tarcie
• Strona 1 z 1
tarcie
witam wszystkich mam pytanie,posiadam gsx 600f z 96r i od nie dawna nieraz coś tak trze od strony sprzęgła w silniku no i śmierdzi jak spalone hamulce,słychać to na niskich obrotach,olej wymieniałem na początku sezonu,tarcie takie jak by metal o metal.
- Świeżak
gsxf-y ogólnie chodzą jak by w silniku latało stado luźnych śrubek.... Bez słyszalnego dźwięku nie potrafię ci powiedzieć czy to jest norma czy też nie....
Co do śmierdzenia silnika czy czegoś. Jest to stary dobry olejak i jak się grzeje to wydaje z siebie taki charakterystyczny swąd..... Różne odgłosy przy tym się rodzą. Ale po rozbiórce swojego na części, sprawdzeniu wszystkiego nasmarowaniu itp. itd. nadal huczało, trzaskało i rzęziło to uznałem to za normę.
Lecz jeśli wcześniej tego nie było, to tylko i wyłącznie przegląd.... Co by się nie stało to i tak wymiana...
Pozdrawiam.
Co do śmierdzenia silnika czy czegoś. Jest to stary dobry olejak i jak się grzeje to wydaje z siebie taki charakterystyczny swąd..... Różne odgłosy przy tym się rodzą. Ale po rozbiórce swojego na części, sprawdzeniu wszystkiego nasmarowaniu itp. itd. nadal huczało, trzaskało i rzęziło to uznałem to za normę.
Lecz jeśli wcześniej tego nie było, to tylko i wyłącznie przegląd.... Co by się nie stało to i tak wymiana...
Pozdrawiam.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
tylko że u mnie tak się dzieje od nie dawna i to sporadycznie a wcześniej tak się nie działo,na przykład dzisiaj naciągałem łańcuch i potem go testowałem zrobiłem z 20km po deszczu i takie objawy się pojawiły no i na niskich obrotach zaczoł gadać na 2 gary,podjechałem do garażu wyłączyłem go na 15 sek. odpaliłem i jak by nic mu nie było
- Świeżak
Jak na niskich obrotach to może być łańcuszek.... Gdy wchodzi na wyższe obroty to się dyczko naciąga i leci w powietrzu, a na wolnych przyciera o dekiel. Albo coś innego... Trudno ocenić jak się nie słyszy dźwięku.
- Magik
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości