Pytanie o Honde Silver Wing... i jak widzicie maxiskutery
• Strona 1 z 1
Pytanie o Honde Silver Wing... i jak widzicie maxiskutery
Witam
Specjalnie tutaj dalem posta ponieważ w skuterach jest temat do 125 i inne male pojemności chodzi mi o Honde Silver Wing 600 to już taki kanapowiec.
I kilka pytan:
1. Jak motocykliści reagują na takie maxi skutery czy machnie się łapką czy uważacie że to itak skuter i go olewacie
i sie nie lubicie
(tak wyczytalem na forum ze niebardzo sie lubia skuterowcy z motocyklistami)
2. Czy ktoś miał okazje tym latać i jakiwe wrazenia ? Powiem szczerze ze nie potrzebuje czegos co leci w 3 sek do 100 i niewiadomo jak szalec
poprostu szukam moto do koreczkow dojazdy do pracy i czasem jakas traska
3. A 1 pytanie tyczy sie tego że jednak nie chce być ignorowany w korku przez kolego
fajnie czasem stanac i pogadac na swiatlach (ignorowanym bedzie ciezko byc bo to spooryy motorek wiec napewno nie przypomina skuterka 50 ccm
)
4. potrzebuje tez moto na ktorego nie bede musial wchodzic w skorach a na np. wyobrazic sobie scigacza cz nakeda zemna w garniaku to tez by wygladalo
(swoja droga fajnie
)
co myslicie ? Z góry dzieki za odpowiedzi
Specjalnie tutaj dalem posta ponieważ w skuterach jest temat do 125 i inne male pojemności chodzi mi o Honde Silver Wing 600 to już taki kanapowiec.
I kilka pytan:
1. Jak motocykliści reagują na takie maxi skutery czy machnie się łapką czy uważacie że to itak skuter i go olewacie

2. Czy ktoś miał okazje tym latać i jakiwe wrazenia ? Powiem szczerze ze nie potrzebuje czegos co leci w 3 sek do 100 i niewiadomo jak szalec

3. A 1 pytanie tyczy sie tego że jednak nie chce być ignorowany w korku przez kolego

4. potrzebuje tez moto na ktorego nie bede musial wchodzic w skorach a na np. wyobrazic sobie scigacza cz nakeda zemna w garniaku to tez by wygladalo

co myslicie ? Z góry dzieki za odpowiedzi
-
Proxa - Świeżak
Jeśli Ci się podoba to zdecyduj się właśnie na tą hondę, osobiście nie lubię niczego co przypomina skuter i nie jeździłbym na tym....co do pytania 1 i 3 jeśli miałbym okazje to na pewno bym z tobą porozmawiał na światłach, normalnie, bez jakiś aluzji, nie patrząc że jeździsz na większym skuterze
....

Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
heh no wlasnie jak wczoraj na tym siedzialem to hmmm moze z daleka przypomina skuter i to ze sie nogi trzyma w srodku.. .ale jak sie na tym juz siedzi to inne uczucie
taki olbrzymek, taki 5 razy wiekszy skuter
ale juz bardziej jak w samochodzie
no i przyspieszenie 7 sek do 100 tez nie jest takie fatalne (wiem ze koledzy tu maja po 3 sekundy ) ale po co wiecej w korku 

-
Proxa - Świeżak
Jak najbardziej jest to wygodny sposób podróżowania.
Jak już zdążyłeś zaobserwować siedzi sie wygodnie jak w fotelu babuni.
Może trochę sprawiać problemy przy przeciskaniu sie w korkach(gabarytowo nie jest to mały pojazd).
Ale jeśli czujesz sie dobrze i odpowiada ci ten styl jazdy to nie widzę przeciwwskazani aby go nie kupić.
Jeśli chodzi o odmachiwanie i rozmowy to nie jest ważne czy jeździsz tym czy tamtym.Człowiek sie liczy:)
Jak już zdążyłeś zaobserwować siedzi sie wygodnie jak w fotelu babuni.
Może trochę sprawiać problemy przy przeciskaniu sie w korkach(gabarytowo nie jest to mały pojazd).
Ale jeśli czujesz sie dobrze i odpowiada ci ten styl jazdy to nie widzę przeciwwskazani aby go nie kupić.
Jeśli chodzi o odmachiwanie i rozmowy to nie jest ważne czy jeździsz tym czy tamtym.Człowiek sie liczy:)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
no wiem wiem
ale nie chce zeby w korku zamna sie jakis SV650 czy CBR lub inne R1 R6 itp przeciskaly i mowily co za .... na skuterku
(aczkolwiek ten skuterek jest wiekszy od ich motocykli)
wiecie oco chodzi
hehehehe 

ale nie chce zeby w korku zamna sie jakis SV650 czy CBR lub inne R1 R6 itp przeciskaly i mowily co za .... na skuterku

-
Proxa - Świeżak
Mnie bardziej podoba sie burgman, ewentualnie yamaha t-max ale to ciut mniejszy sprzęt. A co to łapy to ja skuterom nie pokazuje, chyba ze oni pierwsi to zrobią... to oczywiste - dużo ludzi mających skuter nie interesuje światek motocyklowy, żadne gesty, znajomości etc, ma skuter po to zeby przejechać z A do B i w dupie ma machanie ręką, wiec nie widze sensu witania sie z takimi osobami, a jezeli juz kolunio na skuterze pokazuje łape to wtedy wiem ze albo porusza sie w kregu motocyklistow, albo zna ten gest i go stosuje.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
1 a co to kogo obchodzi czym jezdzisz. moto bierzes z dla siebie a nie kogos innego.
2 wymiary sa jak w normalnym moto.
jak chcesz sie przeciskac w korku to lepiej skuter do 125cc.
Wiec moim zdaniem lepiej wziac 500/600 lub enduro (sv 650, er6f , cbf, xt660) moj typ to xt660
3 zawsze uwazalem ze jazda na moto to wolnosc,a zz Twojego postu wynika ze bardzo sie przejmujesz co inni pomysla. Kilka razy widzialem na ludzi na HD , Vrod w garniaku, to samo na innych moto i skuterku.
2 wymiary sa jak w normalnym moto.
jak chcesz sie przeciskac w korku to lepiej skuter do 125cc.
Wiec moim zdaniem lepiej wziac 500/600 lub enduro (sv 650, er6f , cbf, xt660) moj typ to xt660
3 zawsze uwazalem ze jazda na moto to wolnosc,a zz Twojego postu wynika ze bardzo sie przejmujesz co inni pomysla. Kilka razy widzialem na ludzi na HD , Vrod w garniaku, to samo na innych moto i skuterku.
- fandzoilisz
- Bywalec
Widzialem ta Hondke i naprawde sprawia wrazenie. Napewno jest bardzo wygodny no i jakby nie patrzec jak na skuter szybki. Powiem tyle zalezy, co kto lubi. Jesli podoba Ci sie taki sprzet to go bierz i olej co inni mysla.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
wiecie nie chodzi oto ze chce kupic moto pod innych
tylko czy rownie bede szanowany jak motocyklista na R6
co do moto na miasto faktycznie 125 bylaby ok ale co jesli bede chcial leciec z wawy do rzeszowa :/ to jednak mocy trzeba wiecej :/

-
Proxa - Świeżak
nie bedziesz traktowany na rowni.
Zreszta jak Ci sie znudzi lub postanowisz zmienic na cos innego to bedzie problem ze znalezieniem kupca.
Zastanow sie nad enduro
Zreszta jak Ci sie znudzi lub postanowisz zmienic na cos innego to bedzie problem ze znalezieniem kupca.
Zastanow sie nad enduro
- fandzoilisz
- Bywalec
moim zdaniem jest to taka wieksza pralka.... ale jak kto woli!!! nie lepiej kupic cos z biegami???????????
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
hehehe ciekawe okreslenie
naprawde mi sie podoba
Dzieki chlopaki za wypowiedz moto bede kupowal w tym roku jeszcze i sie zapewne pochwale...
moze mnie nie zjedziecie ale do garniaka i marynarki najbardziej mi pasuje jednak cos skuteropodobnego 

Dzieki chlopaki za wypowiedz moto bede kupowal w tym roku jeszcze i sie zapewne pochwale...

-
Proxa - Świeżak
Do przeciskania się w korku niestety nie jest to najlepszy sprzęt ze względu na wielkość, jest to raczej sprzęt do podróżowania wygodnie na trasie.
Zobacz na http://www.burgmania.net/ - tam jest forum dla maxi skuterzystów, wiem bo jakiś czas temu śmigałem Majesty 250
Niestety nie wszyscy motocykliści odmachują - nawet jak jeździsz innym moto, dziś jeździłem Yamahą XT i tak z 2/3 odmachała, reszta olała mnie totalnie, a panowie z HD tylko sobie odmachują - jakoś wydaje mi się że nie uznają innych moto i ich kierowców.
Zobacz na http://www.burgmania.net/ - tam jest forum dla maxi skuterzystów, wiem bo jakiś czas temu śmigałem Majesty 250

Niestety nie wszyscy motocykliści odmachują - nawet jak jeździsz innym moto, dziś jeździłem Yamahą XT i tak z 2/3 odmachała, reszta olała mnie totalnie, a panowie z HD tylko sobie odmachują - jakoś wydaje mi się że nie uznają innych moto i ich kierowców.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
nie raczej nie odstraszyly ... poprostu nie zalezy mi tak na szybkiej jezdzie podobaja mi sie scigacze itd ale na miasto niewygodne zabardzo w korki ...
siedzialem na R1 na R6 i zle sie czuje mam 180cm i jakis taki skulony:)
dalej mysle powaznie nad jakims skuterem ale tez nie za slabym bo czasem w trase 300km trzeba sie przejechac... :/ Wawa/Rzeszow
A prace mam taka ze w skorach czy kombinezonach nie zawsze bede latal
czasem marynakra itp
no i skuter daje jednak lepsza ochrone od wiatru ....

dalej mysle powaznie nad jakims skuterem ale tez nie za slabym bo czasem w trase 300km trzeba sie przejechac... :/ Wawa/Rzeszow
A prace mam taka ze w skorach czy kombinezonach nie zawsze bede latal

-
Proxa - Świeżak
tzn ze chcesz byc uzytkownikiem motocykla\skutera a nie motocyklista wiec.... rzeczywiscie lepiej zebys kupil duzy skuter:) pozdro
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Jeśli ma to być coś w miarę uniwersalnego ale zarazem w miarę dynamicznego to albo Silwerwing albo Burgman 650. Chyba że Aprilla Scarabeo 500
fajny skuter w stylu retro z mocnym jednocylindrowym silnikiem i węższy od Hondy i Suzuki, a też jest w miarę dobrze obudowany.

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości