synchronizacja gazników, JESTEM w stanie SAM to ZROBIC?????
• Strona 1 z 1
synchronizacja gazników, JESTEM w stanie SAM to ZROBIC?????
witam, mam yamahe fzr 600 model 3HE z roku 1994, musiał bym zsynchronizowac i wyczyscic gazniki. jestem w stanie samemu to zrobic jak tak to opiszcze jak
- piniooo17
- Świeżak
druga zaś sprawa to jakość samych wakumetrów, często tanie wakumetry zegarowe mocno przekłamują, mechanik posiada z reguły elektronicznego Sagema które są bardziej dokładne, poza tym regulacja gaźników w silniku R4 to nie jest wcale droga impreza, powiedzmy w okolicach 60-70 złotych.
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
Mauy OCX napisał(a):druga zaś sprawa to jakość samych wakumetrów, często tanie wakumetry zegarowe mocno przekłamują, mechanik posiada z reguły elektronicznego Sagema które są bardziej dokładne, poza tym regulacja gaźników w silniku R4 to nie jest wcale droga impreza, powiedzmy w okolicach 60-70 złotych.
W zasadzie to do synchronizacji nie potrzeba jakiegoś superdokładnego sprzętu, bo nawet jak wakuometry przekłamują to nie ma to znaczenia, bo nie interesuje nas wartość podciśnienia w gaźnikach, a jedynie to żeby były one takie same. Co nie zmienia faktu, że nawet badziewne wakuometry troche kosztują i jeśli ktoś robi to tylko dla siebie to chyba jednak lepiej iść do mechanika - wyjdzie dużo taniej.
- Grega
- Świeżak
wakuomertry to juz pol biedy.... ale jak juz rozkrecisz gazniki na czesci pierwsze to potem musisz wiedziec jak ustawic ( chociaz tak na oko) mieszanke...... wiec albo masz zaprzyjaznionych serwisantow albo jakies google lub dobre forum...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Rozkręcić, przeczyścić i przedmuchać sprężonym powietrzem powinieneś dać radę. Jeśli gaźnik jest w miarę czysty wystarczy ekstrakcyjna, jeśli ma dużo osadów, najlepiej skorzystać z myjki ultradźwiękowej - to wiąże się z rozkręceniem całej baterii - później trzeba to poskładać do kupy.
Ustawienia mieszanki przeczytasz z serwisówki a z wakuometrami powinieneś sobie poradzić. Opis czynności znajdziesz na google
Ustawienia mieszanki przeczytasz z serwisówki a z wakuometrami powinieneś sobie poradzić. Opis czynności znajdziesz na google
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
za wyczyszczenie gaźników to na pewno tyle cię skasują, trzeba wytargać całą baterie gaźników, ale zadzwoń do Grzegorza z Opola (GMK-Extreme) numer podeślę ci na priva.
---=== Real Road Racing Fan ===---
-
Mauy OCX - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości