Seryjny tłumik a sportowy?
• Strona 1 z 1
Seryjny tłumik a sportowy?
Witam serdecznie.
Mam pytanie do osób ktore wymienialy standardowy tłumik na inny. Czy warto w takie cos sie bawić, czy przy takiej zmianie w zauwazalny sposob widac roznice w osiagach motocykla czy raczej poprawia to brzmienie. Zamierzam kupic tlumik z linku ktory podalem ponizej ale nie wiem czy warto az tyle kasy inwestowac w cos takiego. Jesli mozecie to napiszcie co o tym myslicie, z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
http://www.******/product_in ... s_id=18953
Mam pytanie do osób ktore wymienialy standardowy tłumik na inny. Czy warto w takie cos sie bawić, czy przy takiej zmianie w zauwazalny sposob widac roznice w osiagach motocykla czy raczej poprawia to brzmienie. Zamierzam kupic tlumik z linku ktory podalem ponizej ale nie wiem czy warto az tyle kasy inwestowac w cos takiego. Jesli mozecie to napiszcie co o tym myslicie, z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi.
http://www.******/product_in ... s_id=18953
-
KACZMAR12345 - Świeżak
różnicy która daje i tak nie poczujesz. Ja bym brał sportowy, tylko szkoda przy głupiej glebie stracić 2500zł :/
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
seryjny tłumik doda wyglądu(kwestia gustu), i na pewno zmieni brzmienie na bardziej basowe, co do osiągów może trochę podskoczą, ale tak naprawdę żeby coś wykrzesać z mocy to musisz wymienić kompletny układ wydechowy a nie samą końcówkę, dotego przydałoby się wymienić dysze na sportowe dynojeta i to jakoś zestroić
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
dzięki za odpowiedzi. Mysle ze sie zdecyduje na ten tlumik dla samego brzmienia ale to kolo marca bo teraz nie ma sensu, pozdrawiam
YZF-R6 

-
KACZMAR12345 - Świeżak
Powiem tam mam w moim bandicie sportowy tłumik hurric za 350 euro . Mój znajomy ma takiego samego bandita jak ja nie odczułem różnic w osiagach mój jest 5 km\h szybszy ale moze to wynika z stanu silnika sam nie wiem . Jednak dzwięk w moim jest o wiele lepszy myśle że warto inwestować w tlumiki sportowe na osiągi specjalnie się nie nastawiaj
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Eee tam osiągi,pieknie brzmi taki Akrapovic na adcinie
Sam by sobie zafundował,ale nie ma $$$...
PS jednak ja bym wolał kupić używke,nie widzi mi sie dawać 2500 za komin,no ale jak ktoś ma

PS jednak ja bym wolał kupić używke,nie widzi mi sie dawać 2500 za komin,no ale jak ktoś ma

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Przede wszystkim polecam głośny wydech ze względu na własne bezpieczeństwo - najpierw słychać motocyklistę,
teoretycznie zmiana tłumika końcowego daje przyrost mocy i momentu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
wzrostu mocy nie odczujesz-ja zmieniłem na AKRAPa i jeżdzi tak samo(no może troszkę lepiej w wyższym zakresie obrotów)
w dolnej partii obrotów jest gorzej niz z seryjnym
ale dźwięk jest o wiele lepszy
w dolnej partii obrotów jest gorzej niz z seryjnym
ale dźwięk jest o wiele lepszy
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Dokładnie, da to fajny dźwięk:) Za 250pln kupiłem przelotowy tłumik o dżwięcznej nazwie vampire;) (btw. słyszał ktoś o czyms takim?) Chodzi tak głośno prawie jak bez tłumika:] (sprawdzałem:)
Jeżeli tłumik Ci się podoba to kupuj, troche przydrogo ale jaki bajer:)
Jeżeli tłumik Ci się podoba to kupuj, troche przydrogo ale jaki bajer:)
Romet Pony-> Simson S51-> Yamaha Dt-> Yamaha Rd125->Gpz500s->Cbr F3
-
Pietras007 - Świeżak
słyszałem o takiej firmie
sam sie zastanawiałem nad tym kominem do mojej FZRy
sporo kasy trzeba wydać na takie akcesorium, ale uwierz mi kolego warto
jak ja kupiłem i założyłem komin to jeździłem i jeździłem , bo się nie mogłem nasłuchać
więc chyba wszystko jasne...
sam sie zastanawiałem nad tym kominem do mojej FZRy
sporo kasy trzeba wydać na takie akcesorium, ale uwierz mi kolego warto
jak ja kupiłem i założyłem komin to jeździłem i jeździłem , bo się nie mogłem nasłuchać
więc chyba wszystko jasne...
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Przede wszystkim polecam głośny wydech ze względu na własne bezpieczeństwo - najpierw słychać motocyklistę,
to z jednej strony zaleta jak i wada. Inni będą słyszeli ciebie, ale z drugiej strony ty nie będziesz słyszał co dzieje się za plecami i kiedy będziesz skupiony na tym co dzieje się przed tobą ktoś może cię najechać z tyłu.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Jeszcze raz wielkie dzieki chłopaki, dzieki wam decyzja juz zapadła na TAK a termin realizacji to marzec. (zwlaszcza ze zamierzam potrzymac R6 z 3 lata), pozdrawiam wszystkich
YZF-R6 

-
KACZMAR12345 - Świeżak
to ja jeszcze dodam ze jak juz inwestujesz w wydech to zakup sobie porzadny filtr powietrza np. K&N zaplacisz od 250 do 300 zl a moze cos jednak zyskasz na przyspieszeniu, nie beda to jakies kolosalne roznice ale na pewno to odczujesz, mysle ze warto ... pozdro
- PAJĄK1984
- Świeżak
KACZMAR12345 napisał(a):Jeszcze raz wielkie dzieki chłopaki, dzieki wam decyzja juz zapadła na TAK a termin realizacji to marzec. (zwlaszcza ze zamierzam potrzymac R6 z 3 lata), pozdrawiam wszystkich
polecam Yoshimure, Akrapović <--- ten bardzo polecam, Leo Vince dla mnie te 3 marki naprawdę świetnie brzmią... jest bardzo wiele marek które mogę Ci wymienić ale te 3 to czołówka więc warto zakupić coś z tej półki....
-
YZF R1 - Moderator
YZF poleca AKRAPA bo widział na mojej FZR hehe:)
a tak na poważnie to zgadzam się z moim kolegą- ta 3ka to czołówka jeżeli chodzi o "puszki"
sam wiem bo mam
a tak na poważnie to zgadzam się z moim kolegą- ta 3ka to czołówka jeżeli chodzi o "puszki"
sam wiem bo mam
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Z tego co poczytalem predzej to wlasnie biore pod uwage tylko te 3 marki a co filtra "PAJĄK1984" to wlasnie juz mam zalozony K&N
YZF-R6 

-
KACZMAR12345 - Świeżak
no to się nie ma co zastanawiać tylko kupować
słyszałem głosy, że rosnie troszke spalanie na sportowym kominie ale sam tego nie zauważyłem
słyszałem głosy, że rosnie troszke spalanie na sportowym kominie ale sam tego nie zauważyłem
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa