Malowanie F4 Sport, jakiego by tu pacnąć kolora? ;>
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Malowanie F4 Sport, jakiego by tu pacnąć kolora? ;>
Na nowy sezon myślę, żeby przemalować cały motocykl (w tym już chyba się nie opłaca, nie?). Zaliczył dwa dosyć ładne szlify przez poprzednią właścicielkę. Każdy element zarysowany (nawet przedni błotnik). Myślę o malowaniu. I teraz pytanie, co by najbardziej pasowało do niego (w sensie jaki kolor)? Myślę o czerwonym jak na razie, ale nie jestem pewien co lepiej wygląda. Czy np. cały czerwony jak tutaj (od razu mówię, że ja mam srebną ramę):
Czy może tak jak w palecie Hondy (oczywiście czarny kolor byłby uzyskany lakierem, a nie naklejkami):

Czy może tak jak w palecie Hondy (oczywiście czarny kolor byłby uzyskany lakierem, a nie naklejkami):

- Respev
- Świeżak
Jak dla mnie to czarny bylby odpowiedni.Pasuje do kazdego moto:) i nie tylko. Z tych dwóch wybrałbym pierwsze wyjście, zwłaszcza ze masz srebrna rame. Po co podrabiac orginalne malowanie skoro mozna zrobic cos swojego?
-
zurek100 - Świeżak
Stawialbym na widocznosc na drodze - ZOLTY
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Jak dla mnie to czarny bylby odpowiedni.Pasuje do kazdego moto:) i nie tylko.
Właśnie nie wiem czy czarny by ładnie wyglądał przy srebnej ramie :/ W tej chwili moje moto jest granatowe, i niezbyt mi się podoba. Nie lepiej coś jaskrawego? Zawsze to lepsza widoczność na drodze. Może jakoś oryginalnie, czyli delikatny pomarańcz?

- Respev
- Świeżak
Ty tak na serio z tym pytaniem? Przeciez kolor to sprawa gustu a o guscie sie nie rozmawia... Mi osobiscie sie podoba niebieska... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M911547
W takim malowaniu... mmm... piekna...
W takim malowaniu... mmm... piekna...
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
- sebekmelior
- Świeżak
Ty tak na serio z tym pytaniem? Przeciez kolor to sprawa gustu a o guscie sie nie rozmawia
Zawsze pomalować moto w coś, co podoba się ogółowi, niż zwieśniaczyć je tak, że potem będzie nawet problem z jego sprzedażą

- Respev
- Świeżak
Sądzę, że skoro masz czarną ramę i czarny komin, to nie powinieneś tego marnować jakąś pomarańcza, czy czerwienią, jako baza czarny, detale w innych kolorach.
Swoją drogą, mi się podobał jak ktoś na forum dał foty swojego sprzęta oklejonego naklejkami, nazywał się PUZZLE BIKE chyba...
viewtopic.php?t=20484&highlight=puzzle+bike
Swoją drogą, mi się podobał jak ktoś na forum dał foty swojego sprzęta oklejonego naklejkami, nazywał się PUZZLE BIKE chyba...
viewtopic.php?t=20484&highlight=puzzle+bike
-
asmodeusz - Świeżak
Wszyscy dają różne pomysły bo każdemu się podoba co innego.
http://www.cbrforum.com/upfiles/130/F9A ... AF4472.jpg
Mi siÄ™ coÅ› takiego podoba.
pzdr.
http://www.cbrforum.com/upfiles/130/F9A ... AF4472.jpg
Mi siÄ™ coÅ› takiego podoba.
pzdr.

-
pablomotors - Świeżak
Sądzę, że skoro masz czarną ramę i czarny komin, to nie powinieneś tego marnować jakąś pomarańcza, czy czerwienią, jako baza czarny, detale w innych kolorach.
To przykładowe zdjęcie. Ja mam srebną ramę i srebny komin (oryginalny, Hondowski), a nie czarny.
- Respev
- Świeżak
Respev napisał(a):Sądzę, że skoro masz czarną ramę i czarny komin, to nie powinieneś tego marnować jakąś pomarańcza, czy czerwienią, jako baza czarny, detale w innych kolorach.
To przykładowe zdjęcie. Ja mam srebną ramę i srebny komin, a nie czarny.
Sorki nie doczytałem.
Ciężko zdecydować, jak masz jakiś kombi, to dopieraj kolory do niego. Ewentualnie kasku

-
asmodeusz - Świeżak
Nie mam żadnego kombinezonu
Wszystko całkowicie czarne, łącznie ze skórą, którą będę musiał wymienić (dostałem za darmo) (spodnie - dżinsy). Chcę właśnie walnąć jakieś oryginalne malowanie jak dla tego modelu, nie chcę iść w barwy z palety Hondy w tych modelach (może być z palety, byle by był rzadko spotykany). Po prostu lubię się wyróżniać z szarego tłumu, zawsze to jakaś odmiana.

- Respev
- Świeżak
-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości