Szescsetka (cbr, gsx, fzr)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
O ja Pier***ocenzurowano*** sami miszczowie 2OO a porady o nauce jazdy godne autora ksiazki " Motocyklista Doskonaly ". Uwielbiam teksty totalnych laikow ktorzy o nauce jazdy aja pojecie " Mniej niz zero " i radza od 600 do gory.
Polecam wypowiedz Tomka Kulika
2 cylindry w klasie 500 ccm,
no chyba, ze macie wiecej pojecia od niego i jestescie lepsi w te klocki.
Polecam wypowiedz Tomka Kulika
2 cylindry w klasie 500 ccm,
no chyba, ze macie wiecej pojecia od niego i jestescie lepsi w te klocki.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
icid napisał(a):Ci są w zdecydowanej przewadzelimak14 napisał(a):i sa tez tac, ktorzy nie zdąża zalapac
Są też tacy którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy, dobrze myślę szanowny Panie Moderatorze ?
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
RedChiro napisał(a):Od ok 2 lat jezdzilem (nielegalnie) MZ (3 sztuki) i JAWE 350 (wczesniej inne pierdy). Wiejskie sprzety juz raczej nie moga sprostac moim wymaganim.
Nie mialem nigdy zadnego wypadku i uwazam sie za raczej rozsądnego kierowce. Nie mam zamiaru jezdzic na jednym kole ani zostac "dawca" Poprostu uwielbiam motocykle a teraz mam na to troche pieniędzy i prawko.
Miałem podobny dylemat. Jeździłem Jawą 350 dobrych kilka latek.
Jednak mimo wszystko wybrałem CB500 i do tej pory nie wykorzystuję jej pełni możliwości i nie umiem skręcać tak jakbym chciał i jak robią to bardziej doświadczeni.
Wierz mi, pierdopędy nie mają wiele wspólnego z maszynami o których piszesz i tak będziesz się uczyć od nowa (hamowanie, skręcanie - na Jawie nie pochylisz się i nie zahamujesz tak ostro jak nawet na CB czy GSie).
Polecam CB-tke. Na początku po przesiadce z Jawy będziesz pod wrażeniem jej osiągów... później wiadomo
Honda VFR 800I
-
Mike - Świeżak
fandzoilisz napisał(a):ja polecam do nauki R1, co tam kase marnowac na gs
dobre dobre nie pisz tak nawet w żartach kolego bo przeczyta to jakis młodzian i weźmie sobie do serca twoje słowa.......
BTW co z tą SV-ką co Ci oglądałem...
-
YZF R1 - Moderator
- fandzoilisz
- Bywalec
- RedChiro
- Świeżak
RedChiro napisał(a):A jakie macie zdanie na temat GPZ 500 ??
Dobre, dobre.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Jak to mowielm jedni ucza sie ruszac 15 minut a drudzy 1 dzien to jest róznica... jak kto neima predyspozycji albo jest tluczkiem to niech niemierzy wszystkich jedna miarą... z teog co widizlame po kolegach, po 10 latach przerwy od MZ wsiadl na ZX6 i na zakretach litry obejrzdza po 1 sezonie takze, DA SIE, ja jezidzlme pol roku temu na kursie i na jeog sprzecie wsiadlme i niemialem problemow z powolnym bujaniem a np. inna osoba od niego prawie wyladwala na starcie w płocie takze... pozdro dla ogarnietych
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
witam was mam taki sam problem niebawem zbliza sie kupno motocykla klasy 600ccm do tej pory jeździlem tzr 125 4dl i mam ją jeszcze oraz mz etz 251 to tez sa ciekawe sprzety ale wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia wiec juz 250ccm to za malo jeździlem raz czy dwa na 600ccm i nie bylo zle a ogolnie na moto smigam juz 5 lat i mi sie wydaje ze troche pojecia mam ale niewiem co kupic zaham sie nad fzr 600 badz zzr600 lub cbr 600f2 ale mialem takze pomysł z zx6r 98r ale mowią mi ze sie sypią ze ramy pekają czy to prawda i czy silniki padają jeszcze odrazu mówie ze na kole czasem bede jeździc nie ma co ukrywac ale licze sie z tym ze moge sie wylozyc szlifa zaliczyc bo to nie jest zalezne tylko od umiejetnosci czasem nie z naszej winy są takie sytuacje to doradzcie mi w tej kwesti bede miał na moto kolo 5,5tysia na moto
''Pal gume nie Dusze"
My life is ride for fast motorbike
Yamaha FZR 600 3HE 92r
Yamaha FZR 600 3HE 92r
- bronekc6
- Świeżak
z ta kasa to troche trudno bedzie o dobre moto
chyba ze chcesz kupic cos pod stunt (np bez owiewek)
chyba ze chcesz kupic cos pod stunt (np bez owiewek)
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Ja do tych sprzętów co podałeś dołożył bym jeszcze gsxfa.
-
CeBeRek - Stały bywalec
wiecie bardzo mi sie podoba zx6r nie koniecznie musi byc w idealnym stanie gdyz teraz zima idzie a ja bede i tak go robic i przygotowywac kompletnie do sezonu bo planuje go trzymac kilka lat ale mnie ciekawi czy to prawda ze sie sypią i nie chodzi mi oto ze na kolo slabo idzie bo jak sie chce to i rometa sie postawi a i jeszcze jesli bedzie cos do 6500zł to moze kupie ale narazie to praca i dopiero potem zakup bo juz mi sie nie spieszy z kupnem bo juz zimno i zadko sie jeździ
''Pal gume nie Dusze"
Yamaha FZR 600 3HE 92r
Yamaha FZR 600 3HE 92r
- bronekc6
- Świeżak
do gum to gsx-f odpada, za ciężki przód i ogólnie za ciężki ;]
kawasaki zx6r w tym roczniku mi się nie podoba ogólnie, spytam kumpla bo on ma takie cudo jak to tam zapyla etc.
fzr 600 w tej kasie spokojnie znajdziesz, ale jakbyś tak z 8k zł uzbierał, to już takiego w kocie zajebiaszczego upatrzysz ;]
zamiast f2 to polecam f1+przeróbka na street i spokojnie na tym sobie technikę podszkolisz ;]
kawasaki zx6r w tym roczniku mi się nie podoba ogólnie, spytam kumpla bo on ma takie cudo jak to tam zapyla etc.
fzr 600 w tej kasie spokojnie znajdziesz, ale jakbyś tak z 8k zł uzbierał, to już takiego w kocie zajebiaszczego upatrzysz ;]
zamiast f2 to polecam f1+przeróbka na street i spokojnie na tym sobie technikę podszkolisz ;]
- Werladyn
- Świeżak
6,5 tys za samo moto, ale dolicz sobie koszty serwisu itp
nie ma tak latwo, ze kupisz i tyle
trzeba jeszcze jej zrobic serwis "zerowy"
nie ma tak latwo, ze kupisz i tyle
trzeba jeszcze jej zrobic serwis "zerowy"
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
o serwisie to wiem ze filtry oleje zawory gazniki swiece to na początek jeszcze oponki ja tak sie waham miedzy fzr a zx6r ale zakup planuje na listopad bo to juz bedzie zimniej ceny troche spadną to moze cos dobrego tanio wyrwe a i stawianie na kolo to nie moj priorytet wiec nie zalezy mi na tym zeby na kolo szla bo nie sprzet a technika zrobi z ciebie zawodnika wiec wszystkiego idzie sie nauczyc a ja początkowo chce normalnie pojeździc bo to bedzie moj npierwszy wiekszy motocykl ktory bede mial na codzien a ponad 100koników to jednak nie tak malo jakby sie zdawalo do tej pory bujalem sie na 34 w tzr i 21 w mz a 115 lub 100 to jednak zmiana
''Pal gume nie Dusze"
Yamaha FZR 600 3HE 92r
Yamaha FZR 600 3HE 92r
- bronekc6
- Świeżak
moto w dobrym stanie jest tyle samo warte o kazdej porze roku
wiec zbytnio nie liczylbym na okazje
wiec zbytnio nie liczylbym na okazje
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
podlaczam sie....pod watek bo szukam cos z pogranicza sporta i sportowego turystyka, rowniez jakies nakedy wchodza w gre. Cena do 8000(itak juz na wyrost), chodzi mi glownie o jakies moto typu thundercat czy poprostu sporty ktore nie sa jakos kosmicznie wyzylowane i dosyc wygodne
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat
-
Taser - Bywalec
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3