Efekt cieplarniany-Twój głos może wiele zmienić.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Uważam że jak najbardziej trzeba zadbać o naszą planetę ale nie kosztem biednych.
Bo tak najprawdopodobniej będzie.Wdrożą nowe i ekologiczne urządzenia,nowe normy itp, a my szare myszki będziemy za to płacić.Ceny energii drastycznie wzrosną bo firmy muszą wkład swój odbić,paliwa kopalne odejdą do lamusa a na to miejsce wejdą paliwa alternatywne które będą droższe ITP ITD!
Muszą wszystkie mózgi świata ruszyć tłuste dupy i zacząć myśleć jak to zrobić z głową a nie z portfelem i księgowymi
Bo tak najprawdopodobniej będzie.Wdrożą nowe i ekologiczne urządzenia,nowe normy itp, a my szare myszki będziemy za to płacić.Ceny energii drastycznie wzrosną bo firmy muszą wkład swój odbić,paliwa kopalne odejdą do lamusa a na to miejsce wejdą paliwa alternatywne które będą droższe ITP ITD!
Muszą wszystkie mózgi świata ruszyć tłuste dupy i zacząć myśleć jak to zrobić z głową a nie z portfelem i księgowymi
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
ale Szpicuś Ty mówisz o klimacie morskim ; ) a to musieliby tak rozpuścić lodowiec żeby woda podeszła pod lubuskie
A tak a propo, nie wiem czy wiecie, ale przy spalaniu wszelkich drzew paliw itp. jest wydzielane tyle CO2 ile zostało wchłonięte przez drzewa w trakcie ich życia itd. Dlatego nie wiem skad ta panika ; ) te CO2 już kiedyś było na ziemi.
A tak a propo, nie wiem czy wiecie, ale przy spalaniu wszelkich drzew paliw itp. jest wydzielane tyle CO2 ile zostało wchłonięte przez drzewa w trakcie ich życia itd. Dlatego nie wiem skad ta panika ; ) te CO2 już kiedyś było na ziemi.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
było ... ale nie było tyle fabryk marcin tyle pojazdów etc i takiego zapotrzebowania
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami | | www.motoautostrada.plindor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
-
Bystry - Stały bywalec
Ja się nie podpisuję. Motocykle, wydzielają spaliny i gówno mnie to obchodzi, że powoduje to efekt cieplarniany, który na 100% nie będzie przyczyną mojej śmierci. A poza tym nie chcę aby przerabiali przecinaki na olej rzepakowy, gaz ziemny, prąd ani inne gówno. Zapach spalin jest bezcenny
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
a co ma przerabianie ich na olej rzepakowy czy gaz ziemny, czy nawet prÄ…d? jak i tak wszystko wydziela CO2
Bystry, może i nie było, ale równie dobrze klimat mógł się powoli tak ocieplać że potem cała ziemia dymiła
Bystry, może i nie było, ale równie dobrze klimat mógł się powoli tak ocieplać że potem cała ziemia dymiła
-
co fakt to fakt lubię od małego zapach spalonej wachy
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami | | www.motoautostrada.plindor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
-
Bystry - Stały bywalec
mar111cin napisał(a):a co ma przerabianie ich na olej rzepakowy czy gaz ziemny, czy nawet prąd? jak i tak wszystko wydziela CO2
Wydziela, ale nie w takich ilościach
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
- LordLox
- Świeżak
zephyr47, może nie w takich ilościach, ale weź tak, że o 1 godzinie na całym świecie każdy zapala motor, czy puszkę, i inne takie ... trochę tego będzie ...
-
Bystry - Stały bywalec
Zephyr a mierzyłeś to jakoś ? bo z tego co pamiętam to benzyna jest akurat w tym zestawieniu na bardzo korzystnej pozycji pod względem emisji CO2 ; )
-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość