Poziom oleju w skrzyni biegow fzr 600!
• Strona 1 z 1
Poziom oleju w skrzyni biegow fzr 600!
Mam pytanko, jak sie sprawdz poziom oleju w skrzyni biegow yamaszki fzr 600 z 1990r., sciagnalem plastik z lewej strony ale nie widze zadnej opisanej srubki, ani tym bardziej bagnetu;d i odrazu moze jaki olej jest zalecany do tej skrzyni?
Motoryzacja moja pasjÄ…, na motocykle jestem nieuleczalnie chory....! | fzr 600 90r. | jawa 250 1951r. | wfm 1958r | Moje oczko w glowie | \/ | http://bikepics.com/members/Szylo/91fzr600/Default.asp
-
Szylo - Świeżak
kolego i nie znajdziesz bo w tych moto olej smaruje wszystko wiec tylko sprawdz poziom oleju w oczku lub bagnecie..... a wszystko bedzie ok .. pozdrawiam
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Jak jest za niski poziom oleju w silniku to przy ostrym przyspieszaniu lub przy hamowaniu może zapalać się lampka poziomu oleju (w Yamahah nie ma lampki ciśnienia oleju).
Olej silnikowy do motocykli,
poszukaj na forum jest sporo tematów, oraz nie zadawaj nowego pytania jaki olej do silnika.
Motul, Agip, Castrol, Mobil, Shell, Elf ...
Olej silnikowy do motocykli,
poszukaj na forum jest sporo tematów, oraz nie zadawaj nowego pytania jaki olej do silnika.
Motul, Agip, Castrol, Mobil, Shell, Elf ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
z lewej strony masz oczko i olej powinien być pomiędzy min a max (ale ze wskazaniem górnej granicy-oczywiście bez przesady)
ja miałem wcześniej CASTROLa ACTEVEO ale teraz zalałem MOTULem 5100
ja miałem wcześniej CASTROLa ACTEVEO ale teraz zalałem MOTULem 5100
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
kolego Szylo po pierwsze musisz wiedzieć że skrzynia biegów znajduje się w misce olejowej silnika, nie ma osobnego smarowania, jest smarowana tym samym olejem co silnik.
Po prawej stronie moto jest duży dekiel na górze jest czarny korek od wlewu oleju, a pod tym deklem jest takie małe szkiełko, w którym widać poziom oleju. moto musisz postawić na równo (nie na nóżce) i olej ma być pomiędzy kropkami, fzr lubi bliżej max
nie musisz ściągać żadnych owiewek ziom
Po prawej stronie moto jest duży dekiel na górze jest czarny korek od wlewu oleju, a pod tym deklem jest takie małe szkiełko, w którym widać poziom oleju. moto musisz postawić na równo (nie na nóżce) i olej ma być pomiędzy kropkami, fzr lubi bliżej max
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
Ryjek napisał(a):kolego Szylo po pierwsze musisz wiedzieć że skrzynia biegów znajduje się w misce olejowej silnika, nie ma osobnego smarowania, jest smarowana tym samym olejem co silnik.
gdzie sie sprawdza olej silnikowy to wiem i mam go na poziomie max, poprostu ktos mnie wprowadzil w blad, mowiac ze olej do skrzyni biegow jest "oddzielnie". Teraz juz wiem co i jak

dzieki wszystkim za pomoc

Motoryzacja moja pasjÄ…, na motocykle jestem nieuleczalnie chory....! | fzr 600 90r. | jawa 250 1951r. | wfm 1958r | Moje oczko w glowie | \/ | http://bikepics.com/members/Szylo/91fzr600/Default.asp
-
Szylo - Świeżak
Ryjek napisał(a):kolego Szylo po pierwsze musisz wiedzieć że skrzynia biegów znajduje się w misce olejowej silnika, nie ma osobnego smarowania, jest smarowana tym samym olejem co silnik.
Chyba nie za bardzo zrozumiałem ?!
Skrzynia biegów mieści sie w misce olejowej?
Zawsze uczono mnie że miska olejowa to zbiornik na olej.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
skwy napisał(a):Chyba nie za bardzo zrozumiałem ?!
Skrzynia biegów mieści sie w misce olejowej?
Zawsze uczono mnie że miska olejowa to zbiornik na olej.
Chłopak masz napisane na forum scigacz.pl 900 postów i takie rzeczy piszesz.
Zajmij siÄ™ jazdÄ… a nie biciem piany
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
dcsport.pl (otwórz link)
-
Ryjek - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości