zmiana na wieksze rf600, cbr600, vfr750
			 • Strona 1 z 1

witam jeżdżę yamahą virago 535 i chce kupic cos wiekszego chce na to przeznaczyc ok 7-7,5tys interesuje mnie najbardziej honda najbardziej mi sie podoba i chyba najlepsza zywotnosc? jeżdże raczej turystycznie mam małe doświadczenie przejechłem dopiero kilka tys km ale virago mi nie podchodzi i musze kupic cos innego...
- cbr 600
- vfr 750
- rf 600
- rf 900
- ostatecznie cbr 1000f
wiem ze suzuki mozna upolowac nieco młodsze od hondy za te same pieniadze ale jak jest z zywotnością i spalaniem ?

- cbr 600
- vfr 750
- rf 600
- rf 900
- ostatecznie cbr 1000f
wiem ze suzuki mozna upolowac nieco młodsze od hondy za te same pieniadze ale jak jest z zywotnością i spalaniem ?
- pawel240
- Świeżak
spalanie nie powinno ci interesowac bo motocykle pala tyle ile musza a zywotnosc taka jak zadbasz.....  bierz VFR chociaz zadbana za 7 tys bedzie ciezko dostac !
 bierz VFR chociaz zadbana za 7 tys bedzie ciezko dostac !
				 bierz VFR chociaz zadbana za 7 tys bedzie ciezko dostac !
 bierz VFR chociaz zadbana za 7 tys bedzie ciezko dostac !habba babba!
			- 

palgumeniedusze
- Stały bywalec
Witaj .W sumie koledzy mają racje .ja też stawiam na honde vfr.A o wyborze zdecydujesz sam   

- bogmadur
- Świeżak
Cbr 1000 po Virago na którym zrobiłeś nie wiele to nie najlepszy wybór podobnie jest z RF900. CBR odradzam jak zawsze i odradzał będę zaś RF600 jest moim zdaniem znacznie z tyłu w konfrontacji z VFR dla mnie jest to znacznie nowocześniejszy motocykl do tego wygodny można wykorzystać go do dość szybkiej agresywnej sportowej jazdy ale w lekkiej turystyce też zdaje egzamin do tego silnik V z niezłym momentem... także moje skromne zdanie VFR.

- 

YZF R1
- Moderator
Ja kupujac motocykl takze bralem pod uwage RF600 i przyznam ze jezdzilem na kilku egzemplarzach i niestety ten motocykl nie zrobil na mnie najlepszego wrazenia :/ On zaczynal jechac dopiero po 10 tys rpm. I prawda jest powszechna opinia ze to jest GNIOT  

Zupelnie inaczej sprawa sie ma w RF900. Mocny elastyczny silnik i atrakcyjny wyglad za rozsadne pieniadze lecz wydaje mi sie ze masz troche za malo praktyki by od razu siasc na 900.
 lecz wydaje mi sie ze masz troche za malo praktyki by od razu siasc na 900. 
Koledzy dobrze radza ze z tego co wymieniles najlepsza bedzie VFR

Zupelnie inaczej sprawa sie ma w RF900. Mocny elastyczny silnik i atrakcyjny wyglad za rozsadne pieniadze
Koledzy dobrze radza ze z tego co wymieniles najlepsza bedzie VFR

- ivan161
- Świeżak
pawel z tego co ja się orientuje w VFR-kach to łatwo poznać po przedniej lampie oraz po wlotach na boczkach.

- Załączniki
- 
		- Honda VFR RC-36 2.jpg (59.93 KiB) PrzeglÄ…dane 3472 razy

- 
		- Honda VFR RC-36.jpg (95.66 KiB) PrzeglÄ…dane 3472 razy

- 

YZF R1
- Moderator
 (otwórz link)
  (otwórz link)
 (otwórz link)
  (otwórz link)
bylem i jezdzilem

fajnie jedzie silnik raczej w porządku ładowanie chyba tez przy wlaczonych swiatlach i np naciskaniu stopu nic bardzo nie gasnie miernika ze sobą nei wzialem niestety, tylna opona do wymiany napęd raczej ok silnik trzymal ok 1200obr i raczej chodził równo,
odstrasza mnie problem z elektryką, nie działa zadna kontrolka i wskazniki paliwa i temperatury ;/ sprzedający nie wie co z tym jest przyciągnął moto z belgii, problem jest tez z przodem jest bardzo miekki nie ma pewnie oleju i uszczelniacze pewnie tez do wymiany ?
motor ma otartą lewą strone i z prawej jeden z plastików (czesc czaszy) tez jest pekniety
przejechane niby 38tys i 6200zl do zabrania co myslicie ?

- pawel240
- Świeżak
pawel240 napisał(a):(otwórz link)
(otwórz link)
bylem i jezdzilem
fajnie jedzie silnik raczej w porządku ładowanie chyba tez przy wlaczonych swiatlach i np naciskaniu stopu nic bardzo nie gasnie miernika ze sobą nei wzialem niestety, tylna opona do wymiany napęd raczej ok silnik trzymal ok 1200obr i raczej chodził równo,
odstrasza mnie problem z elektryką, nie działa zadna kontrolka i wskazniki paliwa i temperatury ;/ sprzedający nie wie co z tym jest przyciągnął moto z belgii, problem jest tez z przodem jest bardzo miekki nie ma pewnie oleju i uszczelniacze pewnie tez do wymiany ?
motor ma otartą lewą strone i z prawej jeden z plastików (czesc czaszy) tez jest pekniety
przejechane niby 38tys i 6200zl do zabrania co myslicie ?
po zdjęciach widać że moto było malowane widać czerwony kolor. ale pomimo tego wgląda na zadbany i ładny motocykl... napęd wymienić to nie problem, zawieszenie lejesz olej uszczelniacze i po robocie,owiewkę można pomalować nawet nie musisz kupować 2 bo ta nadaje sie do ponownego lakieru z tego co widzę opona też nie problem potarguj sie niech spuści na oponę to przy okazji kup komplet i z przodu też wymień. co do elektryki to sądzę ze wizyta u dobrego elektryka powinna pomóc jak nic nie działa to problem chyba jest gdzieś w jakiejś kostce i tyle tak na pierwszą myśl.....jeśli silnik fajnie chodzi bez jakiś szmerów niepokojących czy stuków to ja bym kupił.....

- 

YZF R1
- Moderator
witam
motocykl wyglada na zadbany
to ze owiewki byly malowane tu i owdzie to nic nie znaczy
pamietajmy ze moto jezdzi na 2kolkach a nie na 4 wiec drobne podtarcia itp, a w starszych rocznikach malowanie niektorych elementow to nic dziwnego tylko Normalka
najwazaniejszy jest silnik i jak uwazasz ze jest Ok to bierz
potarguj sie jeszcze troszke i twoja
p.s. Witam po 1,5 miesiecznej nieobecnosci na forum-spowodowane praca
				motocykl wyglada na zadbany
to ze owiewki byly malowane tu i owdzie to nic nie znaczy
pamietajmy ze moto jezdzi na 2kolkach a nie na 4 wiec drobne podtarcia itp, a w starszych rocznikach malowanie niektorych elementow to nic dziwnego tylko Normalka
najwazaniejszy jest silnik i jak uwazasz ze jest Ok to bierz
potarguj sie jeszcze troszke i twoja
p.s. Witam po 1,5 miesiecznej nieobecnosci na forum-spowodowane praca
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
			- 

limak14
- VIP Åšcigacz.pl
			 • Strona 1 z 1

Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości