[biblioteka] Uprawnienia do prowadzenia motocykla
Witam... ja jak zdawalem karte motorowerowa to nie trzeba bylo posiadac karty rowerowej.. i jak ci sie nie spieszy to to najlepiej zdawac w szkole bo kazda szkola powinna cos takiego prowadzic a tak to pewnie mozesz miec problem ze zdaniem bo do tego potrzebny policjant.. najlepsze skutery to skutery firmowe Honda Yamaha Aprila TGB itp<br><hr>radekKomentatorzy napisał(a):Witam ... Mam pare pytań...
1. Zeby zdawac na karte moto-rowerową trzeba miec karte rowerową (?)
2. Czy moge zdawać na karty na policji (?)
3. Czy ktoś ma jakieś strony(linki) gdzie moge znalezc materiały do nauki na obydwie karty (?) .Ponieważ nie mam jeszcze ani jednej.
4. Czy waszym zdaniem skutery MOTOBI szybko się psują (?)
5. Jaki polecacie skuter ( do 8 tys.zł ,niekonieczny nowy ) na karte motorowerową (?) Macie może jakieś linki do fajnych skuterów (?)
Z gÓry dzięki... Pozdrawiam Wszystkich)<br><hr>Baki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak kupisz to nich sprzedawca wpisze ciebie jako kupujacego. A do rejestracji to z rodzicami.;(;P <br><hr>GersioZX10RKomentatorzy napisał(a):A jeśli juz mam kategorie A1 to jak wygląda sprawa z kategoria A pózniej??płace wszystko od nowa??czy tylko egzamin praktyczny zdaje??<br><hr>leruś<br>Komentatorzy napisał(a):musisz ;przejsć okrojony kurs 10 godzin jazdy i egzaminy koszt jakis 400-600zł<br><hr>szulczyk<br>Komentatorzy napisał(a):Słuchajcie mam 17 latek kupuje skuter i mam pytanko, czy moge zarejestrowac go na siebie?? prosze o szybka odpowiedz, z góry dziekuje<br><hr>$KOrek$<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znaczy na fakturze masz bys ty jako kupujacy<br><hr>GersioZX10RKomentatorzy napisał(a):A jeśli juz mam kategorie A1 to jak wygląda sprawa z kategoria A pózniej??płace wszystko od nowa??czy tylko egzamin praktyczny zdaje??<br><hr>leruś<br>Komentatorzy napisał(a):musisz ;przejsć okrojony kurs 10 godzin jazdy i egzaminy koszt jakis 400-600zł<br><hr>szulczyk<br>Komentatorzy napisał(a):Słuchajcie mam 17 latek kupuje skuter i mam pytanko, czy moge zarejestrowac go na siebie?? prosze o szybka odpowiedz, z góry dziekuje<br><hr>$KOrek$<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie da siee<br><hr>twoja staraKomentatorzy napisał(a):Elo, mam 15 lat i chcę zdawać prawko kat A1 czy to będzie możliwe? Muszę mieć ukończone pełne 16lat? Jak długo zdaje się prawko na A1? (pyt. do tych ktorzy maja to juz za soba)<br><hr>Lewy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanie czy mogę jeżdzić na skuterze bez karty motorowerowej tylko na rowerowej<br><hr>jołKomentatorzy napisał(a): ja jutro bede miał skuter i nie mam karty motorowerowej i w tej sprawie chce sie zapytaćczy można jeździć na rowerowej cz na motorowerowej i czy bede jeździł na rowerowej to dostane mandat cz pouczenie ?????:P:P<br><hr>krzysztof<br>
Komentatorzy napisał(a):oczywiście że nie możesz... dostaniesz mandat za kierowanie pojazdem bez dokumentów(jak dobrze pójdzie to 500zł a jak nie no to rodzice po ciebie przyjadą) jak się mam 18l to można 50ccm jeździć tylko z dowodem osobistym<br><hr>klp<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ej mam pytanie mam skuter 49ccm i trzeba miec karte motorowerową?? piszcie plx!!!!!!! 485114<br><hr>mam pytanie wazne!!!!!!!!!!!!!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oczywiscie ze tak chyba ze masz 18 lat<br><hr>GrubyKomentatorzy napisał(a):ej mam pytanie mam skuter 49ccm i trzeba miec karte motorowerową?? piszcie plx!!!!!!! 485114<br><hr>mam pytanie wazne!!!!!!!!!!!!!<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak sama nazwa wskazuje jest to motocykl o pojemnosci 125ccm wiec bedziesz potrzebowal prawko A1 conajmniej<br><hr>GrubyKomentatorzy napisał(a):CZeś chciałam się dowiedzieć czy Romet z125 to motorower czy motor???<br><hr>M...<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z tego co slyszalem na motorower ma byc prawko AM i dostepne bedzie od 14<br><hr>GrubyKomentatorzy napisał(a):Hejka kończe 13 lat niedułgo będe mogła sobie zrobić wtedy karte motorowerową??? Od ile lat można wogule? Prosze odpiszcie <br><hr>Ola<br>Komentatorzy napisał(a):tak ale musisz szybko wyrobic bo niedlugo wchodzi przepis mowiacy o tym ze na motorower tez bedzie obowiazywalo prawo jazdy kategori A1<br><hr>Joey Jordisson<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiecie cos dokladniej o nowych przepisach odnosnie wieku i kategorii prawa jazdy na motocykl? slyszalem o AM A1 A2 i A nawet od 24 lat!! moze to ktos skomentowac? Dzieki<br><hr>KLR
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tez cos slyszalem ostatnio wiec pojechalem do szkoly jazdy i zadne przepisy sie nie zmienily i nic narazie sie nie szykuje:)<br><hr>GrubyKomentatorzy napisał(a):Wiecie cos dokladniej o nowych przepisach odnosnie wieku i kategorii prawa jazdy na motocykl? slyszalem o AM A1 A2 i A nawet od 24 lat!! moze to ktos skomentowac? Dzieki<br><hr>KLR<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hahaha w motorowerze 15km haha <br><hr>gsdaKomentatorzy napisał(a):mam pytanko:-) mam dawno skonczone 18l jakimi motorami moge jezdzic bez karty na dowodzik?"-)? bo mam szanse kupic jawke ale niewiem czy bede mogl nia pocinac na dowodzik? czy ktos mi pomorze z tym problemem?<br><hr>Piotrek.S<br>Komentatorzy napisał(a):Przeczytaj jeszcze raz uważnie to co pisze u góry... jeśli ta javka nie ma więcej niż 15KM i nie możesz nią jechać więcej niż 45km/h (nie możesz to nie znaczy że ty wybierasz taka prędkość tylko oznacza to że MOTOROWER nie jest w stanie jej przekroczyć) to spoko... ale z tego co ja wiem to zadałeś wybitnie głupie pytanie bo kurde javka to nie jest motorower tylko normalny motor <br><hr>Paweł<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no i najlepiej by bylo taki lepek 13 lat dostanie jakiegos kibla a potem wielki lament i placz<br><hr>gdsaaaKomentatorzy napisał(a):Hejka kończe 13 lat niedułgo będe mogła sobie zrobić wtedy karte motorowerową??? Od ile lat można wogule? Prosze odpiszcie <br><hr>Ola<br>Komentatorzy napisał(a):tak ale musisz szybko wyrobic bo niedlugo wchodzi przepis mowiacy o tym ze na motorower tez bedzie obowiazywalo prawo jazdy kategori A1<br><hr>Joey Jordisson<br>Komentatorzy napisał(a):z tego co slyszalem na motorower ma byc prawko AM i dostepne bedzie od 14<br><hr>Gruby<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jezeli sie polapia to 500zł za to ze nie masz uprawnien (przejdzie na twojego tate) a w przypadku jakiejs stluczki cala wina przechodzi automatycznie na ciebie. pojemnosc zostanie wbita 125 ale bedzie pisalo ponizej ze to motorower moim zdaniem jest to niepotrzebne pakowanie sie w bagno...<br><hr>gdsaaaKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich. Mam takie pytanie.... najprawdopodobniej kupuje Honde NSR 125 rejestrowana na 50. Czy policja zrobi mi cos zatrzymujac mnie a ja w dokumentach bede mial wbite ze jest to 50ccm?? Jesli tak to jakie moga byc konsekwencje. Oczywiscie jesli mnie zlapia przy predkosci jakies 70km/h<br><hr>MichU<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak jezeli masz 17 lat. jezeli masz mniej to nie bo ty nie mozesz odpowiadac za innego czlowieka<br><hr>gdassKomentatorzy napisał(a):czy na motorowerze można jeżdzić we dwóch na karcie motorowerowej??<br><hr>gdgd<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak to jest z tymi ograniczeniami z km>?< do 15 km? a aprilla rs12 ma 30km ale pojemnosc 125 i mowią ze mozna na a1 to jak to jest napiszcie!!<br><hr>kacper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl