Nolan n62 a n84
• Strona 1 z 1
Nolan n62 a n84
Witam
Ze specyfikacji kasków Nolan n62 i n84 wynika, że są one z takiego samego materiału (lexan exl). W związku z tym czy jeśli chodzi o kwestię bezpieczeństwa różnią się one czymkolwiek? Chodzi mi wyłącznie o bezpieczeństwo.
Nie ukrywam, że różnica w cenie jest dosyć spora, przymierzałem n62 i leżał jak ulał:) Oczywiście wszyscy mówią, że warto dołożyć i wziąć n84. Czy na prawdę warto?
Pozdrawiam.
Ze specyfikacji kasków Nolan n62 i n84 wynika, że są one z takiego samego materiału (lexan exl). W związku z tym czy jeśli chodzi o kwestię bezpieczeństwa różnią się one czymkolwiek? Chodzi mi wyłącznie o bezpieczeństwo.
Nie ukrywam, że różnica w cenie jest dosyć spora, przymierzałem n62 i leżał jak ulał:) Oczywiście wszyscy mówią, że warto dołożyć i wziąć n84. Czy na prawdę warto?
Pozdrawiam.
- jun_dymek
- Świeżak
W tym dziale jest recenzja N84 i sporo opinii o N62.
Jak np. do N62 dokupisz PinLocka, deflektor na nos i windstopera to dostaniesz jakosciowo taki sam kask jak N84. Roznica w cenie wynika z roznicy w akcesoriach, jedyne czego nie ma N62 to mozliwos zamontowania N-Com'a... w N84 niektore modele maja taka opcje.
Jakosc wykonania jest dokladnie taka sama. Jak nie chce Ci sie doplacac, to N62 tez jest swietnym kaskiem.
Jak np. do N62 dokupisz PinLocka, deflektor na nos i windstopera to dostaniesz jakosciowo taki sam kask jak N84. Roznica w cenie wynika z roznicy w akcesoriach, jedyne czego nie ma N62 to mozliwos zamontowania N-Com'a... w N84 niektore modele maja taka opcje.
Jakosc wykonania jest dokladnie taka sama. Jak nie chce Ci sie doplacac, to N62 tez jest swietnym kaskiem.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Kris2k napisał(a):W tym dziale jest recenzja N84 i sporo opinii o N62.
kris a jesteś pewien że środek jest taki sam bo mialem wrażenie że w moim ( mam co prawda szczekowca n102 ale to to samo w środku co n84) jest wygodniej , jakoś lepiej ta wyściółka dobrana niż w n62 którego na początku chciałem kupić .
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
wyściółka zależy od wersji, droższe wersje n62 mają taką samą wyściółkę jak n84, przynajmniej tak podaje 4bikes.pl .
Ja mam jakieś dziwne przeczucie, ze w moim n84 jest inna niż w n62... postaram się to gdzieś sprawdzić, jak co to mogę wrzucić środek mojego (zdjęcie znaczy:P) .
a poza wyposażeniem niczym się nie różni?
skorupa? wydawało mi się, że n84 jest bezpieczniejszy, ale to chyba moje złudne nadzieje i przepłaciłem.
Ja mam jakieś dziwne przeczucie, ze w moim n84 jest inna niż w n62... postaram się to gdzieś sprawdzić, jak co to mogę wrzucić środek mojego (zdjęcie znaczy:P) .
skorupa? wydawało mi się, że n84 jest bezpieczniejszy, ale to chyba moje złudne nadzieje i przepłaciłem.
"Noga z gazu" 

- MarciNe
- Świeżak
No właśnie ja się pytam, bo nie chcę przepłacić. Ma to być mój pierwszy kask i zależy mi głównie na bezpieczeństwie. Jeśli za 500 zł mogę mieć tak samo bezpieczny kask jak za 800-900 to chyba padnie na Nolana n62.
- jun_dymek
- Świeżak
nolana n62 mozesz miec juz za mniej niz 400 zł
własnie na wspominamym juz 4bikes.pl
ze swojej strony powiem że trzeba zainwestowac w pinlocka (koszt 80-100 zł) bo paruje Ogólnie nie narzekam chociaz apetyt rośie w maire jedzenia ;p0

ze swojej strony powiem że trzeba zainwestowac w pinlocka (koszt 80-100 zł) bo paruje Ogólnie nie narzekam chociaz apetyt rośie w maire jedzenia ;p0
- yarccom
- Świeżak
Wysciolka jest z takiego samego materialu w obu modelach, niektore maja ja wyciagana do prania inne nie, ale material jest ten sam.
Co do wygody... byc moze w obu jest ona nieco inaczej ulozona ale to w zaden sposob nie definiuje tego ze N84 bedzie wygodniejszy niz N62... to tylko kwestia gustu... mnie sie wydaje ze stary N61 jest wygodniejszy niz moj aktualny N84... i co? i nic
Co do wygody... byc moze w obu jest ona nieco inaczej ulozona ale to w zaden sposob nie definiuje tego ze N84 bedzie wygodniejszy niz N62... to tylko kwestia gustu... mnie sie wydaje ze stary N61 jest wygodniejszy niz moj aktualny N84... i co? i nic

-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
MarciNe napisał(a):yarccom napisał(a):nolana n62 mozesz miec juz za mniej niz 400 zł
(...)
jak lubisz swój zapach![]()
tzn. można mieć za 400, ale bez wyciąganej wyściółki...
Kupisz kominiarke za 50zł i po kłopocie
-
Nie wiem jak sprawdza się kominiarka latem, ale chyba nie na darmo nasi bardziej doświadczeni koledzy wybierają wyjmowaną wyściółkę...?
Chyba, że to Ty jesteś tym bardziej doświadczonym? Mi się wydaje, ze to przydatna sprawa, podzielę się wrażeniami po pierwszych upałach
Chyba, że to Ty jesteś tym bardziej doświadczonym? Mi się wydaje, ze to przydatna sprawa, podzielę się wrażeniami po pierwszych upałach

"Noga z gazu" 

- MarciNe
- Świeżak
Ja mam nolana n102 ta sama baza co n84 tylko że szczekowiec . Kominiarka właśnie zajebi....... sie sprawdza w upały wchłania pot . Mam wyjmowany środek i powiem że raz to prałem ręcznie po sezonie , ale dlatego że jeżdzę w kominiarce (chyba) nie czuło się jakiś brzydkich zapachów z wnętrza kasku . A np w starym nitro jeździłem jeszcze bez kominiarki i środek wyraźnie śmierdział na pot zawsze po jeździe . Sam nie wiem zawsze staram się zakładać kominiarke nawet w upały jest w niej ciepło ale coś za coś .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
w moim N84 mam wyciagana wysciolke a i tak jezdze w kominiarce, nawet latem!
nie zakladam jak mam do przejechania 5-10km... a ze przewanie nie robie takich krotkich tras to 95% tak czy siak jezdze w kominiarce... kask mam rok i wysciolka nie byla prana... jeszcze dlugo nie bedzie o ile wogole bo nie ma na niej zadnych sladow uzytkowania,
jak komus nie zalezy na wyciaganej wysciolce to w zasadzie mozna sie bez tego obejsc
nie zakladam jak mam do przejechania 5-10km... a ze przewanie nie robie takich krotkich tras to 95% tak czy siak jezdze w kominiarce... kask mam rok i wysciolka nie byla prana... jeszcze dlugo nie bedzie o ile wogole bo nie ma na niej zadnych sladow uzytkowania,
jak komus nie zalezy na wyciaganej wysciolce to w zasadzie mozna sie bez tego obejsc
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
mam N84 wyściółkę prałem po sezonie ale zrobiłem to tylko profilaktycznie. Zawsze jeździłem w kominiarce i żadnych nieprzyjemnych zapachów nie było , zero zużycia. Jak dla mnie kask dopasowany jest super lecz troszkę za głośny :/
-
cichykk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe