jaki najlepszy olej do 2 t???
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A moim zdaniem daty uczą odczytywać w podstawówce 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
ja do każdego 2T lałem ESSSO 2T od simsona po nsr 125 Rs , Dt itp. i nie nażekałem nigdy jego koszt to 20-25zł za 1L Polecam Moim zdanie nie warto było wydawać na full syttetiki za 60zł za 1L bo i tak nie ma różnicy w smarowaniu . Na fullsyntetikach może tylko moto jak jak zimne to mniej kopci nic więcej .
- krawat71
- Świeżak
Castrol R2 2T jest najlepszy leje go do kawasaki kmx 125, ma po nim lepsze przyspieszenie i ze tak powiem ładniej mu "pachnie" z rury wydechowej, gdy zalałem mobila, zaczał sie mulic i predkosc maxymalna spadła. Co castrol to castrol
- dyzio17
- Świeżak
Aha ja i młody (który zawodowo naprawia 2t) radzi, aby w już kilkuletnich moto odłączać dozownik i lać olej do beny... Tak jest pewnie... Wężyk od dozownika jest cieniutki, łatwo się zagina i zapycha i... nieszczęście gotowe... Co drugi dzień naprawia zatarte 2 takty... Naprawde dobre dozowniki wsadzała IFA do MZ ETZ 250/251/301... Rurka jak paliwowa, a olej był pompowany bezpośrednio w łożyska przepływa przez nie i trafia do komory korbowej... Potem w cyklu mieszania/przepłukiwania jest zasysany i na bank smaruje jak trzeba... Cieńki wężyk do gaźnika... Słaby pomysł :-////
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
najlepszy olej to stihl normalie odjazd 5 l kupuje za 250 zł ale jest wyśmienity
taki bordowy mocny najlepszy polecam można go kupić na stacjach benzynowych 100ml za 5.50
drogo ale bardzo dobry
n
a
p
r
a
w
d
e
polecam

taki bordowy mocny najlepszy polecam można go kupić na stacjach benzynowych 100ml za 5.50

n
a
p
r
a
w
d
e
polecam

- aloskipper
- Świeżak
jak się niejadane mój kolega używa jakiegoś oleju 50 zł za liter i silnik robił a ja jeżdżę i silnik na sthilu i silnik pracuje ładnie a razem kupowaliśmy motocykle i co
- aloskipper
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości