problem z alarmem
• Strona 1 z 1
problem z alarmem
witam
mam taki problem ze jak przekrece kluczyk to od razu alarm mi wyje, w ogole nie idze alarmu uzbroic kluczykiem ani dioda od alarmu nie swieci a jak przekrece kluczyk to od razu wyje.
o co chodzi??
mogl sie rozkodowac przez wyciagniecie akumlatora??
albo sa gdzies tam ukryte jakies guziki czy cos czy na pilocie trzeba jakos guziki odpowiednio powciskac?
mam taki problem ze jak przekrece kluczyk to od razu alarm mi wyje, w ogole nie idze alarmu uzbroic kluczykiem ani dioda od alarmu nie swieci a jak przekrece kluczyk to od razu wyje.
o co chodzi??
mogl sie rozkodowac przez wyciagniecie akumlatora??
albo sa gdzies tam ukryte jakies guziki czy cos czy na pilocie trzeba jakos guziki odpowiednio powciskac?
- klimek417
- Świeżak
U mnie jest tak że przed przekręceniem kluczyka muszę nacisnąć jeden z guzików na pilocie. Są dwa jeden duży drugi mały po naciśnięciu tego małego moto wydaje krótki pisk i mogę przekręcić bezpiecznie kluczyk i jechać.
Alarm DATATOOL w CBR
Alarm DATATOOL w CBR
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
a teraz to w ogole sie poroblilo. jak podlacze akumlator i kabelki to od razu alarm wyje i migacze swieca a jak nacisne jakies guzik na pilocie to alarm wyje ale tez wydaje taki "pyk pyk' jak by sie chcial wylaczyc ale nie wylancza.
czy cos mam zle podlaczone czy co??
czy cos mam zle podlaczone czy co??
- klimek417
- Świeżak
Mi alarm nie pozwala w ogóle odpiąć akumulatora! bo wyje jak tylko odłączę aku. Leć do jakiegoś elektryka i Ci wybebeszy alarm będzie po kłopocie.
Albo jak sam czujesz się na siłach zlokalizuj centralkę alarmową i zobacz co to za alarm ściągnij manual i pokombinuj trochę jak nie powiesz co to za alarm to nikt Ci nie odpowie konkretnie
bo kombinacje "na pałę" przyniosą więcej złego niż dobrego...
Albo jak sam czujesz się na siłach zlokalizuj centralkę alarmową i zobacz co to za alarm ściągnij manual i pokombinuj trochę jak nie powiesz co to za alarm to nikt Ci nie odpowie konkretnie
bo kombinacje "na pałę" przyniosą więcej złego niż dobrego...
F4 00'
-
Głodny Wiedzy - Świeżak
Jak posiadasz alarm Datatool, to przed odłączeniem akumulatora powinieneś przełączyć alarm w tryb serwisowy i wyjąć bezpiecznik, który się znajduje na przewodzie zazwyczaj odchodzącym od "+"
Kawasaki ZX6R
- wsciekly_slimak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość