Zobacz wÄ…tek - Jaki Motocykl wybrac?
NAS Analytics TAG

Jaki Motocykl wybrac?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Jaki Motocykl wybrac?

Postprzez Goofol » 3/10/2006, 17:53

Witam!!! Jestem tu nowy i w ogole nowy w kwesti motocykli. Zamierzam kupic sobie sportowy motor i bardzo podoba mi się Suzuki GSX R. Motor bede kupowal na wiosnę ale juz teraz sie rozgladam. Zamierzam przeznaczyc na motor 15tys zł. Prosze o jak najwiecej informacji na temat tego motoru i jego wersji (bo wydaje mi sie ze w roznych latach wychodzily inne modele a mnie interesuje ten z roku 99 i nie wiem w jakich latach dokladnie wychodzil takze prosze o historie modelu) a także innych godnych uwagi modeli i to nie tylko Suzuki. Interesuje mnie pojemnosc minimum 750 no i 1000 to max. Doradzcie mi na co zwracac uwage przy zakupie, czy warto kupowac na wiosne czy lepiej jesienia. jakie sa najczestsze usterki w tym modelu czy sie oplaca czy nie poprostu chce wiedziec wszystko co powinienem wiedziec przed zakupem motoru. kazda opinia mile widziana z gory dziekuje za wszystkie opinie informacje i rady. Pozdrawiam
Goofol
Świeżak

Postprzez PTB_PL » 3/10/2006, 18:03

czlowiek poczytaj forum zanim cos napiszesz, takich tematow bylo juz tysiace a odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w temacie "co na pierwszy motocykl" i skorzystaj czasami z opcj "szukaj" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez Kwazi » 3/10/2006, 18:20

dobrze gada,dać mu wódki!!!! :lol:
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mafioza » 3/10/2006, 18:25

i dać mu oczywiście jakiegoś faja ,żeby puścił sobie chmure!!!
mafioza
VIP Åšcigacz.pl

Re: Jaki Motocykl wybrac?

Postprzez mar111cin » 3/10/2006, 18:26

Goofol napisał(a):1000 to max.

taaa ciekawe czemu :lol: nie no ta część mi się najbardziej podobała :D a już myślałem że nic mnie dzisiaj nie rozśmieszy :lol: (ale przynajmniej wie że musi się ograniczać, nie ma co szarżować :lol: )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Goofol » 3/10/2006, 18:30

hehhee wszystko ladnie pieknie ale w temacie "co na pierwszy motocykl" jest jeszce wiekszy off top niz wy tu zrobiliscie i 36 stron serio nie chce sie przegladac. poprostu nie masz nic cuiekawego do powiedzenia to sie nie odzywaj. Wielkie dzieki poszukam na innych stronach moze znajdzie sie ktos uprzejmy i znajacy sie na rzeczy nara

a dla mar111cin to polecam czytanie ze zrozumieniem... wyraznie napisalem ze jestem zielony... ale widze ze tu wszyscy tacy...
Goofol
Świeżak

Postprzez Psyborg » 3/10/2006, 19:11

http://tinyurl.com/mvdlo

Poczytaj to + komentarze, a takze wiele innych na preclach. Daje do myslenia...
Psyborg
czarna GSX 750 F
Psyborg
Świeżak

Postprzez Thrillco » 3/10/2006, 19:42

Goofol-własnie koledzy odpowiedzieli Ci bardzo rzeczowo-jestes zielony-jak chcesz być zaraz czerwony (w sensie plamy na asfalcie) to nie masz co pytać bo wszelkie informacje sa Ci raczej zbedne..przez najbliższy miesiąc raczej moto za 15k Ci się nie popsuje.
Moze to i okrutne ale prawdziwe....i w sumie mam już dosyć cackania się z każdym z osobna i tłumaczeniem, że powinni najpierw myslec i to trzexwo. Niestety takie jest prawo młodości, że tylko jeden na 100 nie zachowuje się jak naćpany po zobaczeniu "lytra"...
Jak to mawia pewien mój znajomy-mama skrobanki nie zrobiła to zrobią technicy z policji...
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Goofol » 3/10/2006, 20:05

czaje i wiem o co chodzi... mam swiadomosc ze nie kupuje sobie simsona... z 2 strony nie stac mnie zeby zmieniac motor co rok czy 2... kupowac pkolejno 125... 250... 500... itd wiem moze z ta tysiaczka to troche przesada ale wydaje mi sie ze 750 w rozsadnych rekach jest nie najgorszym rozwiazaniem... nie wszyscy musza wsiasc na cos takiego i otwierac przepustnice na max... wszyscy sie skupili na tym ze moc i predkosc... nie nie poprostu pytam czy polecili byscie gsx r 750 co sadzicie o tym motocyklu i na co powinienem zwrocic uwage przy zakupie... kilka pytan wydaje mi sie ze dla osob ktore interesuja sie tym jakis czas nie sa to za trudne pytania... zawsze mysle trzezwo... mam prawko 4 lata, pracuje jako kierowca i wiem co znaczy rozwaga na drodze wiec nie oceniajcie mnie jako potencjalnego idiote ktory dorwal sie do motocykla i panuje nad swiatem... poprostu chce kupic motor a was prosze o pomoc... dziekuje pozdrawiam
Goofol
Świeżak

Postprzez Thrillco » 3/10/2006, 20:53

aha...o i od razu inaczej:)...teraz nie ale w wolnej chwili skrobne co nieco na PW...ok
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Psyborg » 3/10/2006, 20:55

Zdanie większości z nas już znasz. Wiec nie pytaj co sądzimy o gikserze 750 na pierwszy motocykl. Abstrachując od tego że ta maszyna dysponuje ogromnym porzyśpieszeniem, ciężko ją opanować początkującemu motocykliście i w tedy o wypadek nie trudno. Wielu było takich co myśleli że dadzą radę, posiadają umiejętności, przejechali milion km samochodem. Było ale niektórych z nich nie ma już wśród nas. Naprawdę sześćseta i to nie supersport to to max na początek. Zaufaj mi że przez 2-3 sezony będziesz ten motocykl poznawał. Tu nie chodzi o to kto ma większego. Dzięki temu może uda mi się potencjalnie uratować czyjeś życie. Nie traktuj prosze mojej wypowiedzi w stylu "zazdrości mi że bede mial zaj... sprzet na poczatek". Tu chodzi o zdrowie a nawet życie.. i to nie tylko Twoje.
Psyborg
czarna GSX 750 F
Psyborg
Świeżak

Postprzez mar111cin » 3/10/2006, 23:10

podpisujÄ™ siÄ™ pod Psyborgiem.

do tego dodam że ta 750siątka, jakby się jej dobrze przyjżeć to niewiele odbiega od litra. Ma lekkość 600setki, przy o wiele większej mocy, potęga. Kumpel taką ma, 230km/h i nie czujesz że jedziesz.

Jeżeli jednak bardzo chcesz sobie poczytać na temat tego motocykla to w świecie motocykli zamieścili kiedyś całą historie modelu, była to gazeta gdzieś 2004/2005 gdzieś z tego okresu, jak znajde chwilke to poszukam i Ci napisze który numer
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Goofol » 4/10/2006, 16:01

Ok dziekuje!!! mam jeszcze jedna prośbe czy mozecie mi doradzic na co zwrocic uwage przy zakupie jak rozpoznac czy nie byl po uslizgu czy tez wypadku jak sprawdzic czy silnik i reszta podzespołow jest w pelni sprawna bo nie chialbym kupic i pakowac w niego kase w remonty i kiedy najlepiej kupowac bo rozne pogloski chodza ze na lato drozej a na zime taniej!!! dzieki jeszce raz pozdrawiam
Goofol
Świeżak

Postprzez Goofol » 4/10/2006, 16:09

a ewnetulany serwis suzuki bylby w stanie ocenic stan techniczny takiego motocykla? i wskazac ktore elementy sa uszkodzone lub wyeksploatowane??? i gdzie warto kupic w polsce czy za granicÄ…???
Goofol
Świeżak

Postprzez Betan » 4/10/2006, 18:49

naj. to r1
Betan
Świeżak

Postprzez zalo » 9/10/2006, 13:21

jak chesz kupic to kupuj za granica bo w polsce mozesz sie przejechac niestety :( i rozejrzyj sie za czyms mniejszym
zalo
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê