Zobacz wątek - odcięcie zapłonu F4
NAS Analytics TAG

odcięcie zapłonu F4

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

odcięcie zapłonu F4

Postprzez matoshiba » 20/9/2008, 14:28

Witam zacznę od tego że przekopałem wszystkie tematy o cbr a było tego ponad 30 stron i nie znalazłem tego czego szukałem . Mój problem polega na tym że przy zwykłej jeździe ( cbr f4i ) nagle odcina mi zapłon( obroty spadają praktycznie do zera a pa chwili wszystko wraca do normy) znaczy tak myślę bo nigdy tego nie miałem zapala sie dodatkowo dioda na obrotomierzu która informuje o tym że należało by zmienić bieg ... niby wszystko ok al to powinno dziać sie przy ok 14 tys obr a nie przy 7 tys albo 5 . Czy może to być wina za słabego aku ? Zaczęło to się dziać 2 dni temu przedtem wszystko było jak najlepiej.
matoshiba
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 20/9/2008, 17:04

Witam
elektronika jest czula na zmiane napiecia w obwodzie co wlasnie moze o sobie znac w taki sposob jak napisales....
a jak jest na biegu jalowym??? jak go przegazujesz tez sie zapala przy 5-7tys\obr????
a jak sie zapali kontrolka i dasz dalej to juz nie idzie na wysze obr??
na Twoim miejscu albo bym podladowal aku albo bym pozyczyl od kogos .... i zobaczyl jak bedzie... jesli to nie pomoze to bym pojechal na komputer moze masz jakis blad ...
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê