2 bieg
• Strona 1 z 1
2 bieg
powiedzcie mi koledzy co to moze byc do bani cos z drugim biegiem jest nie tak reszta biegów dziala bez zarzutów, jak powoli przyspieszam na na 2 to jest wszystko ok zato jak mu odkrece to wskakuje lluz.mial juz ktos z was taki problem?? co go moze bolec?
- pluto2202
- Świeżak
pluto tak jak juz Ci wczesniej pisalem w poprzednim temacie byc moze 2 sie skonczyla, u mnie bylo to samo najpierw 2 okey, potem wyskakiwala i z dnia na dzien zgrzyt jak nie wiem i czules jak sie obraca skrzynia a moto nie idzie, w serwisie mi powiedzieli ze poki co mozna jedzic ale nie uzywac 2 i ja oszczedzac.
Koszt naprawy 1000 pln tzn regeneracja skrzyni ok 200 i robocizna ok 800pln oczywiscie nie w serwisie bo tam zgola bardziej.
Pozdro
Koszt naprawy 1000 pln tzn regeneracja skrzyni ok 200 i robocizna ok 800pln oczywiscie nie w serwisie bo tam zgola bardziej.
Pozdro
- malyzck
- Bywalec
tak myślałem że Yamaha. Cóż operacja naprawy skrzyni niestety niesie za sobą wyjęcie silnika z ramy co jest kosztownym procesem same części co tak od 800 do 1500 zł mówię oczywiście o oryginałach. jeśli dobrze zrozumiałem to wyskakuje ci bieg... zaś wchodzi dobrze bez zgrzytów itd... jesli tylko wyskuje Ci bieg to masz wyrobiony pamiętnik pisałem to na forum już 100 razy to taki wąłem z rowkami który trzyma bieg jak masz wyrobiony to wypada..... pamiętnik kosztuje około 500-600 zł + robocizna czyli z 1500.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
YZF R1 - Moderator
Hej Pluto brat mial Fazera 600 z 98 roku i mial to samo i jezdzil oszczedzajac 2 i po jakis miesiacu moze 2 wyskoczyla mu dwojka i to na dobre....HEHE....tzn wskoczyl mu luz i tak zostalo ani w gore ani w doł wiec jak masz takie objawy to lepiej jedz tylko do serwisu lub sam wymien skrzynie jak umiesz a tak to lepiej w ogole nie smigaj bo brat jezdzil i potem musial kupic nowy silnik bo robocizna z gratami tyle samo kosztowala co silnik od fazera z 2000 roku czyli ok 2500 tys zl jakis rok temu....wiec jak masz te objawy krotko to moze i szkody sa mniejsze ale robocizna kosztuje tyle samo bo silnik trzeba i tak zdjac
...wspolczuje i pozdrawiam

-
luk841 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości