Zobacz wÄ…tek - Filtr powietrza FZS 600 98' ?
NAS Analytics TAG

Filtr powietrza FZS 600 98' ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez GÅ‚odny Wiedzy » 7/10/2008, 12:14

Filtr powietrza jest pod zbiornikiem paliwa. Żeby się do niego dostać musisz zdjąć zbiornik. Kranik musisz "zakręcić" czyli zablokować przepływ paliwa nie wiem jak to wygląda w FZS ale u mnie w CBR przełącznik jest zaraz przy kraniku A reszta wężyków delikatnie ale bez obaw możesz zdjąć są to wężyki odpowiedzialne za dostarczanie powietrza i wyrównawczy jak się nie mylę. Na pewno jest jeszcze jakaś kostka elektryczna odpowiedzialna za wskaźnik paliwa bądź rezerwę. jak już zdejmiesz zbiornik w dużej plastikowej obudowie znajduje się filtr. Dobrze się do niego dobierać z serwisówką ;) powodzenia :)

Jak nie zamkniesz kranika to poleci sporo i uświnisz moto. Nawet po zamknięciu troszkę pocieknie ale śladowe ilości
F4 00'
Głodny Wiedzy
Świeżak

Postprzez PavloRBR » 7/10/2008, 22:16

a wiec tak... filtr w FZS znajduje sie całkiem gdzie indziej niz w CBR czy tego typu moto... najpierw musisz scignac bak... zakrec kranik odepnij koske od czujnika paliwa... a te dwie rurki nimi sie nie przejmuj one zostana jak bak sciagniesz... przy mocowaniu baku u dołu masz taki zawias odkrecasz to całkiem pod tym masz gume która zasłania filtr aby ja sciagnac musisz sciagnać boczki te małe plastikowe bo ta guma siedzi dośc mocno jak ja usuniesz bd miał 3 srubki do filtra... KN zapewne nie bd koloru białego tylklo inny a jak bd oryginalny K&N to bedzie na nim pisało ze to K&N.... Powodzenia
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê