Autostrady, czy fotoradary??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-
asmodeusz - Świeżak
"internauci na podstawie zdjęć z fotoradarów wybiorą Miss i Mistera zmotoryzowanej Polski"
pomysly spoko:/ ciekawe kto je im podrzucał...
"każde fotostanowisko będzie dziełem sztuki, nawiązującym do regionalnej kultury i tradycji." no i zamaist drzew beda fotoradary
Polacy to maja nasrane
nie dosc ze nie mamy wogole autostrad w porownaniu z zachodem to jeszcze nam zaśmieca co 100m fotoradary.
DO ROBOTY a nie na latwizne.
pomysly spoko:/ ciekawe kto je im podrzucał...
"każde fotostanowisko będzie dziełem sztuki, nawiązującym do regionalnej kultury i tradycji." no i zamaist drzew beda fotoradary
Polacy to maja nasrane

DO ROBOTY a nie na latwizne.
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
eneasz napisał(a):E tam, narazie tych radarow jest ile w calym kraju? 30 .... 50? Reszta to puste skrzynki, nie bardzo lapie co komus przeszkadza blaszane pudelko przy drodze? A niech se bedzie. Jak ktos nie jezdzi syrenka to ma w aucie komputer pokladowy, polecam opcje srednia predkosc, czy to w miescie czy na trasie. Zalezy kto jest jak uparty ale w koncu do kazdego dotrze, ze przy tym natezeniu na drogach srednia predkosc oscyluje w granicach ustawowej wiec ...
Strategiczne słowo to "średnia". Jeździsz puszką?
Żeby w Polsce mieć średnią 70kmph musisz jechać przelotową 120kmph gdzie się da. To wystarczy, żeby się załapać na parę fotek choćby na "bezpiecznej ósemce"
Najlepszym antyradarem w tym szalonym kraju jest wciąż CB radio.
Polecam

No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Enek chyba non stop jara i jeździ tylko po niebiańskich autostradach 

Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Ścigacz.pl
2 miesiące temu jak jechałem na wesele w okolice Łodzi(Lututów) to naliczyłem 23 fotoradary albo puste skrzynki ? tylko kto jest taki kozak i zaryzykuje oddanie 500zł w zamian za 10pkt ?. Wolę zwolnić przed pustą skrzynką niż któregoś razu dostać prezent .
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-
mlodygolek - Świeżak
mlodygolek napisał(a):Wolę zwolnić przed pustą skrzynką niż któregoś razu dostać prezent .
I właśnie na tej zasadzie głównie się opiera idea "foto" radarów w PL. Nie wiesz czy jest pusta - zwalniasz.
Szkoda tylko, że władze znalazły sobie sposób na "zarobienie" na kierowcach stawiając aparaty w często kompletnie abstrakcyjnych miejscach...

- devxx
- Świeżak
- devxx
- Świeżak
Kumpel mi mówił, żę ten na okrągłej nóżce to atrapy a te na kwadratowej są prawdziwe
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Ścigacz.pl
A najlepsze, że ta blacha chyba wielu kierowcom paraliżuje umysły. Choćby przed foto. był znak ograniczenia do 70 i tak większość zwalnia do 50. Szlak mnie czasami trafia.
To też jest przykład na to, że kierowcy nie patrzą na znaki. Ale jednak fotoradary robią na nich wrażenie..
To też jest przykład na to, że kierowcy nie patrzą na znaki. Ale jednak fotoradary robią na nich wrażenie..
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Jeździmy wolno, a teraz wszyscy jeszcze bardziej będą się wpychać na styk. Wypadkowość zamiast się zmniejszyć pozostanie na tym samym poziomie, a my będziemy jeździć miejscami wolniej.
Jeszcze większe napięcie będzie na drogach.
Od jakiegoś czasu kumpel jeździ tak że tylko czekam kiedy ktoś go walnie, mimo że jeździ bardzo spokojnie.
Tyle że rozwiązania komunikacyjne można sobie wsadzić w dvpe. Jest tyle samochodów że człowiek czuje się jak między młotem a kowadłem.
Jak mam jechać do pracy to wolę jechać sam. Na motocyklu czuję się bardziej zrelaksowany niż w samochodzie.
Jeszcze większe napięcie będzie na drogach.
Od jakiegoś czasu kumpel jeździ tak że tylko czekam kiedy ktoś go walnie, mimo że jeździ bardzo spokojnie.
Tyle że rozwiązania komunikacyjne można sobie wsadzić w dvpe. Jest tyle samochodów że człowiek czuje się jak między młotem a kowadłem.
Jak mam jechać do pracy to wolę jechać sam. Na motocyklu czuję się bardziej zrelaksowany niż w samochodzie.
Ostatnio edytowano 8/10/2008, 20:53 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Wszystkie z tych puszek mogą być czynne. Wszystko zależy do której włożą wkład -> aparat. Najlepiej mieć CB i wszystko jasne. Jak przejeżdżasz obok fotoradaru widać czy jest załadowany czy nie.
Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
eneasz - srednie zarobki ludzi trudniacych sie na 'fotoradarch' zapewne wzrosną.
natomiast srednia zarobków normalnych kierowców gwałtownie spadnie, bądź innymi słowy gwałtownie zwiększy się średnia wydatków.
Tak przynajmniej może to wyglądać w PL.
EDIT:
zapmniałem dodać, że będzie to miało doskonały wpływ na uleczenie Polskiej gospodarki:
1.Wzrosną wpływy do budżetu wskutek ściągania większych 'podatków' dorgowych
2.Zwiększy się bezpieczeństwo na drogach - wskutek otrzymania odpowiedniej ilości punktów, kierowcy będą sobie mogli pozwolić na transport z wykorzystaniem, doskonale rozwiniętej komunikacji miejskiej
3.Wzrosną obroty OSK i osrodków egzaminacyjnych - patrz punkt 2.
Czy potrzeba coś więcej? Nic! wystarczy uświadomić tylko polskim kierowcom (którzy przecież są zagorzałymi oraz skłonnymi do poświęceń patriotami), że jazda ekologiczna będzie zbawienna dla tego kraju. To względnie proste zadanie. Podejmiesz się ?
natomiast srednia zarobków normalnych kierowców gwałtownie spadnie, bądź innymi słowy gwałtownie zwiększy się średnia wydatków.
Tak przynajmniej może to wyglądać w PL.
EDIT:
zapmniałem dodać, że będzie to miało doskonały wpływ na uleczenie Polskiej gospodarki:
1.Wzrosną wpływy do budżetu wskutek ściągania większych 'podatków' dorgowych
2.Zwiększy się bezpieczeństwo na drogach - wskutek otrzymania odpowiedniej ilości punktów, kierowcy będą sobie mogli pozwolić na transport z wykorzystaniem, doskonale rozwiniętej komunikacji miejskiej
3.Wzrosną obroty OSK i osrodków egzaminacyjnych - patrz punkt 2.
Czy potrzeba coś więcej? Nic! wystarczy uświadomić tylko polskim kierowcom (którzy przecież są zagorzałymi oraz skłonnymi do poświęceń patriotami), że jazda ekologiczna będzie zbawienna dla tego kraju. To względnie proste zadanie. Podejmiesz się ?
- froger
- Świeżak
dobrze, że z przodu moto nie ma tablic. tylnią trzeba tylko jakoś zniekształcić i ogień. może sobie liścia nakleję? teraz jesień to się nie czepną... chyba 

-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2