problem z uruchomieniem rozgrzanego silnika honda cbr600f3
• Strona 1 z 1
problem z uruchomieniem rozgrzanego silnika honda cbr600f3
Przy rozgrzanym silniku mam problem z uruchomieniem.
- Paszewski
- Świeżak
zlezy jak wielkie masz trudnosci w odpaleniu moto.... czy kreci dluzej niz zwykle czy musisz np uzyc gazu czy dopiero za X razem odpali????
jak mialem gsxf to po jezdziew latem np w korku tez mial tak ze musialem go ok sekunde 2 dluzej pokrecic i czasami musialem dac troche gazu ale nie zawsze.... wydaje mi sie ze jak moto byl bardzo rozgrzany to paliwo w gaznikach tez parowalo lub dostawalo troszke gorsze wlasciwosci "palne" i musial chwile pokrecic zeby zassac "swieze"paliwo....
kluczowym elementem moga byc swiece ze po rozgrzaniu moga dostawac np przebicia lub nieodpowiadnia cieplota swiecy.....
na Twoim miejscu najpierw bym wymienic swieczki potem ewentualnie dal albo sam(jak umiesz) wyczyscic wyregulowac i synchro gaznikow...
pozdro
jak mialem gsxf to po jezdziew latem np w korku tez mial tak ze musialem go ok sekunde 2 dluzej pokrecic i czasami musialem dac troche gazu ale nie zawsze.... wydaje mi sie ze jak moto byl bardzo rozgrzany to paliwo w gaznikach tez parowalo lub dostawalo troszke gorsze wlasciwosci "palne" i musial chwile pokrecic zeby zassac "swieze"paliwo....
kluczowym elementem moga byc swiece ze po rozgrzaniu moga dostawac np przebicia lub nieodpowiadnia cieplota swiecy.....
na Twoim miejscu najpierw bym wymienic swieczki potem ewentualnie dal albo sam(jak umiesz) wyczyscic wyregulowac i synchro gaznikow...
pozdro
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
-
kamello - Świeżak
ja czasem mialem w lecie taki problem, kiedy temp. powietrza osscylowala w okolicach 30C
teraz jak jest chlodniej to moto odpala bez problemu
koniec sezonu wiec trzeba i tak zadbac o swiece i moze jakis serwis gaznikow(synchro,reg. , czyszczenie)
czytaj to: viewtopic.php?t=15264&postdays=0&postorder=asc&start=0
teraz jak jest chlodniej to moto odpala bez problemu
koniec sezonu wiec trzeba i tak zadbac o swiece i moze jakis serwis gaznikow(synchro,reg. , czyszczenie)
czytaj to: viewtopic.php?t=15264&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa