Yamaha WR 250- czy nadaje sie na pierwsze moto?
• Strona 1 z 1
Yamaha WR 250- czy nadaje sie na pierwsze moto?
Witam! :)
Zaczelam nowy temat, poniewaz na wiosne 2009 mam zamiar sprawic sobie enduro jakim jest Yamaha WR 250. Moim celem jest dowiedziec sie od Was jak najwiecej informacji na temat w/w motocykla:) Zachecam do wysyłania postów. Mysle ze wszelkie inf. tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze jest to fantastyczne enduro jak dla poczatkujacych aczkolwiek majacych wczesniej stycznosc z enduro:)
Zaczelam nowy temat, poniewaz na wiosne 2009 mam zamiar sprawic sobie enduro jakim jest Yamaha WR 250. Moim celem jest dowiedziec sie od Was jak najwiecej informacji na temat w/w motocykla:) Zachecam do wysyłania postów. Mysle ze wszelkie inf. tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze jest to fantastyczne enduro jak dla poczatkujacych aczkolwiek majacych wczesniej stycznosc z enduro:)
Majeczka
*Honda MTX 80- milusia maszynka jak na pierwsze enduro:)
*Aprilia RS 125- 2-suw, mala pojemnosc, ale jest bestia
*Yamaha FZ6- turystyczna pozycja, dobry na miasto
-
Majeczka - Świeżak
Zalezy czty jezdziłas juz jakims moto !! Na pierwsze to sie nie nadaje poniewaz 250 to ma swoja moc i na poczatku moze cie sponiewierac !! Ale czeba sie wprawic ja na pierwsze moto kupiłem Suzuki rm 125 POLECAM 

- krzysztofpmi
- Świeżak
Pewnie, że fajny motorek i wcale nie jest za mocny, nawet na pierwsze moto. Poza tym moc jest ta sama co w twoim RM, co innego gdyby to była YZ-F, chyba że koleżanka myśli o dwusuwie, to rzeczywiście nie najlepszy pomysł
KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
-
Dirt Rider - Świeżak
Interesuje mnie tylko i wylacznie 4-suw, dlatego tez sklaniam sie ku WR 250.
Wie ktoś moze od ktorego roku jest wprowadzony elektryczny starter < w standardzie> do w/w motoru?!
Czy polecal by ktos jeszcze jakiegos fajnego 4-suwa na pierwsze moto? :!: :?:
Wie ktoś moze od ktorego roku jest wprowadzony elektryczny starter < w standardzie> do w/w motoru?!
Czy polecal by ktos jeszcze jakiegos fajnego 4-suwa na pierwsze moto? :!: :?:
Majeczka
-
Majeczka - Świeżak
Tak myślałem, tylko że WR to dwusuw, a WR-F to czterosuw
Myśle że ta Yamaha to dobry pomysł, w sumie nie ma wielkiego wyboru, jest jeszcze Husqvarna TE 250 i KTM EXC-F 250, jeżeli chodzi o enduro, ale jak na pierwsze moto to KTM raczej nie. Yamaha albo Huska

-
Dirt Rider - Świeżak
ja to bym jednak polecił koleżance 125ccm na pierwsze moto, wszak zawsze można zmienić na mocniejsze, a do zdrowia wraca się długo,,, do tego skoro koleżanka pyta o elektryczny starter, utwierdzam się w swoim przekonaniu że 250 na początek to za dużo...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Powiem tak: Zaczynalam "offroad'owa kariere" na Hondzie MTX 80
, ale to nie bylo jedyne enduro na ktorym jezdzilam. Dobrze mi szlo rowniez na Yamaha DT 125. Pozniej jak juz zrobilam prawko to cos mi sie na asfalt zachcialo i tak byla Aprilia RS 125, no a teraz jest Yamaha FZ6! Jednak na motorze szosowym naprawde nie ma gdzie jezdzic. Ilez mozna w kolo robic 3 takie same trasy... A poza tym pomalu ten sport coraz bardziej kojazy sie z wiesniakami ktorzy potrafia tylko na prostej odkrecic i gume spalic, a pozniej nie jezdza przez tydzien bo trzeba na nowa nazbierac! Ach...
Ale wracajac do tematu uwazam ze poradze sobie na WR-F 250 (w takim razie Dirt Rider
) a poza tym ja wychodze z zalozenia ze lepiej miec wiecej pod reka niz jakby mialo brakowac, zawsze mozna mniej odkrecic:-P
Czy ktos ma jakies przydatne informacje co do Yamaha WR-F 250?? Moze jakies zalety, albo wady? Co sie lubi psuc, a co jest rewelacyjne w tym moto? Prosze piszcie posty

Ale wracajac do tematu uwazam ze poradze sobie na WR-F 250 (w takim razie Dirt Rider

Czy ktos ma jakies przydatne informacje co do Yamaha WR-F 250?? Moze jakies zalety, albo wady? Co sie lubi psuc, a co jest rewelacyjne w tym moto? Prosze piszcie posty

Majeczka
-
Majeczka - Świeżak
Super!
Skoro juz ustalilismy ze sobie poradze i nadaje sie z moim doswiadczeniem na WR 250, to teraz poraz kolejny uderzam z prosba: POWIEDZCIE MI COS NA TEMAT TEGO MOTO ...

Majeczka
-
Majeczka - Świeżak
Jest pyszny, kupuj i daj się przejechać 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
okejjjjjjjj
reasumujac, zbyt wiele info na temat tego moto od Was nie dostalam ale jestem zdecydowana na ten motor i pewnie pojawi sie u mnie w garazu na wiosne. A jak juz go przetestuje to dam znac 

Majeczka
-
Majeczka - Świeżak
Bo Ci co go mają nic innego nie potrzebują i nie zaglądają na forum 

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
-
piciasek - Świeżak
Tylko to jest WR250R a Majce nie chodziło o WR250F? R-ka ma chyba 32km i gorsze zawieszenie a F ma ok 40km i lepsze zawieszenie (to tak w skrócie).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
piciasek napisał(a):http://www.scigacz.pl/Yamaha,WR250R,dla,mniej,zdolnych,6840.htmlMiłego czytania Majeczka
taaaaa, nastepny " fachowy " artykol. Moze zaczniemy od naglowka a potem zastanowimy sie jaka ten sprzet ma moc i jak ja oddaje. Pomijajac, ze sprzet jest OK ale dla kogo ? Dla ludzi ktorzy mieli juz conajmniej kontakt ze sprzetem klasy conajmniej 80 ccm czy 125 ccm. Definitywnie nie nadaje sie jako pierwsze moto do uczenia sie.

- andy7
- Moderator
A dlaczego niby nie miałby być dobry? Soft Enduro, 35KM. Kolega mając 14 lat przesiadł się z skuterka na DR 350, inny w wieku 16 latał już na 300 2T, sam osobiście zaczynałem od Husqvarny WR 125, było to moje pierwsze moto, poza tym 35KM to moc crossa 125 2T, więc moim zdaniem nie ma nic złego w zaczynaniu od takich motocykli
-
Dirt Rider - Świeżak
co za osioł ;/ z tego andy7 ;>
heh zazwyczaj staram sie ignorować poprostu głupie wypowiedzi ale tym razem nie wytrzymałem. Tak sie skłąda że kupiłem WR250R w maju i był to mój pierwszy moto i nigdy wcześniej nie siedziałem nawet na motorynce;>
WR250R to idealny sprzęt do nauki jako dowód: http://pl.youtube.com/watch?v=Xte6AbgvhU4 i http://picasaweb.google.com/DAWIDCIE/Sk ... 1595221250 i wiem że gdybym posłuchał tych kretynów którzy krzycza że 250 wyrywa ręce i poniewiera i kupił jakieś 125 to gówno bym sie nauczył. Prawda taka że trochę załuje że nie kupiłem wr250f ;/
A Majce polecam jak najbardziej WR250F !! przedewszystkim WAGA!!!! R jest o 15 Kg cięższa;/ Nie daj sie namówić na żadne klamoty typu Dr350 albo jakieś 125. A jeśli jesteś z krakowa to sie odezwij to polatamy bo mamy fajną ekipe i nawet jedna dziewczyna teraz zaczyna:) także nie będziesz sama;) gg 483366 aa koleżanka zaczyna oczywiście na wr250f
WR250R to idealny sprzęt do nauki jako dowód: http://pl.youtube.com/watch?v=Xte6AbgvhU4 i http://picasaweb.google.com/DAWIDCIE/Sk ... 1595221250 i wiem że gdybym posłuchał tych kretynów którzy krzycza że 250 wyrywa ręce i poniewiera i kupił jakieś 125 to gówno bym sie nauczył. Prawda taka że trochę załuje że nie kupiłem wr250f ;/
A Majce polecam jak najbardziej WR250F !! przedewszystkim WAGA!!!! R jest o 15 Kg cięższa;/ Nie daj sie namówić na żadne klamoty typu Dr350 albo jakieś 125. A jeśli jesteś z krakowa to sie odezwij to polatamy bo mamy fajną ekipe i nawet jedna dziewczyna teraz zaczyna:) także nie będziesz sama;) gg 483366 aa koleżanka zaczyna oczywiście na wr250f

- DawidC
- Świeżak
• Strona 1 z 1