Zobacz wÄ…tek - Problem z doborem opony
NAS Analytics TAG

Problem z doborem opony

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Problem z doborem opony

Postprzez stunter18 » 18/8/2008, 18:07

Witam wszystkich Riderów!!!!!!!mam problem jest początkujący i w cbr opona mi się spaliła:-)znaczy się ja troszkę pomogłem jej:-)opłaca się kupować używki czy lepiej nówkę, jakie rodzaje opon są do jazdy normalnej do palenia do jazdy na gumie,czy z widocznym płótnem na bieżniku mozna jeszcze jeżdzić?????no i jakie są ceny nówek i używek?????????
stunter18
Świeżak

Postprzez MadboY » 18/8/2008, 18:59

do spalenia pod gimnazjum bierz jak najszersza i jak najstarsza :lol:

A do jazdy TYLKO nowki, bo od stanu i jakosci opony zalezy bardzo wiele. Co do cen to www.Allegro.pl
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Mauy OCX » 18/8/2008, 19:46

nie masz się ogólnie czym przejmować bo słyszałem że w CBRze można jeździć na felgach i robić na nich cuda wianki. Niektórzy Węgrzy jeżdżący MZtą robią to w ogóle bez przedniego zawieszenia :). Tak więc same oszczędności.
PS. płótno nie jest przyczepne na suchym asfalcie, ale jak tylko spadnie trochę deszczu to trzyma jak przyklejone.
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
Mauy OCX
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 18/8/2008, 19:57

kolego jesli juz Ci sie pokazalo plotno to tylko spokojnie jedz do wulkanizacji!!!!! ja osobscie wstawiam w dobrym stanie uzywki ok 40-50% bierznika (bez pekniec itp) i w zaprzyjaznionym serwisie place ok 150zl wiec nie wiem czy lepiej dac ok 600zlczy 150-200zl

ps
pewnie mnie tu zaraz zmocza jak psa ale nie czuje roznicy miedzy nowka a uzywka.... oczywiscie guma ma ok roku a nie jakies 4letnie.....
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez stunter18 » 18/8/2008, 20:07

hugo 2003 to powiedz jeszcze gdzie mozna kupićużywkiw dobrym stanie??????????NIe jestemjakimśspecemale wydaje mi się że jak jest dobry bieżnik to można na używce jeżdzić!!!!!!!!
stunter18
Świeżak

Postprzez CalibraHunter » 18/8/2008, 20:36

Nie kazdy ma siano na dobre opony nowki. Mozna sobie sprowadzic w wielu salonach z ogumieniem oponki dobrej firmy, mlodego wieku i sporo taniej niz funkiel nie smigane. Ja osobiscie jestem za kupnem nowych oponek, ale nietrudno jest mi sie postawic w sytuacji, gdzie dotychczasowa guma nie nadaje sie do uzytku a na nowa trzebaby zbierac ze 3 miesiace. Tak wiec jesli nie ma innego wyboru, to sprowadzic - np. Pirelli Diablo Corsa, swietne gumy, teraz pewnie tanio uzywke mozna dorwac.

Ale wazna kwestia jest dokladne sprawdzenie daty produkcji gum - jesli lezaly ze 3 lata w magazynie to nie ma co kupowac. Niepracujaca guma sie starzeje i traci swoje wlasciwosci jezdne. Jesli decydujesz sie na smigane laki to musisz byc uwazny i nie wtopic siana w szmelc.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
CalibraHunter
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez andy7 » 19/8/2008, 17:14

Co do opon lezakowanych to tez sa roznice. Przedewszystkim trzeba wiedzeic w jakich warunkach, w jakim oswietleniu ( najlepiej pomieszczenie bez okien ) i najwazniejsze w jakich temperaturach. U pana Jozka w garazu gdzie slonce wali na czarno pomalowany dach a w pomieszczeniu 40 st. C to sorry ale pomylka. W renomowanych firmach sa specjalne watunki + gaz. tylko gdzie takie w PL sa ?

Wiadomo, ze jak sie nie ma kasy, to sie kupuje co jest niestety - szkoda.

Hugo 2003 jezdziles juz wogole na nowkach ? Jezeli nie to uzbieraj i kup a pozniej napisz jaka jest roznica.

Do reszta uzytkownikow to chcialbym sie spytac jak myslicie skad biora sie te rewelacyjne uzywki ktore sa jak to niektorzy mowia takie rewelacyjne ?

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez kosta » 20/8/2008, 14:13

ja kupiłem używke raz, pierwszy i ostatni raz takiego gówna sie nie spodziewałem że gościu mi przyśle. naszczęście mam ten luksus że z oponkami nie mam problemu i za nówke zapłaciłem 4 stówki a jak patrzyłem ładna używka kosztuje średnio 250-350 więc nie ma sie nad czym zastanawiać
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 20/8/2008, 15:11

kosta jak masz takie chody z gumami to załatw mi Piloty 190 i 120 do R1 po taniości....
YZF R1
Moderator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê