Zobacz wÄ…tek - Problem z rozruszniekiem:(
NAS Analytics TAG

Problem z rozruszniekiem:(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z rozruszniekiem:(

Postprzez Maniak1989rr » 18/8/2008, 18:17

Witam dzis jade moja kawą stoje na swiatlach a tu nagle odglos jakby turbiny.zjechalem na bok wylaczylem silnik odpalam ponownie i znowu wkreca sie dziwny dziek jakby dzialala turbina.Niedaleko byl zaklad samochodowy wiec zapytalem goscia co to za dzwiek i powiedzial ze chyba rozrusznik sie nie wyłącza i caly czas kreci więc mialem w domu drugi i zmienilem(czy przekaznik bo mechanik motocyklowy powiedzial jak dzwonilem ze to jest chyba porzekaznik) i nadal niestety to samo.Odkrecilem mise od lewej strony i tam widze zebatki i kolo zamachowe i chyba wszystko dobrze jest wiec nie wiem co teraz?? :( Iść do mechanika motocyklowego(niestety u mnie w mieście nie ma dobrego,czy raczej do napraw rozrusznikow i alternatorow??Bo moze to alternator??
Maniak1989rr
Świeżak

Postprzez Mauy OCX » 18/8/2008, 19:33

możliwe że trzyma sprzęgło rozrusznika, nie wiem czy jesteś w stanie wyczuć czy sprzęgło dalej się kręci mimo rozłączenia prądu, sprawdź czy dźwięk ustanie po odłączeniu przewodu prądowego z rozrusznika, sprawdź może czy rozrusznik nie podaje jakiegoś małego napięcia (nowe rozruszniki mogą nie podawać) jak tak to znaczy że się kręci wraz z silnikiem (oprócz tego że cholernie się grzeje) To wszystko raczej półśrodki, najlepiej zdjąć pokrywę i wziąć sprzęgło do łapek.
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
Mauy OCX
Świeżak

Postprzez Maniak1989rr » 18/8/2008, 19:36

Hmmm to znaczy gdzie te sprzegło sie znajduje w lewym deklu??Jutro sprawdze jak odlacze ten kabelek tak jak mowisz jak to nie pomoze to wstawie do mechanikow ale watpie by mieli wolny temrin a pozatym to jeszcze popaprance wiec kasy wyciagna ile sie da a zrobia byle co.Dzieki za zaangazowanie.Pozdrawiam
Maniak1989rr
Świeżak

Postprzez Maniak1989rr » 20/8/2008, 16:02

Oddalem dzis motor do mechanika i sprawa jest nastepujaca.Musze wymienic spzreglo rozrusznika.Gdyby ktos mial taki przypadek jak ja to juz bedzie wiedzial co zrobic.Czekam teraz na sprzeglo rozrusznika.Pozdrawiam
Maniak1989rr
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 138 gości

na górê