Zobacz wątek - Serwer CS @ Scigacz.pl
NAS Analytics TAG

Serwer CS @ Scigacz.pl

O wszystkim
_________

Postprzez mar111cin » 7/9/2008, 10:13

hmm faktycznie Saimek dobrze piszesz ; ) ok to już zakładam kwestia 5min ; )

dałem info wcześniej żeby od razu ludzi zebrać ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Saimek » 7/9/2008, 10:16

mam nadzieje ze pingi beda ok ;)
Saimek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kam25 » 7/9/2008, 10:18

Marcin to będzie serwer u Ciebie na kompie ??
Kam25
Świeżak

Postprzez mar111cin » 7/9/2008, 10:20

78.8.75.136:27015
zazwyczaj u mnie pingi były ok na poziomie 50-60 ;) dziwne było tylko że na serwerze Eneasza miałem pingi w okolicach 100 kiedy inni dalej normalne po 50 :/

jak coś by się stało z serverem to dam tutaj zaraz nowe IP :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 7/9/2008, 18:21

mi wogole niewyswietla takze pozdro :P
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Movi » 7/9/2008, 18:44

Zobacz na godzinę posta... pewnie chłopaki już skończyli grać ;)
Movi
Moderator

Postprzez mar111cin » 7/9/2008, 21:25

Szpicuś... inteligencją nie zabłyszczałeś...
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 8/9/2008, 06:26

Myslalme ze jakis elegnacki server stworzyles a nie okazjonalny :lol:
Z resztom obiecalem sobie ze niebede przepierdzielal czasu na gry :cry:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Nigoss » 8/9/2008, 07:01

A ja poprosze IP serwa, chetnie wskocze :P
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
Nigoss
Bywalec

Postprzez herbatkowy » 8/9/2008, 07:51

W counter-strike gram od paru lat, z tym, ze 1.5. Malo tego gralem w czolowych klanach, a teraz troszke mniej ale jak mam czas to cos gram, jestem za serwerem scigacz 1.5 @ gamesnet.pl :)

blakeM napisał(a):trochę pykam w cs'a, czołówka Polski, grałem w reprezentacji ;)

w sobotę turniej w Poznaniu.

Hahha reprezentacji jakiej wioski?? Trafiles na typa ktory troche w tym siedzi, reszcie mozesz takie akcje wkrecac ale nie mi :) Wogole twoj rn ?

:P
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez Flow » 8/9/2008, 08:11

ej to w COD tez zrobmy serva :) 4 lub 2 ... tam trzeba wiecej kombinowac niz w CSie,ale tez swojego czasu gralem w obie,ale jednak Call of Duty rządzi ;)
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez Leitho » 8/9/2008, 08:14

chetnie bym pogral w cod ale w 2
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kam25 » 8/9/2008, 08:26

herbatkowy napisał(a):Hahha reprezentacji jakiej wioski?? Trafiles na typa ktory troche w tym siedzi, reszcie mozesz takie akcje wkrecac ale nie mi :) Wogole twoj rn ?

:P

Herbatkowy skoro siedzisz trochę w csie to nick Blake powinien Ci coś mówić, jeżeli jednak nic tobie nie mówi to poczytaj sobie na temat klanu FearFactory X-Fi
Kam25
Świeżak

Postprzez mar111cin » 8/9/2008, 10:04

hmmm coś czuje że nieciekawie to wyjdzie z CoD w kwestii pingów, ale spróbuje coś zdziałać dzisiaj wieczorem ; ) bo też uwielbiam tą gre :D (2 cześć oczywiście :D)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez simonw » 12/9/2008, 02:50

To moze tak

1. Herbatkowy, ić stond i nie wracaj a najlepiej to powies sie we wsi na jakims drzewie i daj nam spokoj

2. CoD - czemu nie

3. Bardzo wazna informacja , jako ze z 1.5 i no-steam`ami nie gramy...

W porozumieniu z nsNation Game Servers dogadalem sie na pewna barterowa wymiane. Jak pewnie pamietacie eneasz hostowal oficjalny serwer scigacza (cs.scigacz.pl). Niestety po resie maszyny i reinstalce, binarki nie dzialaly juz poprawnie, dalej bylo jeszcze gorzej, poniewaz Valve wycofalo sie z supportu HLDS dla serwerow opartych o architekture AMD64. Nie udalo mi sie sensownie odpalic naszego serwera, jednakze bardzo ladnie i poprawnie dziala SRCDS (czyli np Counter Strike Source). Dogadalem sie z nsNation oraz csNation, hlplanet (ci sami ludzie) na taka wymiane

oni u nas (enka) maja CSS:FFA a my u nich mamy scigacza. Zalatwilem datacenter we Frankfurcie, takze sam mam pingi bez tuna rzedu 40-50ms ( u enka z polski to min 80-120 wiec grac sie nie da na interpie 0,01). Serwer zostal calkowicie przeniesiony, tak wiec wasze hasla, statsy, glownie ilosc headow takze zostala przeniesiona.

Na serwerze zainstalowany jest GirlMod (c) by ja_sam, ktory dziala TYLKO i WYLACZNIE na naszym serwerze i kod zrodlowy mimo wielu requestow nie zostal ujawniony, jest to nasz patent (a dokladnie to moj).
Proponuje poszukac na steamie serwerka, jednakze jesli ktos nie moze sie dogrzebac

nsnation.net:27016

tutaj jest obecnie nasz oficial, w takiej formie jak zostal wylaczony w marcu. Wszystkie mapy, lacznie z customami , aimami i mapami 4 scigacz.pl sa zaladowane. System votowania nie zmienil sie.
Serwer przeszedl wszystkie testy w nsnation i uzyskal ich pelna zgode na prace, zakonczono takze faze testowa i w chwili obecnej maszyna jest w pelni playable.
Nasz serwer pracuje na dedykowanej 4ro procesorowej maszynie z 4GB pamieci RAM, opartej o procesory Core2 QUAD firmy Intel. Kolokowana jest w serwerowni we Frankfurcie i dolaczony zostal modul pingboostera ktory zmiejsza pingi w grze (uzywany w ESL). Dodatkowo pracuje na nim oprocz VAC`a jeszcze HLGuard w najnowszej wersji (zaden aimbot nie bedzie widzial druzyny przeciwnej) oraz soundcheck uzywany w ESL do walidacji gry.

NIE wejdziecie jesli macie haczorskie bronie, modele badz clearmapy. Jedyne dopuszczone modele to

Modele CS
Modele CZERO
Modele BlockHead
Modele Ballhead
(2 ost. w wersji dopuszczonej przez lige ESL).

Maszyna jest pro, moje mody sa jeszcze bardziej pro, nic tylko grac i cieszyc sie fragowaniem na low latency ;]

Dostalismy na razie 24 + 2 (dla mnie) sloty w grze co powinno styknac, w dowolnej chwili moge je zwiekszyc do 30 + rezerwacje ale nasz max to 29 playerow online, razem z litwinami i pracownikami mojej firmy, takze powinno styknac.

Jednoczesnie wspolpraca miedzy moja firma a nsNation wydaje ze sie pojawi, tak wiec mozecie liczyc na specjalne granty na serwerach europejskich i amerykanskich utrzymywanych przez nsNation / csNation.

Goraco zalecam takze do zagrania w ChaosDM Quake2. Na mocy porozumienia miedzy moja firma z ChaoticDreams (tworcami moda) mam prawo zamiescic pelna wersje moda wraz z add-onami oraz reklamowac sie jako oficjalny polski serwer ChaosDM. Przenioslem te prawa na nsNation i nowy host ChaosDM zakonczyl testy. Jest to o tyle ciekawe iz John Romero uwolnil swoje grafiki na licencji Q2EULA co pozwala uzywac zarowno Q2 jak i grafik darmowo.

Co to oznacza dla was?

Jelsi kod gry Qauke2 jest darmowy i jesli modele i grafiki sa darmowe, to mozecie pobrac z sieci Quake2 (badz samemu skompilowac - calosc jest na ftp firmy ID Software) po czym dograc Chaosa i fragowac zupelnie za darmo.

nsnation.net:26000

to host dla Q2 z paczem 3.20 CHAOS DM Only. Wzbogacilem oczywiscie serwer paroma moimi niebanalnymi rozwiazaniami oraz modami, tak wiec jest to znow jedyny tak dobrze zmodowany serwerek na swiecie i w dodatku oficjal dla polskich graczy Q2ChaosDM ;] (wiem, jestem kewl total epic)

Marcinie, co do CoD`a nie widze przeciwskazan, zapytam sie co jest potrzebne by hostowac CODa w csnation / nsnation i postaram sie zalatiwic pod to takze serwerownie w niemczech (moj vaderland). Jesli znacie dobre paki/mody dla CODa badz modderskie fora gdzie moge pogadac z developerka, dorobie kilka zmian do serwera zeby byl jazzy i dodamy go jako oficlal Scigacz.pl COD Server, uzyskujac prawa do uzywania nazwy od redakcji i wydawnictwa.

BTW przypominam iz CS@Scigacz.pl jest OFICJALNYM serwerem wydawnictwa i gazety/portalu z pelnymi prawami do uzywania logotypu oraz nazwy. Oczywiscie skutkuje to tym ze 100% softu musi byc legal, wiec w zadne no-steamy sie nie bawimy, dodatkowo wszyscy wiemy ze z no-steamami nie gramy (patrz PuNK) bo to psie wory są a nie gracze, a jesli kogos nie stac na 9 dolarow (9 usd = 18 zl) tylko woli krasc to sorry, nie u nas.

P.S - Herbatkowy - a masz moze Counter Strike 0.3 developerska edycje ? Gdzie m4 ma lunetke z zoomem ? Nie ? Oj jak mi przykro, czyli jestes graczem a nie developerem .... sniaf ;.; czyli nie wiesz jak to bylo jak sie CS rodzil... no tak ale wiek, wtedy Cie na swiecie jeszcze nie bylo...

HAhahahahha XDDDDDDDDD

Have fun, FFA :)

EDIT:

Jesli bedziecie chcieli moge odpalic dodatkowy serwer dla ZombieInfection moda, pod naszego CSa. Nie wiem czy bawiliscie sie tym, ale ZI to genialny mod, z zastrzezonymi prawami autorskimi (jest dostepna tylko binarka) ktory tworz darkmatch (zero swiatla badz znikome), ludzie uzywaja glownie latarek. Po uwolnieniu T-Virusa jeden z ludzi morfuje w projekt Nemesis (Matt z resident Evila the movie) i kazdym dotknieciem zamienia rina w zombiaka. Raz na iles tur (random) pojawiaja sie eventy takie jak swarm mode, nemesis mode, apocalypse i survivor ktore mozna przezyc badz nie ;] Obecnie grywam w Zombiaki na Czero Zombie Infection poniewaz CS jest for me juz za malo kolorowy, ale jesli trzeba zrobi sie FFA Zombie Infection na CSa klasycznego a nie czero (chociaz kazdy steam`owiec ma czero).

Dzieki udzialowi w Resident Evil Community udalo mi sie uzyskac model Matta z filmu Resident Evil 2 (Nemesis) tak wiec model jest na prawde zaczepisty pod kazdym wzgledem , inne serwery nie maja tego modelu tylko scigacz mialby dostep do oryginalnego nemesisa. Jako modele swarm zombie uzylem przemodowanych modeli z Half Life 2 (Source OrangeBox v2) czyli nowej edycji Source Engine dla epizodu 2. Modele sa genialne i po konwersji do HL1 nic nie traca z SOURC`e owego klimatu ;] Jesli ktos chce, przygotuje nowa wersje i poprosze o instalacje w datacenter + pingbooster dla tej instancji + 120 specjalnych map TYLKO DO ZOMBIE INFECTION moda + fast download via www.nsnation.net server ;]

Drugie info - moze czas na natural selection ;] Juz niebawem na nowym silniku pisanym od ZERA specjalnie dla NaturalSelection pojawi sie nowa gra NS2. W chwili obecnej mozna grac w NS1 ktore jest najlepszym modem w historii Half Life (nie liczac CSa) nagrodzonym wielokrotnie za finezje, pomysl i realizacje. Na oficjalnej stronie NS`a jest do pobrania 140 MB mod + dodatki (mapy) zarowno dla trybu Classic jak i Combat. Jesli tylko macie half life 1 w wersji steamowej basz konwertowanej do steam z poziomu licencji, wbijajcie ;] Zabawa jest totalnie przednia

Dla fanow zagadek logicznych, bez strzelania, pojawil sie pakiet map dla Half Life 2 o nazwie JigsawPuzzles. Jest to swietny dodatek ktory pozwala sprawdzic logiczne myslenie. Przewaznie w 12 osob, 2,5 godziny na mape to w sam raz ;] Jest wszystko, budowanie, uzywanie pojazdow, dzwigow, unoszenie graczy, mostow, przenoszenie skrzyn, zrecznosciowe questy z anthilionami itp ... po prostu epic w najlepszym wydaniu :) Ostatnie 120 godzin klepnalem wlasnie w HL2 Puzzle i jestem pod wrazeniem ilosci i jakosci zagadek , poniewaz czasami sam mialem problem z ogarnieciem na czym dany quest polega.
Zarowno na niemcowni jak i na nsNation (fastDL) sa low rate serwerki Hl2 puzzli. W steamie mozecie sprawdzic na ktorym aktualnie gram. Zastrzezenie - mowimy TYLKO po angielsku, bo z polakow sie kazdy smieje na swiecie.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez CalibraHunter » 12/9/2008, 07:14

Simi, ja poprosze jednym zdaniem - majac CS'a takiego, jakiego mam (wszyscy wiedza o co kaman) bede mogla grac normalnie bez wywalania przez jakies dziwaczne hasla nie hasla i wpisywanki w diabelskie tabelki dziwnych loginow? :lol:
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Saimek » 12/9/2008, 07:42

Szymi a moze w3ft? fajne sie gra ostatnio dla rozluznienia gram wlasnie na serverach W3FT z SaveXP:)

tak czy siak jak wroce z roboty to chetnie wejde zobaczyc na ten server we franfurcie zobaczymy jakie pingi :)
Saimek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 12/9/2008, 08:24

herbatkowy marudzisz i offtopujesz.
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 12/9/2008, 08:28

herbatkowy napisał(a):
simonw napisał(a):To moze tak

1. Herbatkowy, ić stond i nie wracaj a najlepiej to powies sie we wsi na jakims drzewie i daj nam spokoj

Nie wiem czy jestes swiadom tego, co napisales, radze pomyslec i zastanowic sie czy jestes godzien stanowiska administratora takiego forum.

Nie zastanawiales sie, co by bylo gdyby jakis dzieciak ktoremu powiedziales zeby sie powiesil, przypomnial sobie jeszcze kilka problemow w szkole, i ze go dziewcyzny nie chca poszedl, zrobilby cos sobie i na karteczce napisal, ze pozdrawia wszystkich skurwysynow na tym swiecie ktorzy zle mu zyczyli ,lacznie z simonem z forum ? Jakbys sie poczul? Tak myslalem...

Jest godzien ,bo go tu ludzie lubia ,przynajmniej Ci co go znaja ;] ,a Ty Herbatkowy nie przesadzaj ,bo tylko robisz wielkie halo ,a zadnego efektu.

Simi no ja nie wiem jak to okreslic :D ale normalnie szok :D dobra robota ,zreszta sam sobie wiesz :)

Ja do CS wroce w przyszlym tygodniu i znowu bedzie nawalanie do 4-5 rano :D haha ,wiara kupujcie mikrofony (Patty =D) i bedzie swietnie :D znowu sie zintegrujemy na maxa :D przynajmniej w sieci ,bo z imprezami to juz krucho ,jedynie przyszly rok :D

EDIT : Niech mi ktos napisze co mam kupic :D tzn jakie sa najlepsze wydania COD i HL ,bo mam troche siana co moge wydac w najblizszym czasie :D
Piankowy Marynarzyk
VIP Ścigacz.pl

Postprzez palua » 12/9/2008, 09:29

Kurde ja sie musze w końcu zaopatrzeć znowu w cs ka bo sie strasznie za tym stęskniłam. Tylko jak zaczne grać to kiedy ja będę spała :P.
Simon jak zwykle napisał tak , że kazdy z nas się czuje troche głupszy :P:P i mi sie kawa skończyła zanim pzeczytałam. :D
Chyba kupie dzis tego cs'a bo nie wytrzymam .....
palua
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark