Co wybrac na poczatek Pierwsze enduro lub cross
• Strona 1 z 1
Co wybrac na poczatek Pierwsze enduro lub cross
Witam chcialbym sobie kupic jakies enduro lub crossa mam 16 lat i jestem nowicjuszem w tej dzaiedzinie na moj pierwszy crosik lub enduro posiadam 3000zl Co byscie mi polecili na poczatek myslalem o Yamaha Dt 80 lub Suzuki 125 Dr 4T
- wiktor015
- Świeżak
Temat masz podklejony specjalnie do tego.
Husqvarna WR
motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Osobiście zaczynalam od Hondy MTX 80 i powiem ci ze jak najbadziej motorek idealnie sie spisywal. Oczywiscie takim enduraczkiem mozna popyrkac co ponajwyzej po polnych drozkach i malych podjazdach, ale i tak idealnie daje rady! Polecam jak na poczatek, przynajmniej sie obeznasz w tej dziedzinie "kapecke" Motorek ma same plusy: -mało pali, nie psuje sie, nie ma tam zadnych przeciazen wiec tlok wytrzyma:), opony sie szybko nie koncza i ogolnie kochana maszynka!
Majeczka
*Honda MTX 80- milusia maszynka jak na pierwsze enduro:)
*Aprilia RS 125- 2-suw, mala pojemnosc, ale jest bestia
*Yamaha FZ6- turystyczna pozycja, dobry na miasto
*Honda MTX 80- milusia maszynka jak na pierwsze enduro:)
*Aprilia RS 125- 2-suw, mala pojemnosc, ale jest bestia
*Yamaha FZ6- turystyczna pozycja, dobry na miasto
-
Majeczka - Świeżak
Katsumoto napisał(a):nie kupuj 124 w czteropaku, DT będzie idealna
Dlaczego tak sadzisz? bo mniej koni ma? no i? przynajmniej nie pierdzi jak simsony nie trzeba lac oleju do wachy mniej pali i nie musisz wymieniac tłoku co 5 motogodzin.....
Memento Mori
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
-
Draz - Świeżak
Niestety wszystkie sprawdzone Enduro w klasie 125 maja z regoly silnik w 2T. Idealem byla by Honda Enduro w 4 T ale tej napewno w tej cenie nie znajdziesz.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Draz napisał(a):Katsumoto napisał(a):nie kupuj 124 w czteropaku, DT będzie idealna
Dlaczego tak sadzisz? bo mniej koni ma? no i? przynajmniej nie pierdzi jak simsony nie trzeba lac oleju do wachy mniej pali i nie musisz wymieniac tłoku co 5 motogodzin.....
No nie wiem, ja osobiście wolę jeździć dwusuwową crossówką niż czterosuwową kosiarką...
Husqvarna WR
motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
a bierz do nauki styknie i spokojnej jazdy ale daaleko powiadam daaaleko będzie Ci do dt czy cr :] ale jak na amatora wydaje mi się że bd miał czym sie bawic :0
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- Mx forever
- Świeżak
piciasek napisał(a):Czterosuwa nazywasz kosiarką ? Fakt czterosuwy słabsze ale powyżej 250 albo 250 biore czterotakt...
Jeszcze inaczej. 250 4T i powyżej są wypasione, bo sam prawdopodobnie taki niedługo kupię, ale 125 4T, jeszcze DR kojarzy mi się z chińską kosiarką
Husqvarna WR
-
panzernacker - Bywalec
hahaha ee no co chcesz od DR?? :/ Å‚Ä…dna dobry silnik etc..
na poczÄ…tek w sam raz..
wypisują głupoty że 125 4t to gowno bla bla bla.. a pozniej dziwią sie dla czego tumany biora R1 na 1 moto..
ma czas młody nie doswiadczony niech sie pouczy zobaczy jak to jest
mondzioły.... PP
na poczÄ…tek w sam raz..
wypisują głupoty że 125 4t to gowno bla bla bla.. a pozniej dziwią sie dla czego tumany biora R1 na 1 moto..
ma czas młody nie doswiadczony niech sie pouczy zobaczy jak to jest
mondzioły.... PP
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
O to chodzi że jak chce się jeździć dobrze to zaczyna się od 2T. Kolega Manhatan też Ci to powie
Jak kupujesz moto do jazdy po polnych ścieżkach, na ryby, po bułki do sklepu, po to, żeby się przemieściś z punktu a do punktu b to spoko kupuj DR. Ale ja jakbym miał kupować DR to 350ccm w górę A od 125 wolałbym DT80.
Jak kupujesz moto do jazdy po polnych ścieżkach, na ryby, po bułki do sklepu, po to, żeby się przemieściś z punktu a do punktu b to spoko kupuj DR. Ale ja jakbym miał kupować DR to 350ccm w górę A od 125 wolałbym DT80.
-
panzernacker - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość