Remont w Xt 600
• Strona 1 z 1
Remont w Xt 600
Witam. Kupiłem niedawno Yamaszkę Xt 600. Zbliza się zima więc pomyślałem że można by coś przy motorku zrobic jak nie będzie sie dało jeździć. Przyszło mi do głowy że można by zrobić remont silnika bo motorek jest z 1984 roku i do tej pory nie miał jeszcze ani razu robionego remontu. Chciałbym się was poradzić co wymienić podczas takowego remont: Czy poprostu kupić tłoka i wymienić czy zrobić także szlif cylindra? i czy do tłoka kupować też korbę? jeżeli tak to moglibyście określić jakie mniej więcej byłyby koszty takiej operacji?:)
- Argons
- Świeżak
Jak już chcesz robić remont to kapitalny. Czyli: tłok, korbe po tylu latach też pasuje, wszystkie łożyska, uszczelniacze, uszczelki, chyba zawory, rozrząd, cylinder pewnie do szlifu. Trochę kosztowna to imprezka.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Zdejmij koło i zobacz w jakim stanie są łożyska (spróbuj palcem pokręcić). To raczej na bank łożyska.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
i jeszcze jedno pytanie. Czy dam rade samemu wymienić uszcelniacze i łożysko tylniego koła ??? jak tak to prosze o jakieś instrukcje itp.
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości