Zobacz wątek - Pomóżmy Filipowi - moim zdaniem bardzo ważny temat
NAS Analytics TAG

Pomóżmy Filipowi - moim zdaniem bardzo ważny temat

O wszystkim
_________

Pomóżmy Filipowi - moim zdaniem bardzo ważny temat

Postprzez indor » 24/10/2008, 16:45

-------------------

Informacja jest przekopiowana ze strony Akademickiego Radia Kampus (otwórz link). Na pewno znacie ta informację z telewizji bądź radia. Filip jest niewidomy, teraz dzięki temu że warszawskie metro nie jest przystosowane dla niepełnosprawnych nie wspomnę o niewidomych chłopak ma zmiażdżone nogi i może je stracić. Myślę że miasto Warszawa powinno być zobligowane do tego żeby chłopakowi pomóc nie wspomnę o natychmiastowym przystosowaniu metra do wymogów niepełnosprawnych. Dlaczego miasto powiedziało że METRO jest wystarczająco wyposażone w pomoce dla niewidomych i temat niby zamknięty. Byłbym za tym żeby ktoś pozwał miasto Warszawę za to że nie było wystarczających zabezpieczeń i za to że uchyla się teraz od pomocy człowiekowi który przez kogoś tam odpowiedzialnego za to ma zmiażdżone nogi jak by mało mu było tego że jest niewidomy.

Agresja mnie bierze gdy słyszę takie historie.
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Postprzez Sureal » 24/10/2008, 17:00

operację dla tego chłopaka refunduje NFZ. Wczoraj mówili w radiu.
Sprawa nie została zignorowana, wręcz została popchnieta bardzo szybko do przodu. Operację przejdzie w szwajcarii.
Sureal
Świeżak

Postprzez indor » 24/10/2008, 17:06

A czy możesz podać jakieś źródło tej informacji ? Bo moim zdaniem nie była by prowadzona zbiórka na pomoc mu gdyby NFZ chciało mu zapłacić za tą operację. A widzę że co radio i co stacja TV to co innego mówią na ten temat.

EDIT: Dobra znalazłem. Rzeczywiście tak jest. Ale co nie zmienia faktu że w takim głupim USA ktoś odpowiedzialny za warunki w metrze dostałby po dupie a Filip dostałby sporą sumę odszkodowania. I uważam że by mu się należało. Następnym razem ludzie by wcześniej myśleli żeby postarać się o odpowiednie zabezpieczenia zanim dojdzie do tragedii.

indor
Świeżak

Postprzez gelo007 » 24/10/2008, 17:14

Numer konta został przeze mnie wymoderowany. Proszę o nie podawanie takich informacji na forum.
gelo007
Administrator

Postprzez Sureal » 24/10/2008, 17:28

indor,
no powinni. Z tego co pamiętam, to mówili też, że będzie poprawione bezpieczeństwo, bo najprawdopodobniej NFZ będzie ubiegał się o odszkodowanie dla tego chłopaka...Jest szansa, że będzie ok:)!

Swoją drogą z ciekawości zerknąłem na Twoją galerie i muszę powiedzieć, że zarąbistą masz tą CB!Widać, że motocykl jest częścią właściciela, tak mi się przynajmniej wydaje po obejrzeniu.
Sureal
Świeżak

Postprzez indor » 24/10/2008, 19:58

gelo... sorry... ale z drugiej strony dlaczego nie ? przecież to oficjalny apel o pomoc dla polskiego studenta... no ale to nie moje forum nie będę zmieniał jego zasad, chociaż chciałbym dowiedzieć się jaki jest powód zakazu podawania "takich" informacji. Dziwne.

Sureal dzięki... no nie ukrywam że motocykl jest spełnieniem moich dziecięcych marzeń i dbam o niego jak o własne oko...

indor
Świeżak

Postprzez n08 » 26/10/2008, 21:40

Hm tak to czytam i zastanawiam sie... Jeżeli wg was wine ponosi warszawskie metro (moze i po czesci tak) alee.. 70% winy lezy po stronie ludzi ktorzy byli tam w tym momencie. Czy wierzycie w to ze nikt tego widzial ? Bo ja nie, ludzie sie poprostu wstydza podejsc, zatrzymac, powiedziec zeby poczekal etc. Chłopak wpadł pod kolejke poniewaz 8 sekund czesniej podjechalo metro z drugiej strony peronu, a on myslac ze kolejka juz stoi poprostu ruszyl przed siebie i wpadl pod nia. :( :(
n08
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê