Zobacz wątek - Zawieszenie przód - dziwne objawy
NAS Analytics TAG

Zawieszenie przód - dziwne objawy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zawieszenie przód - dziwne objawy

Postprzez Grzybu » 2/8/2008, 08:48

Powiedzcie mi, czy możliwe jest, żeby olej w lagach stracił swoje właściwości po dwóch sezonach (polskie drogi ;)).
Objawy mam takie, że od niedawna moto zaczęło bujać na nierównościach w zakręcie. Akurat zbiegło się to z wymianą przedniej oponki (na używkę, ale wcześniej miałem gorszą i nie było problemów) Na wprost leci ok. Nie ma wibracji od koła. Wszysko jest dobrze, ale w zakręcie zaczął być mało stabilny. Mam wrażenie, że to jedna z lag puściła, z tym, że zimery trzymają, lagi są suche. Moto nie ma żadnej regulacji przodu, więc kupiłem gęsty olej - 20W i cały tamten sezon i do niedawna ten - nie narzekałem. Był trochę twardy na dziurach, za to winkle mi się wyjeżdżało pięknie. A teraz coś się porobiło. Tył trzyma dobrze. Na dziurach du** chce urwać, ale ten przód - niby na wprost trzyma ale coś tam jednak jest nie tak.
Myślicie, że olej, czy w zawieszeniu coś pier*** Przyznaję, że czasem spadało się ostro z wysokiej gumy, ale czy mogło od tego coś spuchnąć oprócz zimera? (gleby żadnej nie zaliczyłem)
Grzybu
Bywalec

Postprzez hugo2003 » 2/8/2008, 11:11

olej powinno sie wymieniac co ok2-3sezony lub ok 15-20tys km jak sie myle niech ktos poprawi ...
oczywiscie ze olej sie ten rowniez zuzywa-traci wlasciwosci...
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 103 gości

na górê