metaliczny odgłos
• Strona 1 z 1
metaliczny odgłos
Witam
niedawno kupiłem r6 z 2003 roku i przy ok 5000 rpm coś takiego mi brzdeczy wydaje mi się że to w okolicach silnika. Ogłos jest tak jakby jakaś metalowa podkładka odbijała się od śruby. Sytuacja ta występuje jedynie przy obrotach rzędu 5000
Czy ktoś wie co to może być?
Pozdrawiam
niedawno kupiłem r6 z 2003 roku i przy ok 5000 rpm coś takiego mi brzdeczy wydaje mi się że to w okolicach silnika. Ogłos jest tak jakby jakaś metalowa podkładka odbijała się od śruby. Sytuacja ta występuje jedynie przy obrotach rzędu 5000
Czy ktoś wie co to może być?
Pozdrawiam
-
miskov - Świeżak
-
Lukas_dan - Świeżak
ja sie nie znam az tak na mechanice ale moze vos pomoge mam hondzinke nsr 125 -.- wiem ze to nie r6 albo gsxr ale ja na tlumiku mam metalowa oslone od gory i urwala mi sie srobka brzmialo to jakby sie cos urwalo w silniku sprawdz moze ty tez cos takiego masz
ja dokrecilem ten element i ustal ten dzwiek i sie ciesze ^^
pozdrawiam

pozdrawiam
-
Gs-stefan - Świeżak
sprawdziłem tłumik nie ma żadnych luźnych części a co do innych części to troszkę trudno powiedzieć bo plastiki troszke utrudniają dostęp zastanawiam się czy to może być rozrząd ale czy to nie za wcześniej?. Ten dźwięk pojawia się między 4000-5000 rpm (wydaje mi się że w tym przedziale 1 właściciel najczęściej jeździł). No nic pewnie w sobotę odwiedzę jakiś servis i jak się czegoś dowiem to dam znać.
Ten człowiek jest wolny, który żyje dla siebie, a nie dla innych.
YZF R6
YZF R6
-
miskov - Świeżak
rozkręć maszynę do 8 tyś na 2-ce lub 3-ce i puść gaz, jak to rozrząd to bez obciążenia (odkręcenia manetki) a przy wysokich obrotach będzie dzwonił jak szalony. Czy dźwięk zmienia natężenie jak maszyna jest zimna/ciepła?
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości