Nowe Kat. Motocyklowe itp
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
A2 i supermoto 250 można latać i niech ktos powie że to nie jedzie.
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-
mlodygolek - Świeżak
http://www.scigacz.pl/Suzuki,GS500,826.html
A nowsze roczniki maja tych kucy wiecej.[/i]
Moc maksymalna
46KM przy 9200 obr/min (od 1996r 45KM)
A nowsze roczniki maja tych kucy wiecej.[/i]
- devxx
- Świeżak
Manhatan, to i tak można teraz powiedzieć że ta ustawa odnośnie prawa jazdy jest bardziej zbliżony do niemiec, od tego co mamy teraz.
Pozatym niemcy mają troche inną mentalność.
Pozatym niemcy mają troche inną mentalność.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Wilku111 napisał(a):A to zwracam honor;] Ale właśnie mi się wydawało, że ponad 50
Tak jak pisalem, wydaje mi sie ze nowsze roczniki maja => 50 kucy:
http://www.motoallegro.pl/item412002385 ... warto.html
http://www.motoallegro.pl/item408255167 ... 005r_.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M855370
Ale to tez nie jestem pewny, czy sprzedawcy sobie tak poprostu nie wpisali...

- devxx
- Świeżak
dobrze nie dobrze...
ja na to patrze tak ... bardzo dobrze ze badania raz na jakis czas skonczy sie ze jakis dziadek czy babcia bedzie jechal autem nie widzac przed siebie na 10m ... i kilka jeszcze innych przypadkow...
co do moto a1 a2 a ... wiecie to takie pisanie... a ile jest przypadkow ze chopaki wogole jezdza bez prawka ? myslicie ze cos sie zmieni prawdopodobnie jeszcze wiecej debili wsiadzie za kierownice bez prawek :/ i bedzie tak jak ostatnio 6min 100pkt dobrze ze nikogo nie zabil... :/
jak dlamnie to napewno powinni podniesc koszta mandatow... przekroczysz 30km/h dostajesz 4tys zł i basta. Zobaczylibyscie jakby sie towarzystwo uspokoilo wszyscy by jezdzili jak kaczuszki...
wyjedzcie na wegry i sprobojcie tam poszalec jak was dupna to sie nie wyplacicie dlatego tam wszyscy jezdza jak zaprogramowani i tego samego zdania jestem w pl ... np w czechach jak cie zlapia i masz 0.01 w wydychanym to biora odrazu prawko i nara a nie jakies limity tam jest zero i juz ! to ze zrobia klasyfikacje prawek itp to nie uchroni nas przed debilami jezdzacymi bez praw jazdy...
ja na to patrze tak ... bardzo dobrze ze badania raz na jakis czas skonczy sie ze jakis dziadek czy babcia bedzie jechal autem nie widzac przed siebie na 10m ... i kilka jeszcze innych przypadkow...
co do moto a1 a2 a ... wiecie to takie pisanie... a ile jest przypadkow ze chopaki wogole jezdza bez prawka ? myslicie ze cos sie zmieni prawdopodobnie jeszcze wiecej debili wsiadzie za kierownice bez prawek :/ i bedzie tak jak ostatnio 6min 100pkt dobrze ze nikogo nie zabil... :/
jak dlamnie to napewno powinni podniesc koszta mandatow... przekroczysz 30km/h dostajesz 4tys zł i basta. Zobaczylibyscie jakby sie towarzystwo uspokoilo wszyscy by jezdzili jak kaczuszki...
wyjedzcie na wegry i sprobojcie tam poszalec jak was dupna to sie nie wyplacicie dlatego tam wszyscy jezdza jak zaprogramowani i tego samego zdania jestem w pl ... np w czechach jak cie zlapia i masz 0.01 w wydychanym to biora odrazu prawko i nara a nie jakies limity tam jest zero i juz ! to ze zrobia klasyfikacje prawek itp to nie uchroni nas przed debilami jezdzacymi bez praw jazdy...
-
Proxa - Świeżak
mandat za brak prawa jazdy jest poprostu śmieszny. Dali by porządny w cenie 2x wartość kursu na prawo jazdy i może by większość zaczeła zdawać sobie sprawe z powagi sytuacji. Do tego jeszcze że bez prawa jazdy kat A nie opłacić OC na motocykl i może by się bali siadać na motocykl bez uprawnień. Bo pierwsza kontrola zakończyła by sie mandatem zaczynającym się od 5tys zł i wtedy jakis respekt by był.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
W Holandii na prawo jazdy motocyklowe zdaje się jeszcze ciężej niż ma być w Polsce, żeby zdawać na pełne prawo jazdy trzeba faktycznie 2 lata jeździć motocyklem o mocy do 60 koni i 500 pojemności, to oznacza że po odebraniu prawa jazdy trzeba zakupić takie moto i mieć je zarejestrowane na siebie 2 lata. Mimo to jest masa motocyklistów a wypadków jak na lekarstwo, za jazdę bez prawa jazdy można stracić motocykl i zapłacić sporą karę. Nie ma co narzekać, będzie trudniej ale to niewielka cena za zmniejszenie liczby wypadków, bo ostatnio codziennie ginie jakiś motocyklista.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Nie oburzÄ™ siÄ™
Wychodzę po prostu z założenia, nie masz na prawo jazdy, to nie masz też na kombinezon, kask, buty, motocykl, serwisy i paliwo. W takim razie chodź na piechotę. Nie masz, nie radzisz sobie w życiu trudno nie każdy może mieć motocykl, nie ma się co użalać nad każdym kto by chciał a nie ma. Ja bym chciał Ferrari a nie mam. Prosta analogia.

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Senek, powiedzmy sobie prawde, teraz taka pensja w okolicach 1500zł nikogo nie szokuje, tyle naprawde teraz zarabiają ludzie pracujący fizycznie.
4miesiące oszczędzania i masz 6tys zł, jak chcesz to ja chętnie sprzedam swój motocykl za 5tys zł. Coprawda nie jest najmłodszy, ale jest w zadbanym stanie, cały czarny i pierwszy lepszy nie zgadnie jego niemłodego wieku. następne dwa miesiące i masz 3tys zł i starcza Ci na prawo jazdy kat A i podstawowy strój na motocykl.
Raptem wychodzi że to jest półroku oszczędzania.
Nie ma co kryć jak ktoś jest młody, to zazwyczaj mieszka z rodzicami, którzy rzadko kiedy biorę od niego pieniądze za mieszkanie. Wszystko ma dla siebie. Nawet jak ma jakieś wydatki, to o ile się to przedłuży 2-3 miesiące?
A rozwalają mnie tacy gośćie jak np. jednego dzisiaj widzialem - R1 i pelne umundorowanie dresa, adidaski z szeroko rozstawionymi sznurówkami. długie dresowe spodnie i bluza z kapturem, a na głowie jakiś nocnik. Czyli stać go było na R1 a na reszte już nie?
4miesiące oszczędzania i masz 6tys zł, jak chcesz to ja chętnie sprzedam swój motocykl za 5tys zł. Coprawda nie jest najmłodszy, ale jest w zadbanym stanie, cały czarny i pierwszy lepszy nie zgadnie jego niemłodego wieku. następne dwa miesiące i masz 3tys zł i starcza Ci na prawo jazdy kat A i podstawowy strój na motocykl.
Nie ma co kryć jak ktoś jest młody, to zazwyczaj mieszka z rodzicami, którzy rzadko kiedy biorę od niego pieniądze za mieszkanie. Wszystko ma dla siebie. Nawet jak ma jakieś wydatki, to o ile się to przedłuży 2-3 miesiące?
A rozwalają mnie tacy gośćie jak np. jednego dzisiaj widzialem - R1 i pelne umundorowanie dresa, adidaski z szeroko rozstawionymi sznurówkami. długie dresowe spodnie i bluza z kapturem, a na głowie jakiś nocnik. Czyli stać go było na R1 a na reszte już nie?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Już odpowiadam na twoje pytanie, prawo jazdy jest w Holandii drogie, powiedzmy że porównując do średnich zarobków cena jest taka jakby w Polsce kosztowało ok 2,5 tys zł.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):Senek, powiedzmy sobie prawde, teraz taka pensja w okolicach 1500zł nikogo nie szokuje, tyle naprawde teraz zarabiają ludzie pracujący fizycznie.
Sory, ale pierdo... glupoty. Sam mieszkam jeszcze ze starszymi i mam wielu kumpli w moim wieku, ktorzy tez mieszkają u starych. Nie znam nikogo, kto nie dawałbym rodzicom kasy za mieszkanie. Nawet gdybys nie dawał, to musisz chyba zapłacic za telefon, internet, itd. a czasami wyskoczysz sobie na jakies pifko. Przecierz kazdy czlowiek ma jakies zycie i nie mow, ze zarabiając 1500zl. odlozysz 6000 w 4 miechy. NIE MA TAKIEJ OPCJI.
-
Dominik_YZF - Bywalec
Icid, piszesz, ze kurs jest drogi, ale zalożę się, że jest w nim więcej godzin i to tych spędzonych na mieście. Płacisz więcej, ale za to po takim kursie po prostu potrafisz znacznie więcej. Coś za coś.
W całej tej sprawie nie podoba mi się, że nasze wspaniałe WORDy, MORDy i inne ryje będą trzepać kasę za niewiadomo co. Egzaminatorzy są to w większości ludzie nie posiadający o jeździe motocyklem bladego pojęcia. Na moim egzaminie hamowanie awaryjne polegało na tym, że miałem zablokować koła...
Dodatkowe kategorie, czy późniejsze dopuszczanie do większej mocy są jak najbardziej ok. Brakuje tylko dobrania się do ekipy kręcącej lody a nie nadającej się do tej pracy.
EDIT: Mi w Polsce brakuje czegoś na kształt brytyjskiego CBT i samodzielnego objeżdżania się na 125.
W całej tej sprawie nie podoba mi się, że nasze wspaniałe WORDy, MORDy i inne ryje będą trzepać kasę za niewiadomo co. Egzaminatorzy są to w większości ludzie nie posiadający o jeździe motocyklem bladego pojęcia. Na moim egzaminie hamowanie awaryjne polegało na tym, że miałem zablokować koła...
Dodatkowe kategorie, czy późniejsze dopuszczanie do większej mocy są jak najbardziej ok. Brakuje tylko dobrania się do ekipy kręcącej lody a nie nadającej się do tej pracy.
EDIT: Mi w Polsce brakuje czegoś na kształt brytyjskiego CBT i samodzielnego objeżdżania się na 125.
- Haemophilus
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości