Yamaha V-max
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha V-max
Witam! Przymierzam siÄ™ do zmiany maszyny na coÅ› dostojniejszego (latka lecÄ…
) i jestem mocno zainteresowany Yamaha V-max. Przeczytałem o kiepskich właściwościach jezdnych i hamulców tego modelu i przyznam, że troszkę ostudziły mnie te opinie. Czy macie może jakieś inne doświadczenia, ponieważ czarujący wygląd tego motocykla wciąż mnie przyciąga. Proszę napiszcie jakieś pozytywy, im więcej tym lepiej, a może ktoś zaprzeczy złym ocenom hamowania i składania w zakrętach tego pięknego motocykla?

Suza RF600R
-
martin1m - Świeżak
Z własnościami jezdnymi to prawda ale od czego jest rynek akcesoryjny i tuningowy?Możesz V-maxiora wyposażyć dosłownie we wszystkie dodatki jakie ci sie za marzy.(upside down-y , lepsze tarcze i zaciski hamulcowe,lepszy tylny wahacz i wiele wiele innych)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
myzle ze jak sie przesiadziesz z rfa to bedziesz na poczatku psioczyl ale silnik powinine ci zrekompenoswac niedogodnosci.. o ile sie w nim zakochasz. kumpel ktory jest wlascicielem v maxa planuje zmiane zaciskow hamulcowych oraz oploty zeby poprawic sile i dozowalnosc hamowania, chce tez wsadzic do niego amor skretu bo przy wyzszych predkosciach max robi sie nerwowy
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
Mój B6 też był nerwowy powyżej 140km/h, wymiana łożyska główki ramy załatwiła sprawę.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
skwy napisał(a):Z własnościami jezdnymi to prawda ale od czego jest rynek akcesoryjny i tuningowy?Możesz V-maxiora wyposażyć dosłownie we wszystkie dodatki jakie ci sie za marzy.(upside down-y , lepsze tarcze i zaciski hamulcowe,lepszy tylny wahacz i wiele wiele innych)
jak na swinie zalozysz siodlo i uprzaz to dalej bedzie swinia nie kon wyscigowy

cuda widzialem jakie ludzie w uk wyprawiaja z v-maxem a dalej wchodzi w zakrety z gracja fortepianu
jak ktos slusznie zauwazyl to sprzet dla konesera
a moze mt01???

zx6r
- shaft27
- Świeżak
Wielkie dzięki Panowie!!! Właśnie tego oczekiwałem po tym forum. Takie konstruktywne dyskusje mają sens. Wszystkie posty kształtują pewien obraz, który i tak będzie trzeba skonfrontować z rzeczywistością, no chyba że skutecznie wpłynął na zmianę decyzji. Przejdę na CBR 600 F4 i odpuszczę V-max'owi 

Suza RF600R
-
martin1m - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 71 gości