internet bezprzewodowy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
albo porównaj sobie oferty z zasięgiem i w ogóle
bo tak to ciężko będzie
albo popytaj gdzieś na innych forach, czy ktoś nie używa 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
hmmm wiec tak naprawde to te wszystkie blueconnecty, itp to jedna wielka lipa? wiec jak bede chcial gdzies popracowac poza domem albo bede MUSIAL popracowac to lepiej szukac jakiegos kabla pod ktory moge sie podpiac?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Niestety transmisja danych w kazdej sieci dziala po najnizszym priorytecie, dlatego transwer jest słaby. Ale jeśli jesteśz Katowic a nie z okolic to z pewnościa bedzie to działało całkiem przyzwoicie bo po HSDPA max do 7,2 Mbp/s (ale takiej nigdy nie dędzie
)

- V-max666
- Świeżak
to lipa...bo sie napalilem, juz nawet poslalem do uslugodawcy pismo o rozwiazanie umowy a tu lipa...kubel zimnej wody na leb.
no dobra, tak czy siak dzieki bardzo wszystkim za pomoc. najwyzej pobawie sie i wezme z kazdej sieci na probe...zobacze co to warte.
najwyzej rozjerze sie za lepszym kablem w normalnej cenie.
no dobra, tak czy siak dzieki bardzo wszystkim za pomoc. najwyzej pobawie sie i wezme z kazdej sieci na probe...zobacze co to warte.
najwyzej rozjerze sie za lepszym kablem w normalnej cenie.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
rosa napisał(a):mam ere i korzystam z niej po 8 godzin dziennie w pracy. Poki nie wykorzystasz limitu 0.5 giga(chyba) to dziala bez zarzutu. W miescie nie mam problemu z siecia, na wioskach nie probowalem. Oczywiscie zapomij o sciaganiu danych czy ogladania youtube. JAk przekroczysz limit transfer spada do predkosci modemowej i wtedy faktycznie jest dramat. Ogolnie taki net nie nadaje sie jako "glowny", predzej dodatkowy do korzystania poza domem. Jak pisal Marcin poki co kabla nic nie pobije
Mam do czynienia czasami z iplusem ( moja dziewczyna ) , musze przyznać że dzieją się tam dziwne rzeczy np piszemy na gg i ona dostaje co drugą moja wypowiedz lub wogóle, no masakra zgadzam się tu z rosą takie coś nie nadaje się na podstawowy net . Podobne problemy są z orange piszą że transfer do 1mb osobiscie jade w domu na neostradzie 1mb i routerem dlinka , bez porównania . Jeśli interesuje cie net po domu to polecam coś plus router np d- linki dzialają nieżle mam dom z podwórkiem router na pierwszym pietrze i mam net na podwórku . Co do tych bezprzewodowych to narazie nie jest to dopracowane tak uważam co ż tego ze jest wszędzie net jak średnio można z niego korzystać , Jak już takie coś nadaje się tylko i wyłącznie do przeglądania stron i gg , chodź nawet to nie działa bezproblemowo .
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Sluzbowo mialem Orange Business Everywhere. Transfer moze byc bardziej niz wystarczajacy, ale jesli masz dobry zasieg (3G / 3G+). Jesli wyjedziesz gdzies z dala od duzych miast np. mazury to poczte sobie sprawidzisz, ale na szybkie chodzenie po necie nie licz.
Ostatnio edytowano 5/10/2008, 21:35 przez MadboY, łącznie edytowano 1 raz
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
Ja miałem internet z plusa przez parę tygodni zanim się nie zwolniłem. U domu łapałem 3G i net latał lepiej niż na neostradzie. Jak wyjechałem w trasę gdzieś i chciałem pocztę odebrać gdzieś na trasie to nie było problemu ale, żeby stronki oglądać to trzeba było mieć trochę cierpliwości.
W Orange wiem, że można wziąć neta na próbę, na miesiąc chyba. Wtedy byś sprawdził jaki będziesz miał zasięg w domu bo tam będziesz najczęściej korzystał. Jak będziesz łapał 3G to się nie zastanawiaj nawet tylko bierz.
W Orange wiem, że można wziąć neta na próbę, na miesiąc chyba. Wtedy byś sprawdził jaki będziesz miał zasięg w domu bo tam będziesz najczęściej korzystał. Jak będziesz łapał 3G to się nie zastanawiaj nawet tylko bierz.
...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
ok to i Ja dodam swoje 2 grosze.
Modemy GPRS/HSDPA/UMTS mam od kilku lat.
Najlepiej oczywiście działają te UMTSowe czyli 3G przy czym najlepsze "wrażenia" robił BlueConnect.
Trzeba jednak zaznaczyć iż jest to rozwiązanie 'Biznesowe' - potrzebujesz ściagnąć/wysłać pocztę, sprawdzić notowania , wysłać przelew - oczywiście Da się - ale jakość działania - czas reakcji na uwierzytelnienie serwera, obejrzenie zawartości poczty itp są FATALNE !
Nawet na zwykłym modemie v56 masz wrażenie że strony działają jakoś lepiej - związane jest to z technologią jaką wykorzystuje technologia komórkowa, dla przykładu - przecietne łącze stałe będzie miało czasy odpowiedzi do dużych portali na poziomie 20-20 ms , zaś na modemie sieci komórkowej od 200-300 !
Dla motocyklisty porównanie jest takie że jak już jedziesz te 200 to jedziesz - ale przyspieszenia zero ! bo do tych 200 to się bujasz pow. 1 min
Tak jak na początku zaznaczyłem - jak mogę to stałe łącze - jak można ot jakieś HotSpoty - a w ostateczności dopiero modem GSM.
Jeśli miałbym mieć tylko takie łącze w domu to chyba bym zrobił tak jak to dziecko z kawału o zacietej płycie - chodź opowiem Ci bajeczkę
Modemy GPRS/HSDPA/UMTS mam od kilku lat.
Najlepiej oczywiście działają te UMTSowe czyli 3G przy czym najlepsze "wrażenia" robił BlueConnect.
Trzeba jednak zaznaczyć iż jest to rozwiązanie 'Biznesowe' - potrzebujesz ściagnąć/wysłać pocztę, sprawdzić notowania , wysłać przelew - oczywiście Da się - ale jakość działania - czas reakcji na uwierzytelnienie serwera, obejrzenie zawartości poczty itp są FATALNE !
Nawet na zwykłym modemie v56 masz wrażenie że strony działają jakoś lepiej - związane jest to z technologią jaką wykorzystuje technologia komórkowa, dla przykładu - przecietne łącze stałe będzie miało czasy odpowiedzi do dużych portali na poziomie 20-20 ms , zaś na modemie sieci komórkowej od 200-300 !
Dla motocyklisty porównanie jest takie że jak już jedziesz te 200 to jedziesz - ale przyspieszenia zero ! bo do tych 200 to się bujasz pow. 1 min

Tak jak na początku zaznaczyłem - jak mogę to stałe łącze - jak można ot jakieś HotSpoty - a w ostateczności dopiero modem GSM.
Jeśli miałbym mieć tylko takie łącze w domu to chyba bym zrobił tak jak to dziecko z kawału o zacietej płycie - chodź opowiem Ci bajeczkę

------------------------------
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
Pozdrawiam
Younec
FZ6-s 2004r. -> FZ1S 2008r
-
younec - Świeżak
polski internet przez GSM to parodia
tak jak ktos napisal tylko stronki i nic wiecej. we wloszech mialem taki net w vodafone UMTS mialem 3,6mb/s no to powiem ze chodzilo galancie siedzialem na plazy sciagalem filmy mp3 mialem odpaleone kupe programow i stron i gadalem sobie przez skype. a u nas niby w wiekrzych miastach jest 7,2mb/s
jednym slowem kicha. ja mam bezprzewodowy net tylko w obrebie mojego bloku poniewaz przez modem udostepniam radiowo no i chodzi mi jak po kablu.

w niczym kobieta nie wygląda tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Ja mam orange i Warszawie to jeszcze jakoś śmiga ( dopóki nie przkroczę limitu 0,5 Gb) ale poza w wawą jest fatalnie. Np u mnie w domu łapie mi zasięg tylko w moim pokoju. Czasami potrafi też zerwać połączenie, ściągam sobie pioseneczkę jest już 80% a tu nagle dupa. Ogólnie jako dodatek do "normalnego" neta może być, ale jako "główny" to będzie lipa.
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
-
sepo - VIP Ścigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2