Yamaha R6 04r. dziwny dzwiek z silnika.
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 04r. dziwny dzwiek z silnika.
Witam
Kupilem ostatnio r6 z 04r. i na zimnym silniku cos slychac w silniku ale jak przytkam tlumik (sportowy) to cichnie. Co to moze byc?
Pozdrawiam
Kupilem ostatnio r6 z 04r. i na zimnym silniku cos slychac w silniku ale jak przytkam tlumik (sportowy) to cichnie. Co to moze byc?
Pozdrawiam
- Zajdelek
- Świeżak
ale wydej mi sie ze ten dzwiek wydobywa sie gdzies kolo sprzegla ale jak bede mial chwile to jeszcze dobrze poslucham. a i dzwiek jest podobny do lozyska na sprzegle tylko ze kiedys mialem podobny dzwiek w r6 z 99r ale jak naciskalem sprzelo to cichlo, a w tej nie sie nie zmienia po nacisniecu sprzegla.
- Zajdelek
- Świeżak
Ostatnio słuchałem kilka R6, FZ6 i niestety zaraz po odpaleniu słychać było takie lekkie piszczenie które w miarę nagrzewania ustawało (czasami przy wciśnięciu sprzęgła było mniej słyszalne), dziwne ale w każdym moto które słuchałem to samo było.
Wydaje mi się że to kwestia tego małego łożyska na sprzęgle, lub kwestia smarowania jak silnika nagrzeje się do normalnej temperatury pracy nie słychać tego piszczenia. A skoro występuje to w modelach z tym samym silnikiem to może jest to normą po jakimś przebiegu ?
Wydaje mi się że to kwestia tego małego łożyska na sprzęgle, lub kwestia smarowania jak silnika nagrzeje się do normalnej temperatury pracy nie słychać tego piszczenia. A skoro występuje to w modelach z tym samym silnikiem to może jest to normą po jakimś przebiegu ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ten odgłos może powodować sprzęgło, a dokładniej kosz sprzęgłowy+podkładki, jak zmienisz olej na nowy, powinno ustać, jeśli moto ma duży przebieg to trzeba zajrzeć do sprzęgła, u mnie na starym oleju (przebieg 4500 km) też było słychać na zimnym silniku, po wymianie wszystko OK, niezależnie od temperatury silnika
- Marian_r6
- Świeżak
siema mam dokladnie ten sam rocznik, 24tys. przebiegu a taki dziwny odglos z okolicy sprzegla byl odpocczatku (kupilem jak miala niecale 8 tys. km) tylko ze dzwiek znika po wcisnieciu sprzegla. a co do oleju to jak kiedys w koszalinie w salonie YAMAHY wymienili mi olej to po miesiacu mi biegi zaczely zle chodzic tzn. nieraz z 2 na trujke niedalo rady zmienic bez delikatnego podwazenie dzwigni przed zmiana, w warsztacie mi wkrecali ze selektor padl, sam zmienilem olej i jak reka odjoł, leje SILKOLENE COMP 4 10W-40 od wymiany minol rok i wszystko dziala cacy.
YZF-R6 04--->Sprzedam
-
Dan997 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości