Zobacz wÄ…tek - manetka gazu
NAS Analytics TAG

manetka gazu

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

manetka gazu

Postprzez WeWonItThreeTimes » 2/9/2008, 19:38

Witam
Dzis zarejectrowalem moje FZ6, dosiadlem i zauwazylem ze mam nieduzy luz na manetce gazu. W poprzednim sprzecie tak nie mialem i przyznam szczerze ze przegapilem to na jezdzie probnej :( Troszku to uciazliwe i trzeba sobie wyrobic odruch podciagania. Ktos jeszcze tak ma w FZ? Jest opcja zeby to skorygowac?

Pozdro
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez numberuno » 2/9/2008, 23:28

Jest i na linkach przy manetce i przy przepustnicach. Przy drugiej opcji musisz podnieść bak, zdemontować airbox i tam zobaczysz śrubę regulacyjna.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez Labiss » 3/9/2008, 07:26

Mały luz musi być na manetce.

Jeżeli zlikwidujesz luz całkowicie to przy skręcaniu na skrzyżowaniu może się zdarzyć tak,że dodasz gazu nieświadomie w najmniej odpowiednim momencie.
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez WeWonItThreeTimes » 3/9/2008, 07:44

Labiss napisał(a):Mały luz musi być na manetce.

Jeżeli zlikwidujesz luz całkowicie to przy skręcaniu na skrzyżowaniu może się zdarzyć tak,że dodasz gazu nieświadomie w najmniej odpowiednim momencie.

No ale skoro w poprzednim sprzecie nie mialem, to pytanie czy korygowac moto czy siebie :?: Tam jakos dawalem rade, tu jest to troche uciazliwe, przynajmniej na poczatku tak bedzie
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez limak14 » 3/9/2008, 08:09

nie zmieniaj nic
luz musi byc i tyle
wiec musisz sie sam dostosowac, bo sprzet jest jak najbardziej odpowiednio przygotowany
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WeWonItThreeTimes » 3/9/2008, 08:10

limak14 napisał(a):nie zmieniaj nic
luz musi byc i tyle
wiec musisz sie sam dostosowac, bo sprzet jest jak najbardziej odpowiednio przygotowany

Ok,dzieki serdeczne kolego
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez dudek » 3/9/2008, 13:55

Panowie ja mam taki problem, nie wiem czy zwiazane jest to bezposrednio z manetka gazu. Gdy jezdze normalnie to wszystko jest ok ale gdy czasami chce naprawde dodac ostro gazu to jakby mial z 1s zmulenia. Moze mniej, ale nie idzie odrazu tak jak powinnien. Dodam tylko ze nie zawsze tak jest. Ten problem wystepuje w czasie jazdy na np 2 biegu ok 40 km/h nie spieszac sie, nagle dodaje i muli a potem OGIEN. Co to moze byc? motocykl zx6r 2003 b1
ucze sie ... na zx6r `03
dudek
Świeżak

Postprzez Grzybu » 4/9/2008, 07:18

Do dudek: Jeśli dzieje się tak przy dodaniu gazu z wolnych obrotów (do 2 tys.) to raczej wina niezsynchronizowanych gaźników.

Do WWITT ;) : jeśli piszesz, że masz taki luz, że w czasie jazdy trzeba podciągać manetkę to jest to za duży luz i powinieneś podciągnąć trochę linkę otwierającą przepustnice.
Poza tym temat dość banalny i odpowiedź na pytanie jaki powinien być luz i gdzie go wyregulować znajdziesz w serwisówce.
Grzybu
Bywalec

Postprzez WeWonItThreeTimes » 4/9/2008, 15:08

Grzybu napisał(a):Do dudek: Jeśli dzieje się tak przy dodaniu gazu z wolnych obrotów (do 2 tys.) to raczej wina niezsynchronizowanych gaźników.

Do WWITT ;) : jeśli piszesz, że masz taki luz, że w czasie jazdy trzeba podciągać manetkę to jest to za duży luz i powinieneś podciągnąć trochę linkę otwierającą przepustnice.
Poza tym temat dość banalny i odpowiedź na pytanie jaki powinien być luz i gdzie go wyregulować znajdziesz w serwisówce.

Ni ma,albo przynajmniej ja nie znalazlem. Ale zgadzam sie,temat banalny
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 84 gości

na górê