Regulacja moto przez nooba
• Strona 1 z 1
Regulacja moto przez nooba
Jak w tytule. Znalazłem już jak zrobić przeglądy najważniejszych układów w moto(silnik, napinanie łańcucha, czyszczenie filtrów...) ale jak przeglądam blogi to większość "smaruje linki obrotomierza, prędkościomierza, sprzęgła. Jak to się robi i czym się smaruje? Smarem grafitowym(taki koleś mi to podpowiedział)?
pozdrawiam Pasti
pozdrawiam Pasti
Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście
!

- Pasti
- Świeżak
Linki smaruje się zakładając woreczek foliowy z olejem ciasno na pancerz i obraca go, aby zawartość spłyęła w dół - wciska się to, aż nie pokaże się olej z drugej strony pancerza. Może to być też olej techniczny w sprayu - który po odparowaniu składników lotnych robi się gęściejszy i nie spływa tak szybko z linki.
Każda serwisówka jaką przeglądałem miała opis smarowania linek..
Każda serwisówka jaką przeglądałem miała opis smarowania linek..
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Grzybu napisał(a):Każda serwisówka jaką przeglądałem miała opis smarowania linek..
Lecz do mojej maszynki nie ma serwisówki, a instrukcja obsługi jest w ogóle pisana pod co innego...
Nie mniej jednak teraz wiem o co kaman. Ktoś chce coś dodać?
pozdrawiam Pasti
!

- Pasti
- Świeżak
- ciosmaciej
- Świeżak
hmm ogólnie to ja mam przykre doświadczenia ze smarowaniem linek. Bo dużo razy było tak, że po nasmarowaniu linku jechałem gdzieś polną drogą i potem ładnie do linki przylgnał piasek, wtedy to dopiero ciężko linka chodziła i potrafiła się przetrzeć. Tak że ze smarowaniem też trzeba uważać.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Mój kuzynek co za szkoły średniej dużo jeździł, dał mi taka radę: nabrać do strzykawy 30ml i wpuścić na linkę. Ten smar i tak zleci w dół linki, więc nie ma potrzeby lać tego tak, by wyszło z drugiej strony.
!

- Pasti
- Świeżak
Ja polecam olejki silikonowe.. przynajmniej w starociach się sprawdzają.. Smarem grafitowym jak ktoś nasmaruje linkę to nich da znać bo ja jakoś nie widzę możliwości żeby takim kitem smarować linki ja używałem ale do zawiasów w bramie 

-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości