Problem ze zbiornikiem paliwa w Suzuki GS500E
• Strona 1 z 1
Problem ze zbiornikiem paliwa w Suzuki GS500E
Mam problem ze zbiornikiem od mojego motocykla ponieważ zaczął rdzewieć w środku. Wypiaskowałem go od środka ale niestety po pewnym czasie znowu zardzewiał nie wiem co dalej robić , czy są jakieś sposoby na to czy po prostu najlepszym wyjściem jest zakup nowego zbiornika . ??
- Dlugi1990
- Świeżak
a co znaczy zardzewiał? jest po prostu rudy w środku? czy blacha się rozwarstwia? ruda się sypie? nie wiem jak piaskowałeś bak w środku ale najlepszy efekt dają gwoździe
poza wszystkim już raz zarażony bak będzie rdzewieć, staraj się jeździć na pełnej puszce 

---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
Hmmm czekaj jak zpiaskowałeś to resztki jakiejś tam warstwy ochronnej też już nie ma... Chyba powinieneś pokryć jakąś warstwą ochronną bak od środka, szczerze nie mam pojęcia czym, ale na pewno czymś trzeba. Chyba nie zostawisz tak o ? Wtedy zawsze będzie rdzewiał.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
W każdym lepszym sklepie z chemią i lakierami powiedzą ci czym najlepiej pomalować wewnątrz.
Od biedy to i sam podkład wystarczy. Ja tak miałem w rusku i nie było żadnych problemów z rdzą, chociaż nie wiem czy nie rozpuszczało się to do paliwa... ale rusek nie zawodził...
Od biedy to i sam podkład wystarczy. Ja tak miałem w rusku i nie było żadnych problemów z rdzą, chociaż nie wiem czy nie rozpuszczało się to do paliwa... ale rusek nie zawodził...

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość