Chromowanie kolektora w ER 5 - jaki koszt, gdzie co i jak?
• Strona 1 z 1
Chromowanie kolektora w ER 5 - jaki koszt, gdzie co i jak?
Chciałbym pochromować kolektor wylotowy w kawasaki er5 czyli te dwie rurki ktore widac na zalączonym zdjeciu pod chlodnica i idą później pod silnikiem. W moim moto ten kolektor jest czarny i troche przyrdzewiały ale całkiem zdrową ma stal.
Jaki będzie koszt takiego zabiegu w firmie zajmujaca sie galwanizacja i czy bedzie to trwałe? chodzi mi o to czy pod wpływem temperatury chrom straci blask i połysk...
Niechce uzywac do tego farby ala chrom tylko chce miec prawdziwy chrom.
wiem ze najpierw stal trzeba pokryc warstwa miedzi aby chrom byl trwały...
czy taki kolektor mozna wogole chromowac? bo ten na foto jest chyba z kwasówki
Jaki będzie koszt takiego zabiegu w firmie zajmujaca sie galwanizacja i czy bedzie to trwałe? chodzi mi o to czy pod wpływem temperatury chrom straci blask i połysk...
Niechce uzywac do tego farby ala chrom tylko chce miec prawdziwy chrom.
wiem ze najpierw stal trzeba pokryc warstwa miedzi aby chrom byl trwały...
czy taki kolektor mozna wogole chromowac? bo ten na foto jest chyba z kwasówki
- Załączniki
-
- kawasaki_er-5.jpg (110.65 KiB) PrzeglÄ…dane 6364 razy
-
KawiarzErPiontacz - Świeżak
Jeśli kolektory wydechowe są zrobione z podwójnej rury to można chromować nie stracą swego pięknego blasku,
Ale jeśli są to rury pojedyncze to raczej nie robiłbym tego gdyż to strata pieniędzy bi po pewnym czasie będą sine.
Ale jeśli są to rury pojedyncze to raczej nie robiłbym tego gdyż to strata pieniędzy bi po pewnym czasie będą sine.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Mam Kawę EN500 (prawie identyczny silnik) i kolektor wydechowy jest fabrycznie chromowany. Mimo 14 lat i nieustalonego przebiegu chrom jest nadal taki jak powinien być. Tylko przy cylindrze jest lekko żółtawy, więc noże spróbuj. Efekt estetyczny gwarantowany
- Zajonc
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości