[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie
oj kol facjatę i to twoją głupią można tak potraktować .Komentatorzy napisał(a):no rzeczywiście nie ma nic o prędkości , tam napisano że uciekł a tu ... no i na koniec ta wypowiedź sugerująca
No nie jest to obiektywna relacja zgadza siÄ™
No nieładnie rozumiem, strona o motorkach trzeba trzymać ich stronę<br><hr>larsen<br>Komentatorzy napisał(a):
o właśnie a szczególnie to:
Upewnienie się czy możemy włączyć się do ruchu nic nie kosztuje, nie zabiera też dużo czasu, a na dodatek obligują nas do tego przepisy ruchu drogowego. Więc zacznijmy się do nich stosować. To może uratować komuś życie i zdrowie. Do włączania obligują przepisy ruchu drogowego a co do zakazu prędkości to nie..?
Właśnie mam przed oczyma najnowszy kodeks tutaj obydwie strony są zobligowane . Co za nieobiektywne podejście.
Bo jak przekroczyli prędkość na zakazie 40 km/h to nie ważne i istotne , ważne że im wyjechała , w zasadzie to narazie jest nieudowodnione że kobieta zawiniła , a to że motocykliście jechali dużo za szybko widzieli prawie wszyscy<br><hr>ppp<br>Komentatorzy napisał(a):widzieli takze ze to ona wyjezdzala z parkingu i chcac nie chcac znajdowala sie na podpozadkowanej i powinna ustapic pierszenstwa..... swiadek ktory mowi ze ktos jechal szybko w sadzie jest niepotrzebny to ustala biegli<br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):oj ty decydujesz kto jest potrzebny a a kto nie to to ja ci powiem że ona nie wyjeżdżała ona już była na jezdni, no a może kolega pierwszy jechał na jednym kole bo cieszył się że jest pierwszy, ( no ktoś tam napisał że miał mniejsze doświadczenie ). no w końcu wygrał z bardziej doświadczonym...ktoś kto tam pracuje widział jaki tego dnia też tak jeździli motocykliści i to by wyjaśniało że przez to ją nie zobaczył ten pierwszy motocyklista..? Dlaczego ty wierzysz umiejętnością kolegów którzy mają dużo krócej , prawo jazdy jeden z nich na motocykl podobno miał rok. Kobieta ma prawko 21 i same zniżki za bezszkodową jazdę , chyba o czymś to świadczy , to wy jej chcecie wmówić winę. Na pewno sąd to też weźmie pod uwagę. Ona z takim doświadczenie zawaliła a oni tacy wspaniali . Już widać na pierwszy rzut oka że jesteś ukierunkowany i żadna argumentacja do ciebie nie trafia.
Co ty widziałeś to że ona im wyjechała bo policjant na miejscu jak zobaczył cofnięto auto miał dużo wątpliwości. To wszystko jest do sprawdzenia zapewniam cie<br><hr>ppp<br>Komentatorzy napisał(a):jakby jechal na 1 kole to by nie mial takich obrazen tak jak to zrobil drugi...nie rozumiem waszego podejscia do wlaczania sie do ruchu auto ktore stoi bokiem na pasie w przeciwna strone dopiero wlacza sie do ruchu a nie juz jest!!!!!! po za tym przestancie pisac dyrdymaly ze oni sie scigali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezdza razem duzo czasu i nie rok jak tam ktos napisal tylko wiecej, mieli duzo okazji zeby sprawdzic swoje maszyny....poprostu jechali razem jak ktos pomysli to jechanie 2 moto w jednej lini jest karane mandatem i nie bezpieczne....z doswiadczenia moge powiedziec ze pewnie sad w leg bedzie bardziej przychylny tej kobiecie po presluchaniu gapiow ktorzy powiedza ze jechali z ponaddzwiekowa predkoscia i ze ona ich nie mogla zaobaczyc standard gadka, dawcy i wogole ze na tych motorach to same debile jezdza, jakbym nie znal ludzi i policji legionowskiej ...pozniej bedzie odwolanie do wawy i sie okaze. narazie najwazniejsze jest to zeby poszkodowany wyszedl z tego i wrocil do swojej rodziny... <br><hr>kol<br>
Komentatorzy napisał(a):kol nie podskakuj , ta Pani powinna ich jeszcze pozwać do sądy za straty moralne, z kołtunami trzeba walczyć. (jeśli była ubezpieczona w Autocasco ubezpieczenie tego nie odpuści)
<br><hr>fancy<br>Komentatorzy napisał(a):posluchaj gamoniu jezeli masz ochote to sie umowimy w leg i co to wytlumacze w inny sposob i nie bedziesz tu pisal o jakims podskakiwaniu. facjata ci sie przestawi pare razy i moze zrozumiesz ze nikogo sie nie obraza... jezeli masz swoje zdanie to ja ci na sile nie wpieram mojego takze nie pozwole sobie zebys mnie obrazal!!!!!<br><hr>kol<br>
jesteś cieniutki wiem to... z kolegami to ty jesteś mądry ale sam cieniuteńki<br><hr>sensei
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wlasnie widze co wiesz...i nie pajacuj bo sie kiedys mocno rozczarujesz... zwaz na slowa<br><hr>kolKomentatorzy napisał(a):no rzeczywiście nie ma nic o prędkości , tam napisano że uciekł a tu ... no i na koniec ta wypowiedź sugerująca
No nieładnie rozumiem, strona o motorkach trzeba trzymać ich stronę<br><hr>larsen<br>Komentatorzy napisał(a):
Upewnienie się czy możemy włączyć się do ruchu nic nie kosztuje, nie zabiera też dużo czasu, a na dodatek obligują nas do tego przepisy ruchu drogowego. Więc zacznijmy się do nich stosować. To może uratować komuś życie i zdrowie. Do włączania obligują przepisy ruchu drogowego a co do zakazu prędkości to nie..?
Właśnie mam przed oczyma najnowszy kodeks tutaj obydwie strony są zobligowane . Co za nieobiektywne podejście.
Bo jak przekroczyli prędkość na zakazie 40 km/h to nie ważne i istotne , ważne że im wyjechała , w zasadzie to narazie jest nieudowodnione że kobieta zawiniła , a to że motocykliście jechali dużo za szybko widzieli prawie wszyscy<br><hr>ppp<br>Komentatorzy napisał(a):widzieli takze ze to ona wyjezdzala z parkingu i chcac nie chcac znajdowala sie na podpozadkowanej i powinna ustapic pierszenstwa..... swiadek ktory mowi ze ktos jechal szybko w sadzie jest niepotrzebny to ustala biegli<br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):oj ty decydujesz kto jest potrzebny a a kto nie to to ja ci powiem że ona nie wyjeżdżała ona już była na jezdni, no a może kolega pierwszy jechał na jednym kole bo cieszył się że jest pierwszy, ( no ktoś tam napisał że miał mniejsze doświadczenie ). no w końcu wygrał z bardziej doświadczonym...ktoś kto tam pracuje widział jaki tego dnia też tak jeździli motocykliści i to by wyjaśniało że przez to ją nie zobaczył ten pierwszy motocyklista..? Dlaczego ty wierzysz umiejętnością kolegów którzy mają dużo krócej , prawo jazdy jeden z nich na motocykl podobno miał rok. Kobieta ma prawko 21 i same zniżki za bezszkodową jazdę , chyba o czymś to świadczy , to wy jej chcecie wmówić winę. Na pewno sąd to też weźmie pod uwagę. Ona z takim doświadczenie zawaliła a oni tacy wspaniali . Już widać na pierwszy rzut oka że jesteś ukierunkowany i żadna argumentacja do ciebie nie trafia.
Co ty widziałeś to że ona im wyjechała bo policjant na miejscu jak zobaczył cofnięto auto miał dużo wątpliwości. To wszystko jest do sprawdzenia zapewniam cie<br><hr>ppp<br>Komentatorzy napisał(a):jakby jechal na 1 kole to by nie mial takich obrazen tak jak to zrobil drugi...nie rozumiem waszego podejscia do wlaczania sie do ruchu auto ktore stoi bokiem na pasie w przeciwna strone dopiero wlacza sie do ruchu a nie juz jest!!!!!! po za tym przestancie pisac dyrdymaly ze oni sie scigali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezdza razem duzo czasu i nie rok jak tam ktos napisal tylko wiecej, mieli duzo okazji zeby sprawdzic swoje maszyny....poprostu jechali razem jak ktos pomysli to jechanie 2 moto w jednej lini jest karane mandatem i nie bezpieczne....z doswiadczenia moge powiedziec ze pewnie sad w leg bedzie bardziej przychylny tej kobiecie po presluchaniu gapiow ktorzy powiedza ze jechali z ponaddzwiekowa predkoscia i ze ona ich nie mogla zaobaczyc standard gadka, dawcy i wogole ze na tych motorach to same debile jezdza, jakbym nie znal ludzi i policji legionowskiej ...pozniej bedzie odwolanie do wawy i sie okaze. narazie najwazniejsze jest to zeby poszkodowany wyszedl z tego i wrocil do swojej rodziny... <br><hr>kol<br>
Komentatorzy napisał(a):kol nie podskakuj , ta Pani powinna ich jeszcze pozwać do sądy za straty moralne, z kołtunami trzeba walczyć. (jeśli była ubezpieczona w Autocasco ubezpieczenie tego nie odpuści)
<br><hr>fancy<br>Komentatorzy napisał(a):posluchaj gamoniu jezeli masz ochote to sie umowimy w leg i co to wytlumacze w inny sposob i nie bedziesz tu pisal o jakims podskakiwaniu. facjata ci sie przestawi pare razy i moze zrozumiesz ze nikogo sie nie obraza... jezeli masz swoje zdanie to ja ci na sile nie wpieram mojego takze nie pozwole sobie zebys mnie obrazal!!!!!<br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):oj kol facjatę i to twoją głupią można tak potraktować .
jesteś cieniutki wiem to... z kolegami to ty jesteś mądry ale sam cieniuteńki<br><hr>sensei<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kol daj spokój bo się tylko ośmieszasz <br><hr>agKomentatorzy napisał(a):no rzeczywiście nie ma nic o prędkości , tam napisano że uciekł a tu ... no i na koniec ta wypowiedź sugerująca
<br><hr>fancy<br>Komentatorzy napisał(a):posluchaj gamoniu jezeli masz ochote to sie umowimy w leg i co to wytlumacze w inny sposob i nie bedziesz tu pisal o jakims podskakiwaniu. facjata ci sie przestawi pare razy i moze zrozumiesz ze nikogo sie nie obraza... jezeli masz swoje zdanie to ja ci na sile nie wpieram mojego takze nie pozwole sobie zebys mnie obrazal!!!!!<br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):oj kol facjatę i to twoją głupią można tak potraktować .
jesteś cieniutki wiem to... z kolegami to ty jesteś mądry ale sam cieniuteńki<br><hr>sensei<br>Komentatorzy napisał(a):wlasnie widze co wiesz...i nie pajacuj bo sie kiedys mocno rozczarujesz... zwaz na slowa<br><hr>kol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja ci powiem baranie że wina jest tylko po stronie motocyklistów rusz trochę tą swoją mózgownicą to niby jak auto miało być uderzone jak stało do osi pod kątem 45 stopni , to niby gdzie miało być uderzone w tył...? a co do winy jesteś najmniej tutaj kompetentny do orzekania bo jesteś jednym z nich <br><hr>prawowiczkaKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Masz rację . W pełni popieram ja też tam mieszkam i widzę co się dzieje. Jak ktoś nie ma wyobraźni i poszanowania dla życia swojego i innych to tak to się właśnie kończy<br><hr>babyKomentatorzy napisał(a):Ludzie, przestańcie się obrażać i wymyślać bzdury że jechali 200km/h albo jeszcze większe, że 60 km/h. bo w to to nikt nie uwieży. Są świadkowie wypadku, są zabezpieczone dowody.Sprawca sam się wyłoni z tych danych. Mieszkam w tym mieście i często mam okazję obserweować jak się wiara ściga na jednośladach i nie jeżdzą 50km/h. To co się tam obserwuje jest niebezpieczne na zabezpieczonym torze, a na ulicy publicznej gdzie nikt się niespodziewa nadjerzdzającego pocisku no bo skąd? Nie jest przecież na torze wyścigowym. wyczyny takie są świadomym igraniem ze śmiercią i tylko chory lub niespełna rozumu nie ma takiej świadomości. Z całym szacunkiem dla ofiar tej tragedii, bo nie był to wypadek to się nie mieści w skali wypadku. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
P.S.
Ludzie więcej rozwagi, nie jesteśmy sami na drodze.<br><hr>Obiektywnie<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i mowia ze to ja jestem wulgarny, nie bede ci slal k. bo to nie ma sensu....osmieszacie to sie wy piszac w kolo to samo...<br><hr>kolKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):a ja ci powiem baranie że wina jest tylko po stronie motocyklistów rusz trochę tą swoją mózgownicą to niby jak auto miało być uderzone jak stało do osi pod kątem 45 stopni , to niby gdzie miało być uderzone w tył...? a co do winy jesteś najmniej tutaj kompetentny do orzekania bo jesteś jednym z nich <br><hr>prawowiczka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ty nie wypisujesz ciągle to samo że to ona winna itd. nie poparte żadnymi dowodami, ba wypisujesz nawet że prędkość tutaj to nie najważniejsza rzecz, zobaczysz jednak że najważniejsza. Kol k... to jest wulgaryzm natomiast stwierdzenie "baran" może być co najwyżej obraźliwe choć sam go nadużywasz bardzo często. To tak gwoli wytłumaczenia <br><hr>pipiKomentatorzy napisał(a):Jezeli ktos ma watpliwosci ze winna jest po stronie kierowcy auta to jest nie spelna rozumu...zobacz "baranie" ze auto jest udezone w bok to jak mogla juz sie wlaczyc do ruchu!!!!!! zycze powrotu do zdrowia motocyklista........... <br><hr>kol<br>Komentatorzy napisał(a):a ja ci powiem baranie że wina jest tylko po stronie motocyklistów rusz trochę tą swoją mózgownicą to niby jak auto miało być uderzone jak stało do osi pod kątem 45 stopni , to niby gdzie miało być uderzone w tył...? a co do winy jesteś najmniej tutaj kompetentny do orzekania bo jesteś jednym z nich <br><hr>prawowiczka<br>Komentatorzy napisał(a):i mowia ze to ja jestem wulgarny, nie bede ci slal k. bo to nie ma sensu....osmieszacie to sie wy piszac w kolo to samo...<br><hr>kol<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem krótko . Kobieta na 100 % jest niewinna tego wypadku . Pomyśl jeden z drugim - pisze te słowa to buńczucznych kolegów tych motocyklistów. Jak by ona im nagle wyjechała to po pierwsze auto po uderzeniu byłoby zupełnie gdzie indziej , miało by przesunięty przód w prawo i po drugie nie trafiło by z powrotem na parking, a ułożenie auta i skręcenie kół świadczy o tym że auto stało już na jezdni ( jak ktoś czeka przepuszczając kogoś ma wciśnięte sprzęgło i lekko pedał hamulca) i to właśnie tłumaczy dlaczego samochód znalazł się z powrotem na parkingu. I przestańcie wypisywać głupoty że ona im wyjechała nagle, każdy biegły stwierdzi że ona już musiała być na jezdni i nie była w ruchu czyli czekała.
To oni na niÄ… wpadli i wszystko.<br><hr>szkody komunikacyjne
To oni na niÄ… wpadli i wszystko.<br><hr>szkody komunikacyjne
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ty również nie jesteś winny, że bozia ci rozumku nie dała <br><hr>jasny gwintKomentatorzy napisał(a):Powiem krótko . Kobieta na 100 % jest niewinna tego wypadku . Pomyśl jeden z drugim - pisze te słowa to buńczucznych kolegów tych motocyklistów. Jak by ona im nagle wyjechała to po pierwsze auto po uderzeniu byłoby zupełnie gdzie indziej , miało by przesunięty przód w prawo i po drugie nie trafiło by z powrotem na parking, a ułożenie auta i skręcenie kół świadczy o tym że auto stało już na jezdni ( jak ktoś czeka przepuszczając kogoś ma wciśnięte sprzęgło i lekko pedał hamulca) i to właśnie tłumaczy dlaczego samochód znalazł się z powrotem na parkingu. I przestańcie wypisywać głupoty że ona im wyjechała nagle, każdy biegły stwierdzi że ona już musiała być na jezdni i nie była w ruchu czyli czekała.
To oni na niÄ… wpadli i wszystko.<br><hr>szkody komunikacyjne<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na pewno dała dużo ..dużo więcej niz tobie<br><hr>sz.kKomentatorzy napisał(a):Powiem krótko . Kobieta na 100 % jest niewinna tego wypadku . Pomyśl jeden z drugim - pisze te słowa to buńczucznych kolegów tych motocyklistów. Jak by ona im nagle wyjechała to po pierwsze auto po uderzeniu byłoby zupełnie gdzie indziej , miało by przesunięty przód w prawo i po drugie nie trafiło by z powrotem na parking, a ułożenie auta i skręcenie kół świadczy o tym że auto stało już na jezdni ( jak ktoś czeka przepuszczając kogoś ma wciśnięte sprzęgło i lekko pedał hamulca) i to właśnie tłumaczy dlaczego samochód znalazł się z powrotem na parkingu. I przestańcie wypisywać głupoty że ona im wyjechała nagle, każdy biegły stwierdzi że ona już musiała być na jezdni i nie była w ruchu czyli czekała.
To oni na nią wpadli i wszystko.<br><hr>szkody komunikacyjne<br>Komentatorzy napisał(a):Ty również nie jesteś winny, że bozia ci rozumku nie dała <br><hr>jasny gwint<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jedno jest pewne jechali za szybko i już. Każdy kto gada bzdury, że mogła ich zobaczyć niech się dobrze zastanowi. Wszyscy wiemy jak kiepsko nas widzą na drodze inni użytkownicy. Kiedyś ruszałem z pod domu dosłownie 25 km/h, babka patrzyła długo i namiętnie na drogę raz w lewo raz w prawo i nie zobaczyła mnie choć świeciłem się jak żarówka. Ruszyła wprost pod moje koła. Spokojnie wyhamowałem.
Ten wypadek powinien nam dać kolejny raz do myślenia. Ale również z innego powodu. Zobaczcie kiedy postawili słupki na chodnikach obok BC żeby nie parkować. DOPIERO PO WYPADKU !
Zawsze jak tam wyjeżdżałem krew mnie zalewała, bo wszyscy parkowali na chodniku i nic nie było widać na drodze.
Osobiście w dniu wypadku spisałbym jeszcze numery tych co zaparkowali na chodniku ograniczając dobrą widoczność.
Z drugiej strony nie można tak śmigać na motorze jak się ma prawko drugi sezon. Brak doświadczenia skutkuje. W Legionowie i okolicach jest bardzo dużo motocyklistów. Duża część z nich jeździ na serio i dbają o bezpieczeństwo własne i innych użytkowników. Pozostali myślą że ulica to GP.
Pozdr
Sh
Ten wypadek powinien nam dać kolejny raz do myślenia. Ale również z innego powodu. Zobaczcie kiedy postawili słupki na chodnikach obok BC żeby nie parkować. DOPIERO PO WYPADKU !
Zawsze jak tam wyjeżdżałem krew mnie zalewała, bo wszyscy parkowali na chodniku i nic nie było widać na drodze.
Osobiście w dniu wypadku spisałbym jeszcze numery tych co zaparkowali na chodniku ograniczając dobrą widoczność.
Z drugiej strony nie można tak śmigać na motorze jak się ma prawko drugi sezon. Brak doświadczenia skutkuje. W Legionowie i okolicach jest bardzo dużo motocyklistów. Duża część z nich jeździ na serio i dbają o bezpieczeństwo własne i innych użytkowników. Pozostali myślą że ulica to GP.
Pozdr
Sh
-
Shaft - Świeżak
Jedną z wielu dziewczyn Radka. Biedna naiwna i głupia. Ha Ha.<br><hr>Mr. XKomentatorzy napisał(a):Ludzie jestem dziewczyna Radka a zarazem lekarzem- przestańcie już pisać te bzdury i jesli chcecie pomóc to pomódlcie sie o jego zdrowie i życie. Bliscy Radka mają już dość tej całej sytuacji- czują sie zaszczuci ciągłymi komentarzami tej sytuacji. Radkowi i jego bliskim potrzebne jest teraz wsparcie duchowe i spokój . <br><hr>agnieszka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości