Który lepszy AGV czy Shark
• Strona 2 z 2 • 1, 2
SQ napisał(a):Raczek_6 jeśli twierdzisz, że GP1 jest cichy to znaczy, że nie masz porównania. Żona takiego ma. Nie jeździłem w głośniejszym kasku. Do tego szybka jest źle spasowana i wieje prosto w oko. Na deszczy przecieka uszczelka... żenuła!
Jechałem w nim zaraz po jakimś Nolanie z podobnej cenowo półki, ale to było już spory czas temu, tylko raz skuterem do 110km/h.
Wiem że zdarzają się różne wady - w tym kasku co jechałem uszczelka dobrze dolegała do szyby po zamknięciu.
Po za tym jeśli z kaskiem jest coś nie tak to jak kupisz w sklepie masz gwarancję.
Z GP-Pro jestem bardzo zadowolony (użytkuje go od początku tego sezonu), kask po kilku jazdach dopasował się do głowy (przy pierwszych jazdach cisnął na uszy i policzki, ale teraz jest dobrze), anti-fog sprawdza się nawet nie źle w czasie wolnej jazdy, stojąć w deszczu niestety szyba lekko paruje ale wystarczy ruszyć i jest już dobrze,
(tylko w Uwex Boss z podwójną szybą nie parowała),
brat ma Ti-tech-a i też jest bardzo zadowolony (jeździ Hayką).
Jedyny minus to to iż za żółtą szybę trzeba dopłacić 200PLN.
Plus to to iż możemy dokupić do kasku nowe wyściółki do wnętrza.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Kaski AGV nie sa tymi samymi kaskami co kiedys. Większosc modeli produkowana jest w indonezji. GP1 to dobry kask na skutery. Sam chcialem kupic K-Series ale jak zobaczylem z czego wykonana jest uszczelka szybki to odpuscilem. Wydaje mi sie , ze kaski sharka (napewno nie wszystkie modele) sa lepszymi kaskami od AGV
- vito19
- Świeżak
Większość???
Indonezja mówisz?
AGV Stealth 1480 g MADE IN CHINA
Nie ma jak markowy produkt.
Indonezja mówisz?
AGV Stealth 1480 g MADE IN CHINA
Nie ma jak markowy produkt.
- Załączniki
-
- MADE IN CHINA
- dsc02240.jpg (80.98 KiB) PrzeglÄ…dane 4216 razy
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
To znaczy że wyprodukowanie kasku nie kosztowało więcej niż 100zl. A wykończenie jest na niskim poziomie.
Kask kosztuje nie małe pieniądze, co nie przekłada się na jago jakość. Wyzysk i tyle.
Kask kosztuje nie małe pieniądze, co nie przekłada się na jago jakość. Wyzysk i tyle.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
co do jakości AGV to nie protestuję, ale sama produkcja w Chinach nie przesądza o jakości.
Przecież kombiaki berika i arlena są szyte w Chinach a jakoś nikt na puszczające szwy nie narzeka.
Przecież kombiaki berika i arlena są szyte w Chinach a jakoś nikt na puszczające szwy nie narzeka.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
a jednak! było jakiś czas temu w świecie motocykli
dokładnie w świecie z sierpnia 2008. producentem arlena i berika jest Geen Star Hong Kong...
jednak systemy kontroli jakości sprawiają, że mimo umiejscowienia produkcji, są to produkty najwyższej jakości (tak wynika z artykułu pióra Lecha Potyńskiego)
dokładnie w świecie z sierpnia 2008. producentem arlena i berika jest Geen Star Hong Kong...

jednak systemy kontroli jakości sprawiają, że mimo umiejscowienia produkcji, są to produkty najwyższej jakości (tak wynika z artykułu pióra Lecha Potyńskiego)
-
SQ - Mieszkaniec forum
Znajomy smiga w Sharku RSX czyli modelu juz z wyzszej polki i jest bardzo zadowolony. Moze rewelacyjny nie jest, troszke wazy i specjalnie cichy tez nie jest, ale w koncu to juz kask wyscigowy, za to szyba faktycznie jest nieparujaca, przetestowane wielokrotnie, wszystko sie zamyka i domyka tak jak powinno, ja bym Sharka polecil.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
SQ napisał(a):a jednak! było jakiś czas temu w świecie motocykli
dokładnie w świecie z sierpnia 2008. producentem arlena i berika jest Geen Star Hong Kong...![]()
A kombinezony Dainese sÄ… szyte w Polsce

Ważne aby była odpowiednia kontrola jakości.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
SQ napisał(a):i mają symbol strzały z irokezem a jeździł w nich sam jożin z bażin
K-Series - Made in Czech Republik - nie zupełnie ale coś prawie jak ...

GP1 - Made in Indonesia.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości