby tam zadawać pytanie odnoścnie motoryzacji, ale po to, żeby użytkownicy forum mogli sobie ot tak pogadać o wszystkim.
I jak INSIDE zauważył, dzieci neo tam nie wejdą bo to dla nich zbyt skomplikowane
/msg NickServ register hasło mail
PTB_PL - chodzi też o to żeby nie zaśmiecać forum zbędnymi gadkami. IRC nie został stwożony po to, żeby tam zadawać pytanie odnoścnie motoryzacji, ale po to, żeby użytkownicy forum mogli sobie ot tak pogadać o wszystkim.
I jak INSIDE zauważył, dzieci neo tam nie wejdą bo to dla nich zbyt skomplikowane

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
InSiDe napisał(a):Coś jak ten fkur***** mnie przy każdym wznowieniu temat: "Tylko do starych forumowiczów"
mnie ty wkurwiasz i jakoÅ› sobie z tym radze...
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
szczerze?? to ja powiem tak ja nie jestem "dzieckiem neo" i nie umiem tego zrobić nie każdy urodził sie informatykiem tak jak wy niektórzy poprostu nie umieją tego zrobć i nie muszą być "dziećmi neo". Pozdro
>Patol< 

-
HANS - VIP Åšcigacz.pl
A ja jutro zobacze co i jak, bo dzisiaj jest już późno i kładę się spać
Wam też radzę, rozumiem wasze poddenerwowanie, to pewnie prze tą jesień, wstaniecie jutro zrelaksowani i wszystko będzie ok
Ciekawy pomysł, ale i tak niewiem czy pozbędziemy się głupich postów ze strony ''juniorów''
Pozdro

Ciekawy pomysł, ale i tak niewiem czy pozbędziemy się głupich postów ze strony ''juniorów''

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
A ja uwazam to za bradzo dobry pomysl, juz pisalem raz o malym oknie do chatowania na forum, ale sie nie doprosilem... wiele sprzeciwu... teraz tylko trzymac kciuki by dopisali forumowicze... ja osobiscie bede zawsze na tym knale jak bede na scigaczu. jesli ktos chce porozmawiac to bede czekal
Pozdrawiam Magik.

Pozdrawiam Magik.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
HANS napisał(a):szczerze?? to ja powiem tak ja nie jestem "dzieckiem neo" i nie umiem tego zrobić nie każdy urodził sie informatykiem tak jak wy niektórzy poprostu nie umieją tego zrobć i nie muszą być "dziećmi neo". Pozdro
A ja "dzieci Neo" to własnie kojarze z takimi co nawet IE nie umia sobie skonfigurować:)
Bunny...wiesz pomysł i teges wszystko fajnie ale mam jedynie 2 zastrzeżenia:
1.nazwa ścigacz.pl-nie wiem kto cię upowaznił do korzeystania z nazwy do wykonania czegoś co ni jak nie ma nic wspólnego z działalnością serwisu ani ludźmi odpowoedzialnymi za jego działalność.
2.tak..załózmy czt, IRC to forum już w ogóle zdechnie ,zostanie banda małolatów, którym i tak nikt nie odpowie bo kazdy sensowny człowiek bedzie se czatował-chcecie się odizolowac i zamknąć w swoim środowisku??Toi moze zacznijcie przesiadać się na H-D bo tam jest sprzyjający klimat dla takiej działalości. Ja bym tez prosił o uszanowanie pracy osób, które często nieodpłatnie po godzinach pracowały nad tym, ze forum w ogóle działa, że ma swój własny styl...a administracja...no cóz, czasem trzeba cierpliwosci.
Jednym słowem wcale nie jestem za...a nawet przeciw
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco napisał(a):1.nazwa ścigacz.pl-nie wiem kto cię upowaznił do korzeystania z nazwy do wykonania czegoś co ni jak nie ma nic wspólnego z działalnością serwisu ani ludźmi odpowoedzialnymi za jego działalność.
Thrillco pozwól, że się czepnę

Co do wykorzystania nazwy scigacz.pl to nie zauważyłem, żeby była ona zastrzeżona więc w czym problem? Ludzie chcieli shoutboxa na forum. Zamiast tego dałem drobną sugestię żeby założyć chat. Jeśli ludzie chcą pogadać bardziej naturalnie niż odpowiadanie na posty to dlaczego mamy tego bronić? Bo forum zdechnie? Strasznie to naciągane.
Your ability to brake is Your right to speed
-
Yuurei - Świeżak
Thrillco napisał(a): 2.tak..załózmy czt, IRC to forum już w ogóle zdechnie ,zostanie banda małolatów, którym i tak nikt nie odpowie bo kazdy sensowny człowiek bedzie se czatował-chcecie się odizolowac i zamknąć w swoim środowisku??Toi moze zacznijcie przesiadać się na H-D bo tam jest sprzyjający klimat dla takiej działalości. Ja bym tez prosił o uszanowanie pracy osób, które często nieodpłatnie po godzinach pracowały nad tym, ze forum w ogóle działa, że ma swój własny styl...a administracja...no cóz, czasem trzeba cierpliwosci.
Thrillco, moze wyjasnie...
1.forum zdechnie gdy my do tego doprowadzimy, a nic nie zmieni takie "cudo" jak scigacz na mircu...
2. nikt nie chce sie odizolowac... skad w ogole to wyssales??? chcemy tylko (poza wypowiadaniem sie na forum) poznac sie, porozmawiac na "zywo", poprowadzic dyskusje na tematy na ktore nie mozna za bardzo porozmawiac na forum... z racji opoznionych wypowiedzi....
3. mysle ze kazdy z nas szanuje bardzo kazdego kto sie przyczynil do utwozenia forumm scigacz.... jesli nie, to jest dziwnym czlowiekiem, bo siedzi na forum z ktorego nie jest zadowolony.... a wtedy juz wiadomo ze koles nie jest wart zlamanego slowa.
4. adeministracja... no coz... nie zawsze mozna miec to czego sie chce, co nie? jak to ktos powiedzial: "Cierpliwość jest jedną z cnót..." poczekamy, pozyjemy, zobaczymy.
Troche optymizmu dla nowych pomyslow... jesli bedzie sie zle dzialo, mysle ze Bunny zachowa sie tak jak bedzie trzeba....
Pozdrawiam Magik.
Ps. wejdzcie pogadajcie i wtedy krytykujcie.... jak narazie to tylko a i Spazz siedzimy na ircu.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
Thrillco napisał(a):Bunny...wiesz pomysł i teges wszystko fajnie ale mam jedynie 2 zastrzeżenia:
1.nazwa ścigacz.pl-nie wiem kto cię upowaznił do korzeystania z nazwy do wykonania czegoś co ni jak nie ma nic wspólnego z działalnością serwisu ani ludźmi odpowoedzialnymi za jego działalność.
2.tak..załózmy czt, IRC to forum już w ogóle zdechnie ,zostanie banda małolatów, którym i tak nikt nie odpowie bo kazdy sensowny człowiek bedzie se czatował-chcecie się odizolowac i zamknąć w swoim środowisku??Toi moze zacznijcie przesiadać się na H-D bo tam jest sprzyjający klimat dla takiej działalości. Ja bym tez prosił o uszanowanie pracy osób, które często nieodpłatnie po godzinach pracowały nad tym, ze forum w ogóle działa, że ma swój własny styl...a administracja...no cóz, czasem trzeba cierpliwosci.
Bunny napisał(a):PS. mam nadzieje, że administracja i moderacja scigacz.pl nie zdenerwuje się, ani nie poda mnie do sądu za nadużycia czy coś w tym stylu
Zapraszam do zabawy
Thrillco z pełnym szacunkem do Ciebie, ale prosze, czytaj dokładniej moje posty

Jeśli twórcy scigacz.pl uznają stwożenie IRC-a za nadużycie to utomatycznie zostaje on usunięty.
Mówisz forum umrze... nie prawda, poprostu będzie tutaj mniej zbędnych tematów. Sam popatrz po tematach w działech choćby motocykle itp.
Użytkownicy nie odpowiadają na pytania tylko prowadzą prywatne rozmowy... gdzie sie da, bo po co zakładać temat skoro chce się spytać kogoś jaki ma kolor moto? A IRC będzie po to, żeby pogadać o wszystkim, motocykle w moim zamyśle mają tam być tylko tłem. To tak jak gadanie z gg tylko mi się nie uśmiecha mieć 500 pozycji w okienku, z czego 80% bym nie kojarzył. Mimo wszystko dziękuje za słowa krytyki

@HANS - cóż... wydaje mi się, że dość łopatologicznie opisałem jak dostać się na irc-a, jeśli to do Ciebie nie przemawia to sorry, ale chyba naprawde jesteś dzieckiem neo [pozatym, żadne dziecko neo się za takowe nie uważa

Ja też nie jestem informatykiem, a irca zacząłem używać jakiś... miesiąc temu. To jest banalne

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
Yuurei...ty chyba słabo czytasz-fotka Mexyka w moim avatarze to jest moja fotka i jako do fotki mam do niej 100% paraw niezaleznie kto się na niej znajduje, bo w takim razie-dlaczego publikujesz fotki w sieci na których TY się nie znajdujesz??
I od kiedy avatar jest wykorzystywaniem wizerunku??:O
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco napisał(a):Yuurei...ty chyba słabo czytasz-fotka Mexyka w moim avatarze to jest moja fotka i jako do fotki mam do niej 100% paraw niezaleznie kto się na niej znajduje, bo w takim razie-dlaczego publikujesz fotki w sieci na których TY się nie znajdujesz??
Owszem, fota jest Twoja ale czy masz zgodę od Mexyka na jej publikację w sieci? Albo wykorzystanie jako swój avatar? Dlaczego niby avatar nie jest wykorzystaniem wizerunku? W sieci publikuję zdjęcia na które mam zgodę. Jeśli ktoś sobie nie życzy to zdejmuję albo nie wystawiam. Proste.
Your ability to brake is Your right to speed
-
Yuurei - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości