Problem z doborem opony
• Strona 1 z 1
Problem z doborem opony
Witam wszystkich Riderów!!!!!!!mam problem jest początkujący i w cbr opona mi się spaliła:-)znaczy się ja troszkę pomogłem jej:-)opłaca się kupować używki czy lepiej nówkę, jakie rodzaje opon są do jazdy normalnej do palenia do jazdy na gumie,czy z widocznym płótnem na bieżniku mozna jeszcze jeżdzić?????no i jakie są ceny nówek i używek?????????
- stunter18
- Świeżak
do spalenia pod gimnazjum bierz jak najszersza i jak najstarsza
A do jazdy TYLKO nowki, bo od stanu i jakosci opony zalezy bardzo wiele. Co do cen to www.Allegro.pl

A do jazdy TYLKO nowki, bo od stanu i jakosci opony zalezy bardzo wiele. Co do cen to www.Allegro.pl
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
nie masz się ogólnie czym przejmować bo słyszałem że w CBRze można jeździć na felgach i robić na nich cuda wianki. Niektórzy Węgrzy jeżdżący MZtą robią to w ogóle bez przedniego zawieszenia
. Tak więc same oszczędności.
PS. płótno nie jest przyczepne na suchym asfalcie, ale jak tylko spadnie trochę deszczu to trzyma jak przyklejone.

PS. płótno nie jest przyczepne na suchym asfalcie, ale jak tylko spadnie trochę deszczu to trzyma jak przyklejone.
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
kolego jesli juz Ci sie pokazalo plotno to tylko spokojnie jedz do wulkanizacji!!!!! ja osobscie wstawiam w dobrym stanie uzywki ok 40-50% bierznika (bez pekniec itp) i w zaprzyjaznionym serwisie place ok 150zl wiec nie wiem czy lepiej dac ok 600zlczy 150-200zl
ps
pewnie mnie tu zaraz zmocza jak psa ale nie czuje roznicy miedzy nowka a uzywka.... oczywiscie guma ma ok roku a nie jakies 4letnie.....
ps
pewnie mnie tu zaraz zmocza jak psa ale nie czuje roznicy miedzy nowka a uzywka.... oczywiscie guma ma ok roku a nie jakies 4letnie.....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Nie kazdy ma siano na dobre opony nowki. Mozna sobie sprowadzic w wielu salonach z ogumieniem oponki dobrej firmy, mlodego wieku i sporo taniej niz funkiel nie smigane. Ja osobiscie jestem za kupnem nowych oponek, ale nietrudno jest mi sie postawic w sytuacji, gdzie dotychczasowa guma nie nadaje sie do uzytku a na nowa trzebaby zbierac ze 3 miesiace. Tak wiec jesli nie ma innego wyboru, to sprowadzic - np. Pirelli Diablo Corsa, swietne gumy, teraz pewnie tanio uzywke mozna dorwac.
Ale wazna kwestia jest dokladne sprawdzenie daty produkcji gum - jesli lezaly ze 3 lata w magazynie to nie ma co kupowac. Niepracujaca guma sie starzeje i traci swoje wlasciwosci jezdne. Jesli decydujesz sie na smigane laki to musisz byc uwazny i nie wtopic siana w szmelc.
Ale wazna kwestia jest dokladne sprawdzenie daty produkcji gum - jesli lezaly ze 3 lata w magazynie to nie ma co kupowac. Niepracujaca guma sie starzeje i traci swoje wlasciwosci jezdne. Jesli decydujesz sie na smigane laki to musisz byc uwazny i nie wtopic siana w szmelc.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Co do opon lezakowanych to tez sa roznice. Przedewszystkim trzeba wiedzeic w jakich warunkach, w jakim oswietleniu ( najlepiej pomieszczenie bez okien ) i najwazniejsze w jakich temperaturach. U pana Jozka w garazu gdzie slonce wali na czarno pomalowany dach a w pomieszczeniu 40 st. C to sorry ale pomylka. W renomowanych firmach sa specjalne watunki + gaz. tylko gdzie takie w PL sa ?
Wiadomo, ze jak sie nie ma kasy, to sie kupuje co jest niestety - szkoda.
Hugo 2003 jezdziles juz wogole na nowkach ? Jezeli nie to uzbieraj i kup a pozniej napisz jaka jest roznica.
Do reszta uzytkownikow to chcialbym sie spytac jak myslicie skad biora sie te rewelacyjne uzywki ktore sa jak to niektorzy mowia takie rewelacyjne ?

Wiadomo, ze jak sie nie ma kasy, to sie kupuje co jest niestety - szkoda.
Hugo 2003 jezdziles juz wogole na nowkach ? Jezeli nie to uzbieraj i kup a pozniej napisz jaka jest roznica.
Do reszta uzytkownikow to chcialbym sie spytac jak myslicie skad biora sie te rewelacyjne uzywki ktore sa jak to niektorzy mowia takie rewelacyjne ?

- andy7
- Moderator
ja kupiłem używke raz, pierwszy i ostatni raz takiego gówna sie nie spodziewałem że gościu mi przyśle. naszczęście mam ten luksus że z oponkami nie mam problemu i za nówke zapłaciłem 4 stówki a jak patrzyłem ładna używka kosztuje średnio 250-350 więc nie ma sie nad czym zastanawiać
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości