Jaki czoper?
• Strona 1 z 1
Jaki czoper?
Na wiosne mam zamiar kupic motocylk w stylu czopera, crusera. Fundusz jaki mogę przeznaczyc to 15 tys zl. Motocykl będzie używany dość czesto do jazdy w dwie osoby. Ja mam 188cm i 90 kg. Do tej pory jezdzilem honda NTV i Kawasaki GPX 600r.
A teraz pytanie:
czy zdecydować sie na moto o wiekszej pojemnosci - np. Vulcan 1500, czy lepiej wziąć mniejszą pojemność lecz nowszy model motocykl? Chodzi mi głównie o jazdę we dwie osoby. Czy mniejsza pojemność nie sprawi ze jazda we dwie osoby bedzie mało komfortowa (zbyt mała moc).
Wiadomo ze wiekszy motocykl da sobie rade lepiej, lecz z drugiej strony wolalbym cos nowszego.
Czekam na wasze opinie i propozycje modeli jakie sprostały by moim wymaganiom.
Pozdrawiam.
A teraz pytanie:
czy zdecydować sie na moto o wiekszej pojemnosci - np. Vulcan 1500, czy lepiej wziąć mniejszą pojemność lecz nowszy model motocykl? Chodzi mi głównie o jazdę we dwie osoby. Czy mniejsza pojemność nie sprawi ze jazda we dwie osoby bedzie mało komfortowa (zbyt mała moc).
Wiadomo ze wiekszy motocykl da sobie rade lepiej, lecz z drugiej strony wolalbym cos nowszego.
Czekam na wasze opinie i propozycje modeli jakie sprostały by moim wymaganiom.
Pozdrawiam.
-
Lukasiusclay - Świeżak
jesli kiedykolwiek bede myslal o motorach w stylu choper to pierwsze o czym pomysle to bedzie Yamaha V-max ........ przepiekny motor, we dwie osoby bardzo wygodnie no i potezna moc, nigdy nie mialem, raz tylko mialem okazje sie przejechac ....naprawde cudowna maszyna, ma wszystko co powienien miec dobry motocykl!!!!!
- PAJĄK1984
- Świeżak
racja nie skreca jesli sie chce nim jezdzic jak na scigaczu,wiekszosc mysli ze jak ma 145 KM to powinien jezdzic jak moto typowo sportowe..... niestety scigaczem nie jest !!! typowym czoperem tez nie jest .......ale jest to napewno moto godne uwagi, przynajmniej jak dla mnie ... pozdro
Ostatnio edytowano 6/8/2008, 15:06 przez PAJĄK1984, łącznie edytowano 1 raz
- PAJĄK1984
- Świeżak
Jak mówią moi kumple, nic nie zastąpi pojemności, jak choper to max pojemności i max momentu obrotowego.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
-
Lukasiusclay - Świeżak
-
Lukasiusclay - Świeżak
Ja choruje na Vulcana VN 800 ale że nie jestem dobry w zbieraniu kasy to będzie to przewlekła choroba. Ale fakt, w VN 800 50 koni na dwie osoby to tak przeciętnie ale samemu jest bardziej niż spoko. Vn 1500 ma jeszcze ten plus że jest napędzany wałem.
Zephyr 550 "RUDA SUKA"
-
pol3k - Świeżak
• Strona 1 z 1