MAM problem z suzuki rm 125
• Strona 1 z 1
MAM problem z suzuki rm 125
ostatnio kupilem suzi i po jezdzie z rurki ktroa idze od cylindra wyciekla jakas biala maź co to może oznaczać
- tomaszcc
- Świeżak
jakiej ta maź jest konsystencji?? może to płyn chłodniczy?? hmm dziwne zjawisko... :/ ale jak idzie do cylka to byc moze to od chłodzenia
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Dużo tej mazi wyciekło? Z tej rurki (o ile to ta o której myślę) wypływa nadmiar oleju, który gromadzi się w cylindrze, a który nie został przepalony wraz z mieszanką. Być może wyciekło Ci trochę przepalonego oleju? Najlepiej fotę zapodaj...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Ale cholera wie, co to może być... ja np. dzisiaj miałem na podnośniku srebrzysty olej (w postaci smaru bardziej) a wiem, że wszystko z moto jest ok...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
BiaÅ‚a maź robi siÄ™ z oleju, gdy jest zmieszany z woda…
Ale niekoniecznie, mnie ostatnio nadmiar właśnie tak wywalało.
Ale niekoniecznie, mnie ostatnio nadmiar właśnie tak wywalało.
KTM 125
- czarny_gawron
- Świeżak
przypomniałem sobie że u mnie też się takie coś zbiera tam pod dekielkiem z lewej strony ... jest to olej ze skrzyni zmieszany z wodą, wycieka przez tą dźwignie sprzęgła ... może u Tomasza też takie coś się dzieje
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
Proponuje profilaktycznie rozebrać dekle od skrzyni( w moim są dwa, sprzęgło i skrzynia). Może był kiepski silikon i wydmuchało. Wsadzić uszczelki lub poskładać na silikonie wysokotemperaturowym i zalać nowym olejem;) Tylko dekle dobrze wyczyść i przemyj acetonem zanim poskładasz, trza się pozbyć tłuszczu. I wymiana oleju na przyszły sezon z głowy:)
Mała podpowiedź, pamiętaj jak były tarcze sprzęgła względem przekładek. Stosunkowo łatwa robota ale troszkę brudna...
Mała podpowiedź, pamiętaj jak były tarcze sprzęgła względem przekładek. Stosunkowo łatwa robota ale troszkę brudna...
KTM 125
- czarny_gawron
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość