SHARP - najbardziej bezpieczne kaski ...?
• Strona 1 z 1
SHARP - najbardziej bezpieczne kaski ...?
http://sharp.direct.gov.uk/
Przydatna strona. Można sprawdzić sobie ocenę bezpieczeństwa swojego kasku. Chociaż powiem szczerze, że wyniki mocno dziwne ...
Shoei XR 1000 ma 3 gwiazdki a najprostszy model Lazera 5.
Przydatna strona. Można sprawdzić sobie ocenę bezpieczeństwa swojego kasku. Chociaż powiem szczerze, że wyniki mocno dziwne ...
Shoei XR 1000 ma 3 gwiazdki a najprostszy model Lazera 5.
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
- dezerter72
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Te wyniki wcale nie muszą być adekwatne do rzeczywistości. Osobiście miałem wybrać kask z listy który ma 5gwiazdek (AGV s-4), ale sprzedawca doradził mi Arai - pokazał jak wielka jest różnica: materiały, konstrukcja itd. Nie sugerował bym się tymi wynikami....
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Co do tego testu / stronki - byla juz zamieszczona na innych forach conajmniej pol roku temu. Nie doczytalem sie w jaki sposob testuja te helmy, zreszta tak szczerze mowiac nie interesuja mnie testy inne niz niemieckie - z jakich wzgledow wiadomo. Jezeli najwieksze wydawnictwo prasy motocyklowej w Europie daje zlecenie niezaleznej organizacji to raczej lipy nie bedzie. Pozatym chyba kazdy wie, ze helmy musza i spalniaja pewne normy ( wszywki z " E " i numerem w helmie ).
Tak na marginesie to trzy lata tamu ( o ile dobrze pamietam - bo moge sie w tym wypadku mylic ) Shark wogole nie mial atestu mimo, ze byl w sprzedazy - co znowu nie oznacza, ze byl zly.
Nie ma sie wiec specjalnie co podniecac tym testem.
Tak na marginesie to trzy lata tamu ( o ile dobrze pamietam - bo moge sie w tym wypadku mylic ) Shark wogole nie mial atestu mimo, ze byl w sprzedazy - co znowu nie oznacza, ze byl zly.
Nie ma sie wiec specjalnie co podniecac tym testem.
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości