Zobacz wątek - Czy tacy ludzie naprawdę żyją??
NAS Analytics TAG

Czy tacy ludzie naprawdę żyją??

O wszystkim
_________

Postprzez simonw » 23/8/2008, 11:47

mar111cin napisał(a):dlatego poważnie zastanawiam się nad wersją mieszkanie w środku lasu, troche jednak w nocy drzewa mogą przerażać :/ i że jak ktoś będzie chciał napaść, to nie będzie miał z tym problemu :/

Marcinie - nie do konca.
W R.P jest tak zabawnie ze latwiej dostac pozwolenie na bron ostra, niz gazowa. Sprawa wyglada tak, ze jesli chcesz miec gazowke (neuro-gaz) znaczy to ze bedziesz z nia chodzil po ulicy i pozwolenie ciezko jest uzyskac.
Jesli masz wieczysta dzierzawe gruntu badz grunt wlasnosciowy, na terenie POSESJI masz prawo do przechowywania broni ostrej i amunicji oraz uzycia jej. Nie mozesz poruszac sie z taka bronia - jednakze o niebo latwiej jest uzyskac zezwolenie. Bylo juz kilka takich spraw - m.in kobieta wysiala seria z pompki do wlamywacza, drugi ktory przezyl ja zaskarzyl i oczywiscie przegral (odlaczyli prad w domku kobieta czula sie niepewnie i otworzyla przez okno ogien). Tak wiec mimo iz powinna to byc bron miotajaca amunicja a nie srutem (jak pompka) by tylko ranic, mozna miec nawet shotguna badz dubeltówke (jesli zrobisz licencje mysliwska) i takze mozna ich uzyc w samoobronie.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez kagiva » 23/8/2008, 12:50

Dalej się nie roumiemy :/ romawiamy o patologi więc mówię o żulach, którzy przychodzą napici i robią burdy w domu. A czy myślisz że żul który ma rodzinę i idzie pić to jest dobry?Zamiast zająć się rodziną idzie pod sklep i wszystko przepija. Czy to nie jest patologia? Jak zarabia to chyba na rodzinę a nie na alkohol.
only god can judge me
kagiva
Świeżak

Postprzez mar111cin » 23/8/2008, 14:52

Szymon, kumpel tak mieszkał że były cztery domy wlesie z tego dwa puste. W nocy wszedł do garażu i zarobił od tyłu. Tak że czasami nie ma siły :/
A co do tego prawa to jakby mi się sąsiad gdzieś napatoczył pod domem to nic mi nie zrobią za jego zlinczowanie ?; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MICH4Ł » 23/8/2008, 21:18

nie chce zakładać nowego wątku ale niezły oszołom http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=525166
Śmierć jeździ szybko nie daj się złapać
MICH4Ł
Świeżak

Postprzez olo113 » 23/8/2008, 21:26

no nie, to jest tragedia. Biedne dziecko bogu ducha winne.
Zabiłbym gnoja, zabił!
Życie jest za krótkie żeby być małym.
yamaha R6
olo113
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Taser » 23/8/2008, 21:37

Ostatnio zaczepil mnie i moich kumpli zul i zaczol nawijac o tym jak to jezdzil na MZ-tce Trophy i ze motocykle to smierc, ale oprocz tego to wsumie spoko koles, mimo ze patologia.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...

Yamaha YZF 600 Thundercat :D
Taser
Bywalec

Postprzez masino » 24/8/2008, 01:13

Ludzie nie brońcie żuli bo prawda niektórzy dostali mocno po tyłku ale to jest ich życie i za wszelką cenę powinni je odbudować,a nie swoje problemy zamieniać na butelkę wina. Kiedyś na youtube były odcinki o ziomku który kręcił krótkie filmiki o żulach. Na samym początku sie z nich wyśmiewał i robił z nich jaja ale po pewnym czasie zaprzyjaźnij się jednym z nich i postanowił mu pomóc. Wyciągnął go z nałogu i pomógł rozpocząć nowe życie.(Nie wiem czy był to pic na wodę ale odcinki nagrywane amatorska kamerą naprawdę wyglądały na realistyczne i na początku głupie żaarty). Nawet jeżeli to była bujda to pokazała że jeżeli człowiek chce wyjść z bagna to determinacja i chęć normalnego życia wystarczy. Bo lepiej sprzątać śmietniki i ulice ale żyć normalnie niż poddać się i całe życie poświecić alkoholowi myśląc, że jakoś to będzie.

A na ludzi którzy krzywdzą lub nawet zabijają innych pod wpływem alko tym bardziej małe dzieci powinno stosować rygorystyczne kary w których to zbrodniarz by cierpiał, a nie odsiadywał w ciepłym wiezieniu "kare".To jest okropne i aż w człowieku sie gotuje ,gdy widzi w wiadomościach skatowanego noworodka. Ciężka praca na granicy wykończenia. I co tu gadać o prawach człowieka jak to wszystko jest bzdura bo gnój zabije noworodka ze szczególnym okrucieństwem i sobie przesiedzi w więzieniu bo przecież różne chore prawa zabraniają torturowania itp a pozwalaja na takie okrucieństwo.

Sory za błedy i za niezrozumiałe zdania ale było już późno jak by co to posta z edytuje z rana ;D
masino
Świeżak

Postprzez adamus67 » 24/8/2008, 10:45

www.menele.tv

Tam jest historia o dzejsonie :) oglądnijcie
lubie w cs'ie grać TERRORystami !!!
adamus67
Świeżak

Postprzez masino » 24/8/2008, 12:17

Tak historia dżejsona o niego mi chodziło od robienia sobie z niego jaj do wyciągnięcia i rozpoczęcia nowego życia.
masino
Świeżak

Postprzez Piankowy Marynarzyk » 24/8/2008, 12:29

Dzejson nie zyje chyba ?
Piankowy Marynarzyk
VIP Ścigacz.pl

Postprzez adamus67 » 24/8/2008, 14:30

O ****a niewiedziałem że dzejson już nie zyje [*]
lubie w cs'ie grać TERRORystami !!!
adamus67
Świeżak

Postprzez masino » 24/8/2008, 14:51

Nie śledziłem dalej jego losów ale prawda dopiero teraz sprawdziłem i Dżejson powrócił do nałogu i zmarł w szpitalu. Był blisko odbudowania swego życia ale mu się nie udało. Jego historia jednak może wielu alkoholikom pomóc i być przykładem, że warto zerwać z alkoholizmem.
masino
Świeżak

Postprzez kagiva » 24/8/2008, 17:23

Tylko skąd Ci alkoholicy mają się o nim dowiedzieć. Nie wejdą przecież na neta.
only god can judge me
kagiva
Świeżak

Postprzez masino » 24/8/2008, 20:25

To jest tylko dowód na to że można wyjść z dużego bagna. Inna już sprawa ,że on będąc już na nogach wybrał życie żula co doprowadziło go do śmierci.
masino
Świeżak

Postprzez kagiva » 24/8/2008, 20:28

To prawda. Wystarczy tylko ktoś mądry ktoś kto jest nam bardzo bliski i zdoła pomóc. Przyjaciele to osoby których tacy ludzie potrzebują najbardziej. Nie kolegów do kieliszka ale przyjacieli.
only god can judge me
kagiva
Świeżak

Postprzez melvin » 24/8/2008, 21:46

kagiva napisał(a): przyjacieli.

Powiedz że to żart... :shock:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez falconiforme » 25/8/2008, 07:59

kagiva napisał(a):falconiforme nie pisałem tutaj o rolnikach tylko o żulach których nie brakuje na wsiach zarówno jak i w miastach. Nie powiesz mi że na wsi nie ma żuli którzy stoją pod sklepami aby się tylko napić i pójść do domu gdzie czeka przestraszona żona razem z dziećmi i tylko myśli czy dziś dostanie czy nie. O rolnikach nie pisałem więc nie myśl że coś do takich ludzi mam.

Są tacy co często lubią się narąbać ale z nie spotkałem się z czymś takim by rodzina się bała powrotu ojca. Myślę że ludzie za dobrze się znają w małej wsi. Tam jest inna kultura życia.
Może są tacy ale ja jak żyje nie spotkałem się z czymś takim więc nie potwierdzam.
Jak już pisałem wcześniej na wsi jest pełny chill out. Jest to również najlepsze miejsce na wychowywanie dzieci.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Taser » 25/8/2008, 09:18

Czy ja wiem czy pelny chillout. Sam mieszkam na wsii coraz wiecej sie zmienia. Im wiecej ludzi nowych z miasta naplywa tym bardziej zlosliwi staja sie Ci starsi mieszkancy(nie wszyscy ale duza czesc), moze to z tego powodu, ze niektorzy "nowi" to dupki co nawet w lokalnym sklepie dziendobry nie powiedza, jednak to znaczna mniejszosc. Dochodzi jeszcze do tego fakt, ze duza czesc ludzi ktorzy mieszkaja w tych malych miejscowosciach pracuje w duzych miastach(u mnie jest to Wawa) i malo czasu spedza u siebie, ze tak powiem. Choc nie da sie uniknac tego ze poczat pantoflowa wszystko roznosi sie zaskakujaco szybkim tempie i kazdy wie co sie komu i gdzie przytrafilo. Choc juz coraz slabsze jest to zjawisko.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...

Yamaha YZF 600 Thundercat :D
Taser
Bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Hydepark